Witam proszę o radę,od czasu do czasu odczuwam ostry,krótkotrwały ból prawego pośladka.Zwykle trwa to chwilę,czasami kilka minut ale przez ten czas nie potrafię się podnieść,jestem unieruchomiona. Raz chwyciło mnie na stojąco,zostałam w kącie kuchni na dłuższy czas,nieprzyjemne uczucie bo w razie nagłego wypadku ja po prostu bym nie wyszła .Raz zdarzyła mi się ta sytuacja w kawiarni,zapłaciliśmy i zaczęliśmy wychodzić,kelner nad nami stał żeby posprzątać bo kolejka do stolików była spora a ja siedzę! Dziwnie sie na mnie patrzyli a ja nie mogłam wstać,mogłoby się zacząć palić a ja bym dalej siedziała! Brzmi to śmiesznie ale niestety śmieszne dla mnie nie jest. Dziękuję i pozdrawiam!
Właśnie idź do lekarza bo to samo nie wyjdzie,a my tu na forum niewiele możemy zdziałac.Ja pierwszy raz sie z tym spotykam tak że nie umiem Ci pomóc,choc bardzo bym chciała.Jedna myśl mi się nasuwa,że może to byc związane z kręgosłupem,albo może ta częśc ciała nadmarzła.Nie ma co tu się zastanawiac idź do lekarza,tak będzie najlepiej.Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Jolu, dziewczyny mają rację, że to kręgosłup i że powinnaś udać sie do lekarza. Trudno bowiem przewidzieć przyczynę nagłego bólu bez prześwietlenia. Nie warto ryzykować, bo ból może chwycić w niekorzystnym, lub niebezpiecznym momencie dla Ciebie, kiedy nie będzie Ci do śmiechu... Niech to będzie jedną z pierwszych spraw załatwionych w 2010 roku! Powodzenia!
to na bank rwa kulszowa. ja mam ataki rwy 3-4 razy w roku,zawsze konczy sie to zastrzykami przeciwbólowymi i przeciwzapalnymi( z doswiadczenia mi najbardziej odpowiada ketonal w zastrzykach i zawsze o te prosze lekarza, sa tanie i naprawde dobre)
nie czekaj do osttaniego momentu z pójsciem do lekarza, bo jak sie obudzisz i nie bedizesz umiala wysjc w łóżka to moze skonczyc sie szpitalem( mnie polozyli na 2 tygodnie na wyciagniki,straszny ból) czasami w najgroszych wypadkach takie zapalenie mze skonczyc sie operacja, chodzi o to ze miedzy kregami tworzy sie balonik z woda który uciska nerwy i trzeba ten "balonik"odessac.
dzięki postaram się iść do lekarza,chociaż niezbyt lubię,tylko to trochę śmiesznie brzmi,bo boli mnie pośladek,tak mało poważnie,ale macie rację,pójdę pozdrawiam
Witam
proszę o radę,od czasu do czasu odczuwam ostry,krótkotrwały ból prawego pośladka.Zwykle trwa to chwilę,czasami kilka minut ale przez ten czas nie potrafię się podnieść,jestem unieruchomiona. Raz chwyciło mnie na stojąco,zostałam w kącie kuchni na dłuższy czas,nieprzyjemne uczucie bo w razie nagłego wypadku ja po prostu bym nie wyszła
.Raz zdarzyła mi się ta sytuacja w kawiarni,zapłaciliśmy i zaczęliśmy wychodzić,kelner nad nami stał żeby posprzątać bo kolejka do stolików była spora a ja siedzę! Dziwnie sie na mnie patrzyli a ja nie mogłam wstać,mogłoby się zacząć palić a ja bym dalej siedziała!
Brzmi to śmiesznie ale niestety śmieszne dla mnie nie jest.
Dziękuję i pozdrawiam!
Jolcia idź do neurologa być może jest to spowodowane tym że nie pracuje ci prawidłowo jakiś nerw
Może to rwa kulszowa?
Wg mnie to rwa kulszowa,a jeśli tak to współczuję bo wiem jak to boli.Też kiedyś nie mogłam wstać...
Idź do lekarza. To wygląda poważnie....
Właśnie idź do lekarza bo to samo nie wyjdzie,a my tu na forum niewiele możemy zdziałac.Ja pierwszy raz sie z tym spotykam tak że nie umiem Ci pomóc,choc bardzo bym chciała.Jedna myśl mi się nasuwa,że może to byc związane z kręgosłupem,albo może ta częśc ciała nadmarzła.Nie ma co tu się zastanawiac idź do lekarza,tak będzie najlepiej.Pozdrawiam i życzę zdrowia.
tak..to jest ból od kręgoslupa..jest jakis ucisk..i promieniuje do pośladka..znam ..to..i ..mam to..wspołczuje..pozdrawiam i zdrówka życzę..
Jolu, dziewczyny mają rację, że to kręgosłup i że powinnaś udać sie do lekarza. Trudno bowiem przewidzieć przyczynę nagłego bólu bez prześwietlenia. Nie warto ryzykować, bo ból może chwycić w niekorzystnym, lub niebezpiecznym momencie dla Ciebie, kiedy nie będzie Ci do śmiechu... Niech to będzie jedną z pierwszych spraw załatwionych w 2010 roku! Powodzenia!
to na bank rwa kulszowa. ja mam ataki rwy 3-4 razy w roku,zawsze konczy sie to zastrzykami przeciwbólowymi i przeciwzapalnymi( z doswiadczenia mi najbardziej odpowiada ketonal w zastrzykach i zawsze o te prosze lekarza, sa tanie i naprawde dobre)
nie czekaj do osttaniego momentu z pójsciem do lekarza, bo jak sie obudzisz i nie bedizesz umiala wysjc w łóżka to moze skonczyc sie szpitalem( mnie polozyli na 2 tygodnie na wyciagniki,straszny ból) czasami w najgroszych wypadkach takie zapalenie mze skonczyc sie operacja, chodzi o to ze miedzy kregami tworzy sie balonik z woda który uciska nerwy i trzeba ten "balonik"odessac.
dzięki
postaram się iść do lekarza,chociaż niezbyt lubię,tylko to trochę śmiesznie brzmi,bo boli mnie pośladek,tak mało poważnie,ale macie rację,pójdę
pozdrawiam