Forum

Kuchenne porady

indyk

  • Autor: soniahvi Data: 2009-12-24 09:12:14

    Mam calego indyka...jak go zrobic najlepiej ?
    chcialabym upiec w calosci
    bardzo prosze o pomocccc...
    soniahvi

  • Autor: bea39 Data: 2009-12-24 09:28:33

    http://wielkiezarcie.com/article49109.html

  • Autor: Czeslaw Data: 2009-12-24 13:30:20

    Mój tato wybebeszał na początek indora ze wszystkich ścięgien i kości nie naruszając skóry. Ścięgna usuwa się przy pomocy dobrych kombinerek lub klucza morsa. Wyłamujesz nogi w stawach i  wąziutkim ostrym nożem obkrawasz kości od mięsa. Przez otwór po wypatroszeniu taką samą metodą usuwasz pozostałe kości.
    Podgardle miało nadzienie słodkie z rodzynkami i migdałami, a reszta na ostro. Nie należy bardzo zciśle pakować bo pęknie.
    Obciętą szyję i podroby oraz gnaty i zcięgna gotuje się i po ostudzeniu obiera z resztek mięsa i zużywa do nadzienia.
    Szczegułów nie pamiętam bo było to daaaaawno temu. W każdym razie na półmisku kroiło się jak kiełbasę.

  • Autor: f-K Data: 2009-12-27 21:19:31

    Użytkownik bea39 napisał w wiadomości:
    > http://wielkiezarcie.com/article49109.html

    Polecam-sprawdzone!

Przejdź do pełnej wersji serwisu