Wybieram sie na czterdziestke do osoby, ktora mieszka 22 lata poza Polska i mam taki pomysl....nie wiem, czy on jest trafiony, ale ja mam juz ubaw jak o tym mysle hehehe. Chcialabym wchodzac do domu tej osoby puscic z magnetofonu(musze jeszcze jakis na baterie zalatwic) muzyke z filmu "Czterdziestolatek", no wiecie "Czterdziesci lat minelo jak jeden dzieeeennn....." Rosiewicz spiewal. Tylko sie zastanawiam, czy na osoba pamieta jeszcze Czterdziestolatka? Bo w innym przypadku nie bedzie miala wspomnienia tego serialu i nie bedzie uwazala tego za zabawne. Kto pamieta, kiedy Czerdziestolatek byl na topie w Polsce? Czy ta sciezke dzwiekowa mozna zgrac na plyte, np. z you tube? Nigdy nie sciagalam muzyki z internetu, moze ktos podpowie? Znalazlam pioenke na you tube, ale moge ja zgrc na plyte?
Czterdziestolatek – serial produkowany przez Telewizję Polską w latach 1974-1977. Pierwsza siedmioodcinkowa seria cieszyła się tak wielką popularnością, ...
W tym roku przekroczyłam szczęśliwie tę magiczną liczbę ...:)) I mogę powiedzieć : tylko nie " Czterdziestolatek " !! Toż to podtatusiały zgred był ;))) Ja bym wolała coś z " 39 i pół " ... " Anarchia " mnie bardzo kręci ;)) , jeżeli oczywiście jest znana jubilatowi ( solenizantowi ? słabo to odróżniam ;))
On, to jeszcze pół biedy, ale Madzia( żonka), o zgrozo, toż ona opier......ła cztery ambrozje w PRL-owskim Hortexie, a mnie, to do dziś o odruch wymiotny przyprawia! Ja nie chcę być starą BABĄĄĄĄAAAĄAAĄ
Pomyliłam gdzie Ci miałam to zapodać, ale to tylko dlatego, że lubię podroby. Zwłaszcza Twoje podroby.
A co do ryczących czter..., to powiem Ci, że czasami się się martwię, bo ja nie wiem co to do końca niby znaczy. Żeby nie bzykać się z młodszymi? Czy może, żeby nie chcieć się z nimi bzykać? Ty wiesz, może?
Tak do końca to nie wiem . Ale widzę to tak : mocny tapir na głowie , ostry makijaż , ostre paznokcie , sukienka mini - panterka , wygłodniały wzrok . I wszyscy się z Ciebie śmieją ... ;))) To tak z grubsza ...
Jeju, a jak się śmieją, bo fajna jesteś??? Jak ja mam to odróżnić? No pazurów ostrych nie mam, łysiny tapirem też nie przykrywam, ale ludzie i tak się śmieją. Do tej chwili myślałam, że z sympatii, ale widzę, że czas se szkła zafundować. Ty masz? Szkła, a nie pazury, oczywiście:)
lo matulu no to ja dolacze za 3 miesiace do tych tapirow....poznokcie mam nie wlasne niestety lysiny nie mam ale siwy golab by sie kompleksow nabawil przy moich odrostach a do tego kilogramy tez jakby sie przykleily do d...y i nie moge sie z nimi rozprawic:))ale za to podejscie do zycia jakies mlodsze i corka niespodzianka 3-letnia trzymaja mnie na poziomie jakims:))a poza tym mam znajoma w moim wieku co ubiera sie jak doda i wszyscy sie z niej smieja wiec co tam nie jest tak zle...zobacze co bede mowic za 10lat...wszystkim 40-kom buziaki:))
Mysle, ze Anarchia to juz wogole nie bedzie dla tej osoby, bo ona zupelnie inny rodzaj muyzki slucha, wiec nie sadze, zeby miala jakies asocjacje z tym kawalkiem. A tu o asocjacje chodzi. Ma byc smiesznie:)
Wybieram sie na czterdziestke do osoby, ktora mieszka 22 lata poza Polska i mam taki pomysl....nie wiem, czy on jest trafiony, ale ja mam juz ubaw jak o tym mysle hehehe. Chcialabym wchodzac do domu tej osoby puscic z magnetofonu(musze jeszcze jakis na baterie zalatwic) muzyke z filmu "Czterdziestolatek", no wiecie "Czterdziesci lat minelo jak jeden dzieeeennn....." Rosiewicz spiewal. Tylko sie zastanawiam, czy na osoba pamieta jeszcze Czterdziestolatka? Bo w innym przypadku nie bedzie miala wspomnienia tego serialu i nie bedzie uwazala tego za zabawne.
