Forum

Rozmowy wolne i frywolne

z uprzejma prośbą do luckystar

• Autor: aleczka Data: 2010-01-06 09:09:15

witajcie.pytanie ogólnie lub bezpośrednio do luckystar-ile idzie paczka ze stanów i jakie sa możliwości jej nadania-chodzi o przesyłke w formie paczki,ale niedużej-torba foto.nadawała osoba starsza i może nie bardzo jest z nia kontak:-)

• Autor: Glumanda Data: 2010-01-06 09:54:39

Nie jestem luckystar..ale dostaje nieraz cos od mojej Mamy... jesli twoja znajoma wyslala przesylke poczta lotnicza.. to jest to dosc drogi interes ale paczka przychodzi w okresie 4-7 dni.. Jesli torba zostala wyslana droga morska, to potrzeba jej na ta droge ok miesiaca. (Morska droga jest o wiele taniej).

• Autor: aleczka Data: 2010-01-06 10:06:43

podobno to zalezy czy się wysłało rejestrowaną czy nie...jest to torba foto wysłana jako rzecz używana,żeby nic juz za nia niedopłacać..wysłana nie wiem czym ale za około 20 $...

• Autor: kaja38 Data: 2010-01-06 13:12:21

Aleczko jesli oplata za mala paczke byla ok 20$ to wyglada na to ,ze wyslana byla jako paczka lotnicza.Powinna przyjsc w ciagu tygodnia.Paczki morskie sa duzo tansze ,z tym ze przewoznicy maja ustalone limity wagowe ,np jesli paczka ma mniej niz iles tam funtow( nie pamietam dokladnie),to nawet jesli jest lzejsza ,placi sie za minimalna przez nich ustalona wage,wiec nie jest wykluczone ,ze mogla byc wyslana droga morska.Wtedy idzie ok 4 tyg.Ja przed swietami wysylalam mala paczke  lotnicza do Pl,miala 5 kg i zaplacilam ok 40 $ .Wydaje mi sie ze wszystkie paczki sa rejestrowane,i zwykle podaje sie w deklaracji ,ze sa to rzeczy uzywane.Mam nadzieje ,ze troszke Ci pomoglam .Pozdrawiam.

• Autor: luckystar Data: 2010-01-06 14:05:34

Masz racje:)) tak to mniej wiecej wyglada. Tylko nie wiemy czy znajoma Aleczki wysala paczke za posrednictwem polskiej agencji czy tez poszla na amerykanska poczte. Moj syn kiedys chcial zrobic niespodzianke mojemu bratu i nic mi nie mowiac wyslal paczke za posrednictwem normalnej poczty amerykanskiej. Paczka doszla szybko, ale moja kochana durnota napisala na deklaracji co jest w paczce i brata obciazyli oplata:))
    Paczka morska idzie do 6 tygodni. Ale czytalam tez na jakims blogu, ze ktos wyslal paczke morska, ktora szla 2 i pol miesiaca, czym bylam zaskoczona, bo mnie osobiscie nigdy cos takiego sie nie zdarzylo.

• Autor: aleczka Data: 2010-01-06 14:52:57

o dzieki Ci wielkie:-)nie wiem z jakiego urzędu wysyłał paczkę-to kumpel ojca mojego TŻ:-)dziadek ma 75 lat więc może cos pokręcił:-(oby nie:-)jak będzie z nim kontakt to wypytamy co i jak:-)no paczka nadana 11 grudnia...

• Autor: luckystar Data: 2010-01-06 15:12:29

11 grudnia to jeszcze nie jest tak zle, sama oplata $20 to tez o niczym nie swiadczy, bo paczka moze byc mala, ale ciezka i wtedy nawet droga morska oplata jest wieksza. Ech... zrobimy forumowe trzymanie kciukow i paczka dojdzie:)))

• Autor: aleczka Data: 2010-01-06 15:40:26

o tak,tak,trzymanie poprosze,to ma byc torba foto jakas lepsza:-)no,pozostaje czekać:-)

• Autor: RN Data: 2010-01-06 14:07:10

Morską drogą może i taniej, ale statek z moją paczką płynie już trzeci rok i jakoś dopłynąć nie może

• Autor: luckystar Data: 2010-01-06 14:21:45

Oj, to Ci sie trafilo:(( Przez 25 lat wyslalam tylko raz jeden paczke lotnicza, wszystkie inne szly jako morskie i nigdy nie mialam problemu. Kazda paczka doszla w ciagu 6 tygodni. Zawsze korzystalam z polskich agencji.

Przejdź do pełnej wersji serwisu