A jakie robicie kochane Żarłoczki potrawy na te dwa dni???-ja mam ochotę skusić się na sałatkę z paluszkami krabowymi,mam już zakupione -ale też mam pewne obawy czy mi zasmakują bo przyznam się ,ze jeszcze niegdy nie jadłam.A może macie jakiś fajny przepis na taką sałatkę???
U mnie paluszki krabowe (z krabem to mają wspólny kolor - bo to paluszki z ryb dorszowatych) są jedzone na wszelkie sposoby - w sałatce - w moim wykonaniu to paluszki (200-250 g), jajka gotowane na twardo (4-5), seler naciowy (połowa sztuki) oraz kukurydza (puszka)- wszystko w sosie jogurtowo-majonezowym. Podawane na ciepło - opanierowane i usmażone podawane samodzielnie jako przekąska - wtedy z majonezem lub sosem czosnkowym czy koperkowym, przygotowanym do maczania paluszków wg potrzeb
Jak nie masz przepisu na sałatkę z paluszkami krabowymi,to wejdź na mój profil tam znajdziesz taką sałatkę.Jest ona łatwa i niedroga w wykonaniu.Ja uwielbiam sałatkę z paluszkami krabowymi,musisz sama spróbowac to się przekonasz.UWAGA:tylko nie gotuj tych paluszków.Scooby.Pozdrawiam.
A jakie robicie kochane Żarłoczki potrawy na te dwa dni???-ja mam ochotę skusić się na sałatkę z paluszkami krabowymi,mam już zakupione -ale też mam pewne obawy czy mi zasmakują bo przyznam się ,ze jeszcze niegdy nie jadłam.A może macie jakiś fajny przepis na taką sałatkę???
Żadnego przepisu nie znam, ale ja zawsze kupuję taką sałatkę w sklepie rybnym. Jest bardzo smaczna i niedroga :)
Ja także kupuję ale w Almie jest pyszna .Niestety nie mogę zdobyć na nią przepisu a ze smaku trudno dojść samemu doodpowiednich składników.
U mnie paluszki krabowe (z krabem to mają wspólny kolor - bo to paluszki z ryb dorszowatych) są jedzone na wszelkie sposoby - w sałatce - w moim wykonaniu to paluszki (200-250 g), jajka gotowane na twardo (4-5), seler naciowy (połowa sztuki) oraz kukurydza (puszka)- wszystko w sosie jogurtowo-majonezowym.
Podawane na ciepło - opanierowane i usmażone
podawane samodzielnie jako przekąska - wtedy z majonezem lub sosem czosnkowym czy koperkowym, przygotowanym do maczania paluszków wg potrzeb
W moich przepisach mam ''Salatka krabowa szybka'', polecam :)
Jak nie masz przepisu na sałatkę z paluszkami krabowymi,to wejdź na mój profil tam znajdziesz taką sałatkę.Jest ona łatwa i niedroga w wykonaniu.Ja uwielbiam sałatkę z paluszkami krabowymi,musisz sama spróbowac to się przekonasz.UWAGA:tylko nie gotuj tych paluszków.Scooby.Pozdrawiam.