Kto pamieta, kiedy Czerdziestolatek byl na topie w Polsce?
Czy ta sciezke dzwiekowa mozna zgrac na plyte, np. z you tube? Nigdy nie sciagalam muzyki z internetu, moze ktos podpowie? Znalazlam pioenke na you tube, ale moge ja zgrc na plyte?
Wiadomosc prywatna dla Ciebie..otworz skrzynke pocztowa :D
:)))
Niedawno bylam na czterdziestce i tak zrobiliśmy.synek i pobrał i wrzucił na telefon.ale był ubaw!!!!
Szukaj na mp3.teledyski.info.
Magda,ja jestem świeża czterdziestka, to Ci powiem! Wszyscy! No, w cholere wszyscy mi to w niedziele zaśpiewali i myślałam, że wreszcie osiwieje!
Dzieki, juz dostalm od Glumandy. Glumanda dzieki wielkie:))
Czterdziestolatek – Wikipedia, wolna encyklopedia
Czyli ta osoba musi znac ten film, woel nie pytac, bo nie bedzie niespodzianki hahahaha. Dzieki Kazik.
A może skorzystaj z oryginałów:
http://www.google.com/search?hl=pl&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&rlz=1I7ADBF_en&q=czterdziestolatek+dvd&revid=1616489655&ei=oIc6S_PMCM_8_AaS0YyGCQ&sa=X&oi=revisions_inline&resnum=0&ct=broad-revision&cd=3&ved=0CDIQ1QIoAg
W tym roku przekroczyłam szczęśliwie tę magiczną liczbę ...:))
I mogę powiedzieć : tylko nie " Czterdziestolatek " !!
Toż to podtatusiały zgred był ;)))
Ja bym wolała coś z " 39 i pół " ... " Anarchia " mnie bardzo kręci ;)) , jeżeli oczywiście jest znana jubilatowi ( solenizantowi ? słabo to odróżniam ;))
On, to jeszcze pół biedy, ale Madzia( żonka), o zgrozo, toż ona opier......ła cztery ambrozje w PRL-owskim Hortexie, a mnie, to do dziś o odruch wymiotny przyprawia! Ja nie chcę być starą BABĄĄĄĄAAAĄAAĄ
Ej , ale to nie o takie ryczenie chodzi w " ryczącej czterdziestce " ;))))
Ale ja Ci szybko, ani pisnąć nie zdążysz, a co dopiero ryczeć???
Pomyliłam gdzie Ci miałam to zapodać, ale to tylko dlatego, że lubię podroby. Zwłaszcza Twoje podroby.
Tak do końca to nie wiem .
Ale widzę to tak : mocny tapir na głowie , ostry makijaż , ostre paznokcie , sukienka mini - panterka , wygłodniały wzrok .
I wszyscy się z Ciebie śmieją ... ;)))
To tak z grubsza ...
Jeju, a jak się śmieją, bo fajna jesteś??? Jak ja mam to odróżnić? No pazurów ostrych nie mam, łysiny tapirem też nie przykrywam, ale ludzie i tak się śmieją. Do tej chwili myślałam, że z sympatii, ale widzę, że czas se szkła zafundować. Ty masz? Szkła, a nie pazury, oczywiście:)
Dziewczyny jesteście FANTASTYCZNE!!! Uśmiałam się czytając wasze wpisy. Tak trzymajcie a zmieni się stereotyp o ryczących czterdziestkach :)
lo matulu no to ja dolacze za 3 miesiace do tych tapirow....poznokcie mam nie wlasne niestety lysiny nie mam ale siwy golab by sie kompleksow nabawil przy moich odrostach a do tego kilogramy tez jakby sie przykleily do d...y i nie moge sie z nimi rozprawic:))ale za to podejscie do zycia jakies mlodsze i corka niespodzianka 3-letnia trzymaja mnie na poziomie jakims:))a poza tym mam znajoma w moim wieku co ubiera sie jak doda i wszyscy sie z niej smieja wiec co tam nie jest tak zle...zobacze co bede mowic za 10lat...wszystkim 40-kom buziaki:))
Almira, co Ty pierdzielisz slonce, zycie zaczyna sie po czterdziestce przeciez:)) ja jeszcze musze sobie co nieco poczekac, ale juz sie ciesze, a co:)
Mysle, ze Anarchia to juz wogole nie bedzie dla tej osoby, bo ona zupelnie inny rodzaj muyzki slucha, wiec nie sadze, zeby miala jakies asocjacje z tym kawalkiem. A tu o asocjacje chodzi. Ma byc smiesznie:)