Forum

Galeria

Alll i przekąski

  • Autor: Alll Data: 2010-01-01 18:08:59

    Tak jak większość Żarłoczków lubię gotować. Jednak przekąski to jest to w czym się najlepiej czuję. Chciałabym się pochwalić chociaż niewielką częścią tego co robiłam. Zdjęcia pochodzą z bardzo różnego okresu, większość to moje pomysły, ale nie wszystkie.










  • Autor: skopolendra Data: 2010-01-01 18:14:00

    Przepieknie podane.Wygladaja znajomo bo z zainteresowaniem sledze Twoje poczynania na WZ.Gratuluje cierpliwosci.Naprawde jestes mistrzynia przekasek:)

  • Autor: Beata500 Data: 2010-01-01 18:14:05

    Dech zapiera!Mistrzostwo świata!Gratuluję talentu i pomysłów.

  • Autor: Czeslaw Data: 2010-01-01 18:17:20

    Od razu zrobiłem się głodny. Śliczne !! A miałaś opisać jak zrobić te kwiatki :-( Próbowałem z pora zrobić to biało-żółte ale wychodziło jakby je walec przejechał :-(

  • Autor: Alll Data: 2010-01-01 18:37:37

    Czesławie, nie jestem zawodowcem, więc nie zbyt często je robię. Jak tylko będzie ku temu okazja zrobię fotki i szczegółowo opiszę.
    Przy okazji chciałam zapytać o szczupaka. Zrobiłeś go?

  • Autor: Czeslaw Data: 2010-01-01 18:52:21

    Było tak. Zamówiłem szczupaka w Elektryku (czy jak on się tam nazywa), wpłaciłem zaliczkę i miałem zgłosić się w przeddzień Wigilii.
    Przychodzę i słyszę text, że "szczupak nie dał się złowić". Oddali pieniądze i ..... po szczupaku :-( . Ale będzie kiedyś inna okazja.
    Zrobiłem za to Twoje rybci w sosie greckim ala Czeslaw. Pycha !! Ta ala polega na zastąpieniu papryki w proszku 2 czubatymi łyżkami chili i wlaniu mleka do smaku. W smaku super. Całej rodzinie smakowało, Tylko ten kolorek taki jak cię mogę ... :-( A już nie miałem miejsca w garnku na kombinowanie z dodatkowym przecierem. Dzięki za przepis.

  • Autor: Czeslaw Data: 2010-01-01 19:04:37

    Dzięki Dorota zza płota za pomysł z mlekiem.

  • Autor: as Data: 2010-01-01 18:24:47

    Ale bym chciała być Twoim gościem:)

  • Autor: Czeslaw Data: 2010-01-01 18:31:23

    Mi wystarczyłoby stanowisko kuchcika. Może bym się czegoś nauczył :-)

  • Autor: Alll Data: 2010-01-01 18:41:11

    Hi, hiii.... a tak narzekam na brak jakiejkolwiek pomocy.
    Ostatnio trafiła i się pierwsza uczennica.

  • Autor: DorDa Data: 2010-01-01 19:43:55

    Alll, to jest niejadalne!!!- dzieł sztuki się nie pożera Zachwycające!!!

  • Autor: RN Data: 2010-01-01 22:30:34

    Ależ pożera się , pożera ... DAJCIE MI TYLKO SZANSĘ!!!!!!!!!!!!!!

  • Autor: jolcia73 Data: 2010-01-01 20:34:02

    prawdziwe cudeńka!!
    powinnaś się przedstawiać

    jestem :ALL ,MÓW MI MISTRZU

    mam szczęście że znalazłam WŻ
    pozdrawiam

  • Autor: rybka_M Data: 2010-01-01 21:45:39

    WOW!!! Zbieram szczękę z podłogi. Te przekąski to mistrzostwo :)

  • Autor: rasna Data: 2010-01-01 23:19:45

    Cudne!Piekne!Mistrzostwo!

  • Autor: grazka35 Data: 2010-01-02 13:55:19

    ŚLICZ-NOŚ-CI!!! Chylę czoła i zazdroszcze talentu. Chciałabym chociaż w 1/10 umieć tak zrobić!

