Forum

Zdrowie i uroda

ostry ból

• Autor: jolcia73 Data: 2009-12-27 21:46:07

Witam
    proszę o radę,od czasu do czasu odczuwam ostry,krótkotrwały ból prawego pośladka.Zwykle trwa to chwilę,czasami kilka minut ale przez ten czas nie potrafię się podnieść,jestem unieruchomiona. Raz chwyciło mnie na stojąco,zostałam w kącie kuchni na dłuższy czas,nieprzyjemne uczucie bo w razie nagłego wypadku ja po prostu bym nie wyszła
    .Raz zdarzyła mi się ta sytuacja w kawiarni,zapłaciliśmy i zaczęliśmy wychodzić,kelner nad nami stał żeby posprzątać bo kolejka do stolików była spora a ja siedzę! Dziwnie sie na mnie patrzyli a ja nie mogłam wstać,mogłoby się zacząć palić a ja bym dalej siedziała!
    Brzmi to śmiesznie ale niestety śmieszne dla mnie nie jest.
    Dziękuję i pozdrawiam!

• Autor: aggusia35 Data: 2009-12-27 21:49:07

Jolcia idź do neurologa być może jest to spowodowane tym że nie pracuje ci prawidłowo jakiś nerw

• Autor: AnaP Data: 2009-12-27 22:17:00

Może to rwa kulszowa?

• Autor: jaska2503 Data: 2009-12-28 06:26:50

Wg mnie to rwa kulszowa,a jeśli tak to współczuję bo wiem jak to boli.Też kiedyś nie mogłam wstać...

• Autor: BlackOnion Data: 2009-12-28 07:13:02

Idź do lekarza. To wygląda poważnie....

• Autor: Scooby Data: 2009-12-28 12:58:19

Właśnie idź do lekarza bo to samo nie wyjdzie,a my tu na forum niewiele możemy zdziałac.Ja pierwszy raz sie z tym spotykam tak że nie umiem Ci pomóc,choc bardzo bym chciała.Jedna myśl mi się nasuwa,że może to byc związane z kręgosłupem,albo może ta częśc ciała nadmarzła.Nie ma co tu się zastanawiac idź do lekarza,tak będzie najlepiej.Pozdrawiam i życzę zdrowia.

• Autor: ania205 Data: 2009-12-28 13:07:10

tak..to jest ból od kręgoslupa..jest jakis ucisk..i promieniuje do pośladka..znam ..to..i ..mam to..wspołczuje..pozdrawiam i zdrówka życzę..

• Autor: Zośka Data: 2009-12-28 13:27:47

Jolu, dziewczyny mają rację, że to kręgosłup i że powinnaś udać sie do lekarza. Trudno bowiem przewidzieć przyczynę nagłego bólu bez prześwietlenia. Nie warto ryzykować, bo ból może chwycić w niekorzystnym, lub niebezpiecznym momencie dla  Ciebie, kiedy nie będzie Ci do śmiechu... Niech to będzie jedną z pierwszych spraw załatwionych w 2010 roku! Powodzenia!

• Autor: Olciaa Data: 2009-12-28 13:28:24

to na bank rwa kulszowa. ja mam ataki rwy 3-4 razy w roku,zawsze konczy sie to zastrzykami przeciwbólowymi i przeciwzapalnymi( z doswiadczenia mi najbardziej odpowiada ketonal w zastrzykach i zawsze o te prosze lekarza, sa tanie i naprawde dobre)

nie czekaj do osttaniego momentu z pójsciem do lekarza, bo jak sie obudzisz i nie bedizesz umiala wysjc w łóżka to moze skonczyc sie szpitalem( mnie polozyli na 2 tygodnie na wyciagniki,straszny ból) czasami w najgroszych wypadkach takie zapalenie mze skonczyc sie operacja, chodzi o to ze miedzy kregami tworzy sie balonik z woda który uciska nerwy i trzeba ten "balonik"odessac.

• Autor: jolcia73 Data: 2009-12-29 21:20:32

dzięki
    postaram się iść do lekarza,chociaż niezbyt lubię,tylko to trochę śmiesznie brzmi,bo boli mnie pośladek,tak mało poważnie,ale macie rację,pójdę
    pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu