Forum

Kuchenne porady

Maszyna do pieczenia chleba Moulinex

• Autor: marzenkaw77 Data: 2010-01-05 13:28:41

czy macie taką maszynę i sprawdzone przepisy na chleb i ciasta drożdzowe?

• Autor: makusia Data: 2010-01-05 21:15:53

moze tutaj poczytaj , mam sporo przepisów , dostałam przy zakupie automatu , jeśli chcesz to mogę przesłać , podaj adres

• Autor: marzenkaw77 Data: 2010-01-06 12:06:04

poproszę marzenkaw77@wp.pl

• Autor: Basiek23 Data: 2010-01-06 09:11:22

hej wiesz ja miałam okazje ją wyprubować, przy tej maszynie jest ksiazeczka z przepisami na chleby rózne, powiem tak ze bardzo fajny wychodzi chlebek wzucasz wszysko i nastawiasz, ale za tę cene to moim stromnym zdaniem to się nie opłaca. moze jak stanieje to w tedy lepiej. Pozdrawiam

• Autor: babsy Data: 2010-01-07 16:26:15

Maszynę do chleba Moulinex pożyczyłam od znajomego, do tej pory piekłam chleb w piekarniku. Najfaniejsze jest to, że nie musisz ręcznie wyrabiać ciasta, wrzucasz wszystko i nastawiasz program. Ale... raz zdarzyło się tak, że maszyna niedokładnie wymieszała składniki i chleb miał gdzieniegdzie "place" z suchej, surowej mąki, które musiałam ręcznie wydłubywać. Kształt chleba (foremka jest krótka, za to baaardzo głęboka) mi nie odpowiada, trudno go kroić. Poza tym maszyna zostawia dziury po mieszadłach, co może dodatkowo utrudnić krojenie chleba (może się "rozwalać"- rozwiązaniem jest wyjęcie mieszadeł przed pieczeniem). Ogólnie- maszyna świetna do wyrabiania ciasta, ale z nie za dużej porcji. Dobrze wypieka skórkę, takiego efektu nie udało mi się uzyskać w piekarniku. Jednak nie kupiłabym jej. Oprócz opisanych powyżej minusów jest to urządzenie dość duże i chałaśliwe, ja mam małe mieszkanie (33 m, kuchnia jest aneksem "otwartym" na pokój) więc są to dla mnie wady istotne.

• Autor: ziutula Data: 2010-01-16 06:52:46

ja mam M-xa 5003 i jestem bardzo zadowolona.Pięknie wypieczona i chrupiąca skórka. Piekłam z przepisów

http://ugotuj.to/Moulinex/0,103190.html .

A teraz po modyfikacji piekę chlebek-jest u mnie w przepisach. Mąkę mieszaną i kukurydzianą zamówiłam w necie

http://www.allegro.pl/item882859402_maka_kukurydziana_opakowanie_5_kg_polecam.html

a zwykła w tesco. Ciasto cytrynowe z przepisu M-xa jest pyszne.

Przejdź do pełnej wersji serwisu