Jako, że chciałabym wreszcie kupić porządne mięcho na klopsy/kotlety mielone indycze ewentualnie wieprzowe np. O zmielenie jakich części indyka/ wieprzowny mam prosić w sklepie mięsnym aby klopsy były OK? Mam roczną córę i zależy mi na tym aby podać jej coś lepszego niż zmielone "niewiadomoco" do kupienia w kazydm supermarkecie.
Na klopsy wieprzowe kup lopatke. Z indyka uwazam udziec bedzie najlepszy. Piers indyka jest suchym i za chudym miesem na klopsy. Ja zawsze miesa sama miele w domu, mam wtedy pewnosc, ze maszyna do mielenia jest absolutnie czysta:)
Jako, że chciałabym wreszcie kupić porządne mięcho na klopsy/kotlety mielone indycze ewentualnie wieprzowe np. O zmielenie jakich części indyka/ wieprzowny mam prosić w sklepie mięsnym aby klopsy były OK? Mam roczną córę i zależy mi na tym aby podać jej coś lepszego niż zmielone "niewiadomoco" do kupienia w kazydm supermarkecie.
Na klopsy wieprzowe kup lopatke. Z indyka uwazam udziec bedzie najlepszy. Piers indyka jest suchym i za chudym miesem na klopsy.
Ja zawsze miesa sama miele w domu, mam wtedy pewnosc, ze maszyna do mielenia jest absolutnie czysta:)
Popieram tineczke, ja zawsze na wieprzowe kupuje łopatkę i kawałeczek brzucha (aby nie były suche) a drobiowe to udziec z indyka