  • Autor: walczak72 Data: 2010-01-02 20:30:16

    Mistrzostwo,nie jeden zawodowiec musiał by u ciebie brać prywatne lekcje

  • Autor: Dorotaxx Data: 2010-01-02 20:35:52

    Toż to małe dzieła sztuki!! Ale masz pomysły dziewczyno! Chylę czoła!

  • Autor: Alll Data: 2010-01-02 22:07:42

    Bardzo dziękuję, jest to jednak przerost treści nad formą. Każdy ma jakiegoś bzika, mnie padło na przekąski.:)))

  • Autor: CZOS Data: 2010-01-03 16:43:58

    Też chciałbym, żeby mi tak padło.
    Piękne, gratuluję.

  • Autor: Alll Data: 2010-01-18 19:53:24

    Dorzucę jeszcze dzisiejszą nowość
    Poledwiczka z musem brokułowym i jajami przepiórczymi,

  • Autor: Dalia Data: 2010-01-18 21:13:17

    Wyglądają smakowice
    Chętnie bym się skusiła:)
    Gratuluje pomyslowości

  • Autor: 3majsiemaja Data: 2010-01-19 10:24:54

    Aż mi szczęka opadła !!!!
    Cóż to za cudeńka !!!!
    A jakie apetyczne i wymyślne!!!
    Np  "polędwiczki w sosie brokułowym z przepiórczymi jajami" ????????? a ja umiem tylko schabowego i mielone.... haha buuuuuu!

    GRATULUJĘ I CHYLĘ CZOŁA!!!!!

  • Autor: smakosia Data: 2010-05-27 18:17:23

    Alll, możesz zdradzić co to jest na wierzchu, takie przezroczyste, błyszczące. Czy to rodzaj jakiejś galantyny, czy co? :-) Jak to się robi? Naucz laika kuchennego, proszę

  • Autor: mniamtom Data: 2010-05-27 18:46:15

    To jest środek , który spełnia dwa zadania:  po pierwsze zachowuje formę potrawy i zabezpiecza przed uszkodzeniem , dzięki temu danie trafia na stół  w pełnej krasie , drugie zadanie , to ułatwienie przełykania :)

  • Autor: smakosia Data: 2010-05-27 19:14:10

    To pierwsze, to wiedziałam, ale o przełykaniu nie pomyślałam. Mniamtom, czyżbyś łykał w całości? Bez gryzienia?

  • Autor: mniamtom Data: 2010-05-27 19:21:30

    Pogryźć też lubię.... , chociaż wiesz jak trudno wykorzenić wieloletni nawyk "opłatkowy" ? :)

  • Autor: smakosia Data: 2010-05-27 21:25:28

    Chociaż...mówią, że jak coś jest dobre, to samo się rozpuszcza w ustach ;-)

  • Autor: mniamtom Data: 2010-05-27 21:32:11

    Kto jeszcze tak twierdzi oprócz mnie ?:)

  • Autor: smakosia Data: 2010-05-27 21:46:11

    Na mieście gadają

  • Autor: agik Data: 2010-05-27 21:47:40

    Smakosiu, zerkij sobie do przepisów Alll. Tam ten przepis jest. Moim zdaniem to coś w rodzaju galaretki z brokuła.

  • Autor: smakosia Data: 2010-05-27 21:56:11

    Agik dzięki. Przy tym przepisie, co wspomniałaś był link do auszpiku. Poczytałam i chyba kiedyś zrobię, bo fajnie to wygląda na półmisku i gościom pewnie też się spodoba. Co ważniejsze może być bardzo smaczne.

  • Autor: iwonaz2809 Data: 2010-01-20 10:27:32

    Wyglądają fantastycznie,aż szkoda zjadać takie dzieło sztuki.

  • Autor: nina Data: 2010-01-20 13:38:44

    świetne masz te fikuśne łyżki do sałatek

  • Autor: abiola Data: 2010-01-22 19:59:29

    All śliczne te cuda ... ja strasznie lubie takie czary w kuchni ;))

  • Autor: Alll Data: 2010-04-04 13:25:31






  • Autor: Jola666 Data: 2010-05-27 11:45:39

    All ! Zawsze z wielkim bólem serca oglądam te.....Twoje dzieła :(  Masz talent Kobieto i to jeszcze jaki ;) Brdzo Cię proszę podziel się z nami ,swoją wiedzą  i pomysłami bo też tak byśmy chcieli a... nie potrafimy ( fię ) Może jakieś zdjęcia z kolejnych faz przygotowywania tych cudeniek ? Pozdrawiam i gratuluję pięknie podanych przystawek i zakąsek .J

  • Autor: smakosia Data: 2010-05-27 13:54:00

    Alll, wielkie słowa uznania. Twoje dekoracje są powalające. Masz ogromne wyczucie estetyki. Nigdy nie lubiłam tych bogatych dekoracji na talerzu, które przesłaniały jego "prawdziwą" zawartość. U Ciebie wszystko jest "wysmakowane". Pozostaje podglądać i uczyć się. Gratuluję umiejętności i zdolności. 

  • Autor: megii013 Data: 2010-05-27 19:16:11

    Piękne to to jest, ale niestety nie dla mojej rodzinki oni potrzebują konkretnie zjeść

  • Autor: Alll Data: 2010-06-08 19:59:36

    Bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów. :)))
    Pomysłów mam pełną głowę Gorzej z realizacją. Ciągle brakuje mi czasu, no i nie ma dla kogo gotować. W domu króluje dieta.
    Trzeba czekać na rodzinne imprezy.
    Ostatnio stawiam pierwsze kroki w pieczeniu tortów. Do tej pory piekłam baaardzo niewiele. Mam kilka rodzinnych zamówień.
    Tort "Wróżka Zuzia" bardzo się podobał i smakował, no i mam zrobić dla kolejnej dwójki dzieci.

    Kilka ostatnich fotek.




    I już niewiele przekąsek.


  • Autor: momik Data: 2010-06-08 20:37:35

    Alll odkąd jestem na W-Żecie podziwiam cuda które wyszły spod Twej ręki. Czapki z głów:)

  • Autor: Frotka1974 Data: 2010-06-11 13:03:47

    Śliczne smakowitości:)Chętnie podpatruję:) Gratuluję pomysłó i talentu All:)

  • Autor: Alll Data: 2010-06-13 20:20:42

    :)))) Dziękuję

    Ostatnie fotki

  • Autor: piszczalka Data: 2010-09-20 17:25:54

    Jak ja Ci zazdroszcze umiejetnosci robienia tych przekasek :)))

  • Autor: Alll Data: 2010-09-20 18:01:27

    Wiara we własne siły to połowa sukcesu.:)
    Pytałaś o ogóka, czy zamierzasz go zrobić?

  • Autor: piszczalka Data: 2010-09-21 20:51:20

    Tak, chciałam go zrobic ale nie wiem ile wczesniej moge go przygotowac (pokroic i ozdobic), zeby wody nie puscil :)

  • Autor: Alll Data: 2010-09-21 20:59:18

    Użytkownik piszczalka napisał w wiadomości:
    > Tak, chciałam go zrobic ale nie wiem ile wczesniej moge go przygotowac
    > (pokroic i ozdobic), zeby wody nie puscil :)

    Przecież już odpowiedziałam :)))

    piszczalka (dodano 2010-09-20 17:32:26)
    Alll powiedz mi ile wczesniej mozna zrobic ogorki aby nie pusciły wody?
    Alll (dodano 2010-09-20 17:57:01)
    Myślę, że ogórek trzeba zrobić prawie na świeżo
    . Nacięcia na skórce możesz zrobić nawet dzień wcześniej (owiń wilgotnym, papierowym ręcznikiem)j, sałatkę też. Godzinę przed podaniem pokroiłabym na kawałki i do lekko wydrążonych ( nie do końca) nałożyłabym sałatkę.

  • Autor: piszczalka Data: 2010-09-21 21:04:51

    Z forum własnie poszlam do przepisu Twojego i przeczytalam :)

    Dziekuje :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu