Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Wszystkiemu, co zle winna jest Szwecja! A jak nie Szwecja, to tineczka:)

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 18:22:26

Kochani!
    Nie bylo mnie pare dni na forum i nie zdazylam uczestniczyc do konca w zazartej  dyskusji o "Kochajacych inaczej", wyciagnelam jedynie wniosek, ze ta "cholerna" Szwecja przyczynila sie do wspolczesnej "Sodomy i Gomory" w cywilizowanym Swiecie hetero seksualistow. Tineczka , nie zdajac sobie sprawy z powagi problemu, bronila takie okropnosci jak "wolnosc" do milosci miedzy ludzkiej:((( Jeszcze do tego nie wiedziala, ze mozna w necie podpatrzec co meskie "gay`e" robia ze soba pod pierzyna, zgroza niesamowita!!!!

Nastepny watek o religii juz zostal zamkniety i wniosek jest oczywisty: nie dyskutuj nigdy na temat KK w kraju 98% - ow katolikow, bo sie sparzysz!!! Co tam, ze ksiadz w Krakowie nawoluje do palenia "pedalow" na stosie, co tam, ze ten sam ksiadz "zapomnial" (nie chce wiedziec) , ze biskupi/ksieza tego kosciola sa pederastami, co tam...........
    Wszystkiemu winna jest Szwecja i tineczka!!!!

• Autor: Duniasza Data: 2010-01-08 18:38:48

Tineczko, a spróbuj w Afganistanie skrytykować Talibów. :)

A ja odniosłam wrażenie, że w kraju gdzie 98% ludzi UWAŻA się za katolików, katolików jest może z kilka procent.

Co zaś do Szwecji - cóż, no była prekursorem rewolucji obyczajowej jakby nie patrzeć. Dla jednych rewolucja to wyzwolenie, dla innych zaraza. :) Każdy bierze co mu wygodne.

No a Tineczka to Tineczka - odpowiada sama za siebie, za nic i nikogo innego. Działa na swój koszt i rachunek. I w zgodzie z własnym światopoglądem - nie wiem czy już bardziej szwedzkim czy jeszcze trochę polskim, ale od Tineczki WARA. :)

• Autor: as Data: 2010-01-08 19:46:20

Niestety w Polsce owszem ochrzczonych jest 98% obywateli. Katolików jest o wiele mnie bo jakieś 50%.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 13:37:07

Cos mi tu nie gra. 98% obywateli jest ochrzczonych a katolikow jest tylko 50%. To te pozostale 48% jest ochrzczonych w innych wiarach???

• Autor: Czeslaw Data: 2010-01-09 13:48:38

Chrzest nie czyni z automata katolika :-)
    Czeslaw

• Autor: Duniasza Data: 2010-01-09 13:51:15

Tineczko, na tym właśnie polega hipokryzja Polaków. Ciężko o tym pisać, ale tak jest. Chrzci się dzieci i przyjmuje inne sakramenty w KK, nie z potrzeby wiary, ale bo tak "trzeba", bo co-inni-powiedzą, bo "żeby nie mieć kłopotów" i ze stu innych nie wynikających z wiary potrzeb. Takie osoby nie uczestniczą w życiu Kościoła, określają się jako wierzący, niepraktykujący (jak trabant-limuzyna, ot dziwo takie), a w kościele nazywani są raczej jako "wychowani w tradycji katolickiej". Kościół Katolicki ma pewne zasady, katechizm, który niestety osoby "rzekomo" mianujące się katolikami w 50% kompletnie negują. No to jak? Nie można miec ciasteczka i zjeść ciasteczka. Tylko niewiele osób to rozumie stosując swego rodzaju relatywizm moralny. Nie można być półkatolikiem, tak jak nie można być półmuzułmaninem, półbuddystą itd.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 15:41:43

Duniaszko, chyba tak jest, ja nie wiem. Nie okreslam siebie jako gleboko wierzacej w to, co KK narzuca swoim wiernym. Lubie porozmawiac z Matka Boska od czasu do czasu i do tego nie potrzeba mi scian kosciola. Ojcze Nasz jest slowo w slowo tak samo wymawiane w szwedzkich kosciolach protestanskich. Tu nikt z wierzacych nie zyje z takim ciezarem na plecach jaki wklada religia katolicka, przynajmniej w Polsce. Ksiadz szwedzki daje wszystkim hurtem rozgrzeszenie na zakonczenie mszy. Nikt nie opowiada ksiedzu o swoich grzechach. Coz , tak jest tutaj.

• Autor: Duniasza Data: 2010-01-09 16:07:56

Bo to jest "wykładnia kościoła protestanckiego. O ileż łatwiej jest mówic  - jestem chrześcijaninem i tak powinny określać się osoby wychowane bądź skłaniające się ku tego rodzaju wierze w jednego Baga. Pamiętaj, że KK i KProtest. to odłamy tego samej religii: chrześcijaństwa.

"Nie okreslam siebie jako gleboko wierzacej w to, co KK narzuca swoim wiernym".

KK niczego nie narzuca. Masz ochotę do niego przynależeć - przyjmujesz z dobrodziejstwem inwentarza, nie - to nie. Nikt nikogo nie zmusza. Wolna wola.

• Autor: erka Data: 2010-01-09 17:22:49

Duniaszka,pozwolisz, ze Cie zacytuje:
    KK niczego nie narzuca. Masz ochotę do niego przynależeć - przyjmujesz z dobrodziejstwem inwentarza, nie - to nie. Nikt nikogo nie zmusza. Wolna wola.

Niestety nie moge sie z tym zgodzic, chrzczone sa malutkie dzieci, ktore nie maja wolnej woli, tudziez prawa do decydownia o wyborze religii, badz tez nie-wyborze.

Zareczam Cie, ze akt apostazji jest bardzo ciezki do wykonania w praktyce.

• Autor: Duniasza Data: 2010-01-09 17:38:33

1. Wiem na czym polega akt apostazji i wiem, że jak komuś zależy - to jest wykonalny.

2. Nie chodzi o dzieci - one wyboru nie mają, ale mają go rodzice, którzy chrzczą je z powodów innych niż przekonania.

3. Prosze nie wałkujmy już tego tematu. Jest hipokryzja w narodzie - niestety jest. W Polsce jest 98% chrześcijan, ilu katolików - nie wiem. A ilu konformistów - sami wiecie.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 19:03:38

Duniaszko, ja nie wiem na czym polega akt apostazji, prosze wytlumacz mi.

• Autor: Duniasza Data: 2010-01-09 19:28:26

Proszę:

http://www.apostazja.pl/apostazja.html przykładowa strona w necie.

i cytat za Tygodnikiem Powszechnym:

"Apostazja

to według Kodeksu Prawa Kanonicznego wyrażone słowem, pismem lub czynem odrzucenie prawd wiary chrześcijańskiej, przejście do religii niechrześcijańskiej lub wspólnoty ateistycznej. Ten gest skutkuje ekskomuniką; apostaci nie mają prawa do pogrzebu na cmentarzu katolickim, ślubu kościelnego oraz sakramentów. Według KPK ci, którzy chcą wrócić do Kościoła, powinni uzyskać zwolnienie z ekskomuniki i złożyć wyznanie wiary.

II Sobór Watykański zalecił, by w stosunku do ludzi o innych poglądach, m.in. na sprawy religijne, Kościół kierował się przede wszystkim miłością i dobrocią."

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 20:48:09

Lo matko, dla mnie to lacina i nic nie rozumiem. Nawet po smierci nie dadza pogrzebac mi sie w ziemi ? A co to jest ta ziemia katolicka??? Kto wyznaczyl kawalki na ziemie katolickie i nie katolickie??? Kurcze ziemia jak ziemia, ciezka , czasami tlusta ,czasami pulchna, czasami czarna ale tez bialutka jak piasek, czasami............
    Wiesz co z calym szacunkiem dla Twojej wiary, powiem tylko , ze kocham Szwecje , bo nikt sie nie pytal mojego Tatusia do jakiej religii nalezy, dostal kawalek ziemi i lezy sobie obok wyznawcow roznych religii. Nie daleko od Grety Garbo, nie daleko od Zydow i Arabow i innych ....no i ten cmentarz jest uznany przez UNESCO jako "skarb" na liscie swiatowego dziedzictwa, pokarz mi jaki katolicki cmentarz dostal taka sama "opinie"????? 

• Autor: Duniasza Data: 2010-01-09 21:57:49

Tineczko, są cmentarze wyznaniowe, komunalne i prywatne. Po prostu osoba, która nie należy do Kościoła Katolickiego nie będzie mogla być pochowana na cmentarzu katolickim z całym ceremoniałem katolickim. To wszystko. Nie ma tu ukrytych haczyków, ze ciało biedne będzie się poniewierac po tym padole łez bez pochówku. :)

• Autor: tineczka Data: 2010-01-10 22:34:07

Duniaszko , ja to doskonale rozumiem, zastanawiam sie tylko nad tym rozdaniem ziemi , ta katolicka to jakas lepsza??? A komunalna bardziej zbita , ciezsza??? A ta prywatna to jakas super, mieszana z piaskiem ???? A kto ma grob na prywatnych ziemiach, wieksze pomniki mozna postawic,czy o co chodzi?????

• Autor: erka Data: 2010-01-09 22:23:17

Wierz mi dla ludzi mieszkajacych za gramica jest niewykonalna.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 20:33:36

Duniaszko, to prawda, w Afganistanie nikt nie moze krytykowac Talibow, ale to Afganistan, z zacofaniem, wlasna "kultura", to kraj zyjacy nadal w sredniowieczu. To kraj w ktorym kobiety nie maja zadnej wartosci, to kraj w ktorym dzieci plci zenskiej nie podlegaja edukacji, to kraj beznadziejnosci.
    Polska byla krajem z pierwszym Uniwersetem w Europie , krajem najwiekszego rozwoju kultury i wiedzy, co sie stalo w miedzyczasie???

Szwecja to narod chlopow,  ciezko pracujacych na kawalek chleba. To narod, ktory  jakos wyzwolil sie z ciezarow biedy i niewiedzy. Duzo mozna powiedziec o Szwedach i ich krytkowac, ale nikt nie odbierze im inteligencji i checi zmian na lepsze. Zakasali rekawy i zmienili kraj na lepszy. To bardzo pracowity narod. To jest narod, ktory dziala dla dobra wszystkich w kraju, nie patrzac tylko na dobro indywidualne. Potem pszyszla "rewolucja" seksualna,ale z Ameryki:))) No i Vietnam i protesty i Palme ze swojim demokratycznym spojrzeniem na swiat.Kochalam ten czas i w nim uczestniczylam. Zabili Palme, zabili znicz nadzieji, kto zabil?...do dzisiaj nie wiadomo.

Tak, odpowiadam za siebie i tylko za siebie, duzo we mnie polskiego i troche tego szwedzkiego swiatopogladu sie placze:)))

• Autor: Almira Data: 2010-01-08 20:43:43

Tineczko, stęskniłam się za Tobą!!! A na temat: Jeżeli ktoś jest światły i otwarty na zmiany, to niezależnie od tego gdzie przyszło mu żyć, odnajdzie wolność. Ale dla "zakutego łba", ani Polska, ani Szwecja ani żaden mniej lub bardziej wyzwolony kraj nie będzie rajem, ani mobilizacją do zmiany samego siebie. Bo przeszkadza "zakuty łeb" właśnie. I tu nieważne czy to katolik, świadek jehowy czy ateista zawsze liczy się tylko to, co nosimy w sobie. Nie bez kozery przecież wszystkie mądre książki traktujące o psychice ludzkiej, mówią, że każda zmiana zaczyna się od nas i w nas!

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 21:31:09

Almiro,mgla w konciku oka, to nie lezka, nie, to cos bardziej milego:)
    A na temat, to przejrzalas mnie tak na wskroc, nie mam zadnej ochrony! A ja tylko slowami ubralam niektore mysli i w najsmielszym wyobrazeniu sobie pomyslam, ze "ktos" mnie zrozumie:)

• Autor: erka Data: 2010-01-08 22:26:00

Bardzo madre spostrzezenie.
    Pozdrawiam.

• Autor: alfa_beta Data: 2010-01-09 11:33:18

Tineczko nie bez znaczenia jest fakt, że ci ciężko pracujacy chlopi w Szwecji przez cały okres II wojny swiatowej mogli sobie spokojnie uprawiać swoja rolę , przemysł lekki i cięzki pracowal cala parą, a co za tym idzie kraj się bogacił.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 13:20:55

Oczywiscie, to jest "czarna" plama w historii Szwecji. Bardzo sie teraz wstydza swojej wojennej "neutralnosci". Mimo tego przyjmowali i uratowali setki tysiecy dzieci z Finlandii w czasie wojny.Po wojnie szwedzki Czerwony Krzyz przywozil autobusami Polakow do Szwecji. Szwedzi tacy wlasnie sa , nie lubia wojowac bronia, wola zajac sie pomoca humanitarna:)

• Autor: bahus Data: 2010-01-09 14:59:29

A ja swój pogląd na Szwedów wykształciłem na podstawie książek:

Henryk Sienkiewicz "Potop"
    Bogusław Sujkowski "Cena Wielkości"
    Walery Przyborowski "Szwedzi w Warszawie"

Bahus

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 15:44:42

Potop czytalam, dawnoooooooo temu:)
    Co do tych nastepnych panow , nie mam pojecia o ich tworczosci, oswietl mnie:)

• Autor: alfa_beta Data: 2010-01-08 19:16:04

Naprawdę?:)) To pewnie maczałaś paluszki w kradzieży napisu z Oświęcimia, bo wszystkie scieżki prowadzą do Szwecji. Wsydź się tineczko, wstydź:))))

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 21:50:10

OOOO, paluszkow nie maczalam! Bardzo sie zdenerwowalam tym strasznym wydarzeniem. Bylam osobiscie wiele razy w Oswiecimie i Brzezince i za kazdym razem uczylam sie jeszcze wiecej o ludzkiej okrutnosci!!!!!
    Slady do Szwecji, masz racje, tylko, ze ten szwedzki "byly" nazista powiadomil polskie wladze i zatrzymal  dalszy handel .On mial zajac sie transportem i sprzedaza.Nie mam sie czego wstydzic, chwala Bogu!

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-01-08 22:24:03

Jaki były nazista? to kolekcjoner i podobno nie jeden bral w tym udzial,tam doszły jeszcze wieksze machlojki, a ja uwierzylam juz Ci Tineczko ze jedak Ci Szwedzi sa tacy uczciwi jak pisalas a tu zalamka. Szwecja znow slawna na swiecie, wszyscy o niej .jednak w każym kraju znajdzie sie jakas szumowina,nie tylko w Polsce.

• Autor: Zośka Data: 2010-01-08 19:23:27

Tineczko, odnośnie  Szwecji, wiesz może po co Jej zagrabione w XVII w  dzieła polskiej kultury napisane po polsku? Może gdybyś miała okazję, można obejrzeć wystawę skarbów z Polski w Sztokholmie z czasów potopu szweckiego.(Kiedyś słyszałam o tym w polskim radiu, ale nie wiem czy byłoby to jeszcze aktualne).
        Jeśli chodzi o katolików w katolickim  kraju, to powiem Ci, że nie jest im  łatwo. W internecie jest wszechobecna krytyka i deprecjacja KK, a przyjmując się do pracy - lepiej nie przyznawać się do swego wyznania (paragraf 22?). Wogóle lepiej milczeć w tym temacie.. Może mi się wydaje, ale chyba masz niedosyt katolickiej krwii, to proszę masz pożywkę. Co prawda mnie nie wzruszają  oskarżenia pod adresem pederastów w KK i nawracanie mieczem pogan, bo bardziej mnie boli chęć dopieprzenia tym zacofanym katolom po przeczytaniu jakiejś marnej intelektualnie książczyny, którą media okrzyknęły bestsellerem. Czasem zdarza się,że ktoś po prostu nie może bez zaczepek żyć!
        Ale co tam, skoro wszystkiemu winna Szwecja?  Co do Ciebie, Tineczka, to nie poświęcałabym Cię na stosie.. Wolę Szwecję!

• Autor: erka Data: 2010-01-08 20:40:09

Tak, katolikom jest bardzo ciezko, widac to po ilosciach krzyzy w instytucjach swieckich i kosciolow.
    Bardzo ciezko maja.

• Autor: kokliko Data: 2010-01-08 20:41:24

Strasznie mnie zaciekawil ow "niedosyt katolickiej krwi", czy to jakas nowa grupa Rh?
    A religia, czy wiara jako kryterium zatrudnienia chyba  nie jest zgodne z karta praw czlowieka, wiec wspominanie, czy pytanie wsprost
    o wyznanie, wedlug mnie, powinno byc nawet karalne, chyba ze chodzi o prace w instytucjach, czy urzedach wyznaniowych.

• Autor: luckystar Data: 2010-01-08 21:51:08

Zoska, a co bedzie jak Wlosi poprosza o zwrot warzyw jakie krolowa Bona do Polski sprowadzila? :))))

• Autor: Zośka Data: 2010-01-08 22:19:04

Zasypiemy ich świeżymi, w nadziei,że jakaś cząstka warzyw królowej Bony posłużyła tym nowym do wyrośnięcia. Bona to moja ulubiona królowa i chwała jej za  jarzynki i szerzenie  warzywnictwa w Polsce. Zrobiła bardzo wiele dobrego dla Polski, była świetną kobitką

• Autor: erka Data: 2010-01-08 22:24:39

no to zes mnie zabila.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 22:05:47

Zosiu, jakbys uczyla sie historii troche dokladniej, to bys wiedziala, ze Polska i Szwecja to bratnie dusze:) Prosze poczytaj:)
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Zygmunt_III_Waza

Bardzo dziekuje za niespalenie mnie na stosie, kurcze, nie boje sie piekla, bo nie wierze, ale stos na zywca....wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 22:17:58

Zosiu, na litosc Boska, przegapilam niedobor katolickiej krwi w moich zylach, lo matko , jutro zglaszam sie na transfuzje, tylko od kogo? Moja Droga , ja naprawde staram sie , ale jak zobaczylam wino sprzedawane w internecie przez Rydzyka w imie Maryii za setki zlotych za butelke, no wybacz...kto komu szkodzi????

• Autor: Zośka Data: 2010-01-08 22:38:40

Z historią nie jest tak  żle, a Zygmunt III Waza przy Zamku Królewskim sam za siebie mówi: byłem dobry i mam pomnik.!!! No ale Gustaw Karol w 1655 r, .co prawda nie zagrabił ziem polskich jeno je złupił doszczętnie. W większości jednak stosunki polsko- szwedzkie były poprawne.
      Z tą krwią to chyba mnie nie zrozumiałaś, bo od niedoboru do niedosytu to daleka droga, ale nie przejmuj się, bo to nie było zbyt poważne. Idę teraz poszukać wina ojca Rydzyka w sieci...

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 22:50:28

Zosiu, ja mysle, ze w koncu dojdziemy do porozumienia w imie przodkow i wino tansze postawimy na stole, no bo o co mamy miecze lamac???

• Autor: Mama Rozyczki Data: 2010-01-09 15:05:12

Masz racje Zosia,pieknie ten nasz Zygmus wyglada! lubie go czesto odwiedzac, bo jest bardzo goscinny.

• Autor: DorDa Data: 2010-01-08 19:29:22

Ubolewam nad tym o czym piszerz. Nawet nie wiesz, jak ciężko żyć w zaścianku, gdzie najwyżej 30% uważa się za 98%. Wśród takich megalomanów można zupełnie się zagubić. Pozdrówka.

• Autor: erka Data: 2010-01-08 20:37:52

Tineczka,
    no co Ty, nie tylko Szwecja, Ameryka tez zawinila, u Nas tez malzenstwa geyowskie sa dozwolone ( nie we wszystkich stanach, ale jednak).
    Gdyby w USa sie ksiadz  katolicki, publicznie wypowiedzial, tak jak ten na You tube, to bylby skonczony.
    Poza tym KRK  w kraju mojego zamieszkania przedzie raczej cieniutko, ze wzgledu wlasnie na afrere seksualna i milionowe odszkodowania.
    Pozdrawiam.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 22:38:11

Erka Kochana, ale Szwecja blizej i mamy wspolnego krolewicza:))))
    Ten ksiadz z Krakowa na You tube jakby wypowiedzial sie tak w Szwecji, to juz by kratki lizal a nic innego:)))
    Przyjdzie kryska na Matyska i w Polsce , zobaczysz!
    Pozdrawiam.

• Autor: andi Data: 2010-01-08 22:43:28

Użytkownik tineczka napisał w wiadomości:
    > Erka Kochana, ale Szwecja blizej i mamy wspolnego krolewicza:)))) Ten ksiadz z
    > Krakowa na You tube jakby wypowiedzial sie tak w Szwecji, to juz by
    > kratki lizal a nic innego:)))Przyjdzie kryska na Matyska i w Polsce ,
    > zobaczysz!Pozdrawiam.

Lepiej lizać kratki niż to co wyprawiają te pedały!!! A pani Tineczka nie strasz nie strasz ,bo się ze.......asz........i wara od naszej wiary i od naszych księży.
          Moherowy Beret!

• Autor: erka Data: 2010-01-09 12:50:32

Widzisz, jak Ci ksieza wypowiadaja rasistowskie opinie, zieja nienawiscia, molestuja dzieci,  to juz nie jest tylko WASZA sprawa, i WASZ kosciol, dotyczy to WSZYSTKICH ludzi.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 13:09:33

Bardzo po bozemu napisane:)))
    Wypijam z Toba toast "swietym winem" za zdrowie psychiczne wszystkich Mocherowych Beretow, siup! Troche drogie to wino......no coz, na dobry cel sie poswiece:))))

Ps, bardzo jestem ciekawa co takiego te "pedaly" wyprawiaja, opowiedz:)

• Autor: Ala06 Data: 2010-01-09 13:25:56

> Bardzo po bozemu napisane:)))Wypijam z Toba toast "swietym winem" za zdrowie
    > psychiczne wszystkich Mocherowych Beretow, siup! Troche drogie to wino......no
    > coz, na dobry cel sie poswiece:))))Ps, bardzo jestem ciekawa co takiego te
    > "pedaly" wyprawiaja, opowiedz:)

Podziwiam Cie tineczko ile sobie trudu zadajesz aby udowodnic
    ze Polska to ciemnogrod

• Autor: Czeslaw Data: 2010-01-09 13:42:46

Użytkownik Ala06 napisał w wiadomości:
    >Podziwiam Cie tineczko ile sobie trudu zadajesz
    > aby udowodnic ze Polska to ciemnogrod.
    Chciałem coś napisać. Ale nie napiszę :-( Toć nie jestem cham.

• Autor: Ala06 Data: 2010-01-09 13:57:25

Użytkownik Czeslaw napisał w wiadomości:
    > Użytkownik Ala06 napisał w wiadomości: >Podziwiam Cie tineczko ile sobie
    > trudu zadajesz > aby udowodnic ze Polska to ciemnogrod.Chciałem coś
    > napisać. Ale nie napiszę :-( Toć nie jestem cham.

Widzisz jak ladnie szybko sie uczysz

• Autor: Czeslaw Data: 2010-01-09 14:05:00

> Widzisz jak ladnie szybko sie uczysz
    Mam nadzieję, że wzajemnie z dyskusją o Bogu i wierze udasz się do odpowiedniego kościoła skoro to forum cię wkur...denerwuje.
    Czeslaw

• Autor: Ala06 Data: 2010-01-09 14:19:28

> Użytkownik Ala06 napisał w wiadomości: > Widzisz jak ladnie szybko sie
    > uczyszMam nadzieję, że wzajemnie z dyskusją o Bogu i wierze udasz się do
    > odpowiedniego kościoła skoro to forum cię wkur...denerwuje.Czeslaw

Nie znasz mnie i nie Twoja sprawa jak mam postepowac
    Patrzac na Twoja strone to masz bardzo maly staz na wz a juz chesz mieszac????

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 15:21:10

Pare linijek wyzej pisalas, ze ludzie boja sie wypowiadac! Co ma staz na WZ do prawa wypowiadania sie na forum????

• Autor: Ala06 Data: 2010-01-09 15:31:34

> Pare linijek wyzej pisalas, ze ludzie boja sie wypowiadac! Co ma staz na WZ do
    > prawa wypowiadania sie na forum????

Zla interpretacja-watek o stazu dotyczyl zupelnie czego innego

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 15:56:28

hmmm, postaram sie lepiej rozumiec

• Autor: Czeslaw Data: 2010-01-09 18:04:19

Tu nie ma co rozumieć. Ala sama sobie przeczy Hi, hi, hi
    Czeslaw

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 18:12:04

Czeslaw, ja mam naprawde problem, czasami, rozumiec sedno pewnych wywodow. No, wiesz 40 lat po drugiej stronie morza robi swoje:))))

• Autor: Czeslaw Data: 2010-01-09 22:01:51

> Czeslaw, ja mam naprawde problem, czasami, rozumiec sedno pewnych wywodow.
    Rozumiem Cię. A po co, ewentualnie co daje Ci, fakt rozumienia kogoś. Zwłaszcza na forum, gdzie text często nie przedstawia myśli. Mało kto kończył polonistykę.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-10 15:39:01

Hehe, to przestane sie starac:)))

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 13:50:26

Ja???? Podam Ci pozew

Prosimy o więcej
    Bardzo spadają ofiary na Radio Maryja. Aż się boję, co to będzie.
    Co to będzie?A wystarczy przecież włożyć w kopertę pieniądze.
    Wystarczy włożyć i...wyslac. o.T.Rydzyk

z internetowej, oficjalnej strony RM. To co mam zrobic, nie kupic tej butelki wina :)))))

• Autor: erka Data: 2010-01-09 13:54:24

Andi,
    bo nie moglam sie powstrzymac.
    Czym sie rozni moja wiara w Boga od Twojej? , Masz innego Boga? tylko dlatego ze przynalezysz do takiej czy innej religii?
    Zaslaniasz sie ta wiara jak tarcza, a jest pewna roznica miedzy wiara w Boga,  a instutucja koscielna.

• Autor: onlyred Data: 2010-01-09 16:46:09

Bardzo wysokipozim intelektualny prezentujesz. Kurczę, no do pięt Ci nie dorastam.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 22:28:07

DorDa, to tylko moge Cie usciskac , tak po ludzku i marzyc o dniach, gdzie wszyscy WSZYSCY siebie nawzajem szanuja!

• Autor: słodki buraczek Data: 2010-01-08 20:46:09

Jak przeczytalam tytul, pomyslalam sobie, ze to bahus zalozyl ten watek, hihi!

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-01-08 20:52:43

Małe pytanko,bo nie wiem - p.Tineczka to rodowita Polka,a obywatelstwo szwedzkie przyszło z czasem czy jak? 

• Autor: Almira Data: 2010-01-08 20:55:11

Pewnie, że Tineczka to Polka z krwi i kości! Ten słowiański temperament mówi sam za siebie:)))

• Autor: luckystar Data: 2010-01-08 21:48:33

Kwiatek, a Ty myslalas, ze Tineczka, to Szwedka, ktora nauczyla sie polskiego tylko po to zeby sie pojawic na WZ? :)))

• Autor: andi Data: 2010-01-08 22:25:11

O proszę co to znaczy klika na WŻ- ile adwokatów ma pani Tineczka .Chyba zasłużyła tymi milymi i słodkimi słówkami ......aż mdli .......nie rozumiem po co tak sie podlizywać ,jaka z tego korzyść.?

• Autor: mysha2006 Data: 2010-01-08 22:36:17

Ciężko komuś tłumaczyć dlaczego ludzie się lubią. Widocznie nie masz z czymś takim do czynienia. Skoro mdli to nie czytaj, nikt Cię nie zmusza. Podlizywanie?? Cóż każdy sądzi według siebie.

• Autor: Duniasza Data: 2010-01-08 22:49:56

Ot widzisz polskie piekiełko, jak kto ma lepiej, to czemu tak ma mieć, trza mu obrzydzić, dokopać, uznać za wroga.

Podlizywanie się bez korzyści - ludzie !!!to jest gorssze niż gejostwo z moherami razem wzięte. No bo jak podlizywać sie i nic z tego nie mieć - a fe. :)

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 22:59:21

Bardzo mnie sasmuciles, bo naprawde nie wiem jak sie obronic. Kazdy moze sie dobrowolnie wypowiedziec za i przeciw,nagrod nie ma.

• Autor: luckystar Data: 2010-01-09 01:27:05

Nie wiesz jaka? Tineczka placi w ciezkiej walucie, zaprasza na wakacje w czasie ktorych mozesz u niej mieszkac za darmo lacznie z wyzywieniem, a jak dobrze adwokatujesz to Ci jeszcze podroz oplaci. Ja mam co roku wakacje u Tineczki, caly miesiac i grosza mnie to nie kosztuje.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 13:23:15

:)))))))))))))))))))))))))

• Autor: erka Data: 2010-01-09 13:49:16

Ja tez tak chce.

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 14:42:12

Haha, zrobimy zlot WZ-towy u mnie na wsi:))

• Autor: luckystar Data: 2010-01-09 14:44:08

Tineczko, pozwol, ze sie wtrace;) Nie zlot WZtowy, tylko zlot Twoich adoratorow, poplecznikow, podlizusow, wielbicieli .... (i niestety zapomnialam co tam jeszcze bylo)

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 14:49:14

Wsia ryba, najwazniejsze , ze bedzie wesolo....:)))
    Ci co mnie nie adoruja musza bilety zaplacic z wlasnej kieszeni, jedzenie dam wszystkim:))

• Autor: luckystar Data: 2010-01-09 14:52:34

Tineczko, ale obiecaj chociaz, ze dla obozu przeciwnikow beda dania z rodzimych grzybow trujacych:))) No bo inaczej to nie jade:)))))))

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 15:10:56

E, tam, truc nikogo nie bede, bo boje sie piekla:)
    Spoko, posciele przeciwnikom cienkie materace w piwnicy, niech cierpia:)))))))

• Autor: Kropcia Data: 2010-01-09 22:54:38

Tineczko, jako Twoja wierna fanka, pisze się na przyjazd, ale jest jeden warunek! Piszesz, że zapewniasz spanie i jedzenie, ale nie napisałaś co z praniem i prasowaniem. Jak mamy być u Ciebie z Połowkiem przez miesiąc, to musiałabym wiąść tony ciuchów, chyba, że płacisz również za nadbagaż.
    Wtedy, ewentulalnie przylecimy do Ciebie!

• Autor: erka Data: 2010-01-09 14:50:38

No i to jest bardzo dobry pomysl !

• Autor: Kazik45 Data: 2010-01-09 18:49:07

Użytkownik luckystar napisał w wiadomości:
    > Tineczko, pozwol, ze sie wtrace;) Nie zlot WZtowy, tylko zlot Twoich
    > adoratorow, poplecznikow, podlizusow, wielbicieli .... (i niestety zapomnialam
    > co tam jeszcze bylo)
    ...fanów, przydupasów, ... no i innych Wiedźm ;)

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 18:59:19

Kaziu, to zlot wiedzm na mojej gorze zrobimy....hihihi
    A co to znaczy "przydupasy" ??? Pasuja do jakiejs dupy te pasy????

• Autor: Ala06 Data: 2010-01-09 10:55:44

Użytkownik andi napisał w wiadomości:
    > O proszę co to znaczy klika na WŻ- ile adwokatów ma pani Tineczka
    > .Chyba zasłużyła tymi milymi i słodkimi słówkami ......aż mdli
    > .......nie rozumiem po co tak sie podlizywać ,jaka z tego korzyść.?

To jest tak zwane kolko wzajemniej adoracji na WZ o ile pamietam to jedno takie
    juz bylo i nietolerowalo innych poza ich ukladem wszyscy majacy inne poglady
    byli bee .Niestety umarlo smiercia naturalna
    Teraz sytuacja sie powtarza tylko osoby inne

• Autor: Ala06 Data: 2010-01-09 11:17:59

> Użytkownik andi napisał w wiadomości:> O proszę co to znaczy klika na
    > WŻ- ile adwokatów ma pani Tineczka> .Chyba zasłużyła tymi milymi
    > i słodkimi słówkami ......aż mdli> .......nie rozumiem po co tak
    > sie podlizywać ,jaka z tego korzyść.?To jest tak zwane kolko wzajemniej
    > adoracji na WZ o ile pamietam to jedno takie juz bylo i nietolerowalo innych
    > poza ich ukladem wszyscy majacy inne poglady byli bee .Niestety umarlo
    > smiercia naturalna Teraz sytuacja sie powtarza tylko osoby inne

Wystarczy popatrzec na wpisy -slodza sobie przewaznie te same osoby

• Autor: erka Data: 2010-01-09 12:52:33

Czyli wedlug Ciebie ludzie dzielacy te same poglady, i majacy te sama opinie  to kolko wzajemnej adoracji?

• Autor: Ala06 Data: 2010-01-09 13:16:56

Użytkownik erka napisał w wiadomości:
    > Czyli wedlug Ciebie ludzie dzielacy te same poglady, i majacy te sama
    > opinie  to kolko wzajemnej adoracji?

Absolutnie nie ,razi mnie tylko to ze ktos kto wyrazi swoja opinie
    a nie jest ona podobna lub zblizona do pewnych osob  zaraz nastepuje
    atak a w komentarzach dominuja te same osoby
    Nie dziwi mnie ze wiele osob nie ma odwagi zeby cos dodac od siebie
    widzac co sie dzieje

• Autor: erka Data: 2010-01-09 13:36:23

A moze dzieje sie tak dlatego, iz te opinie ( patrz wyzej), sa wyrazane w bardzo agresywny, ogolnie nie do przyjecia sposob?

• Autor: Ala06 Data: 2010-01-09 13:48:29

> A moze dzieje sie tak dlatego, iz te opinie ( patrz wyzej), sa wyrazane w
    > bardzo agresywny, ogolnie nie do przyjecia sposob?

Gdzie dopatrujesz sie agresji moj wpis w porownaniu do innych to paciorek

• Autor: erka Data: 2010-01-09 13:50:53

Alu,
    bardzo Cie prosze, nie bierz wszystkiego do siebie.

• Autor: Kazik45 Data: 2010-01-09 18:52:21

> A moze dzieje sie tak dlatego, iz te opinie ( patrz wyzej), sa wyrazane w
    > bardzo agresywny, ogolnie nie do przyjecia sposob?
    No właśnie i o to chodzi;)

• Autor: Czeslaw Data: 2010-01-09 13:53:44

> Wystarczy popatrzec na wpisy -slodza sobie przewaznie te same osoby
    Biedactwo :-) A Tobie to soli z pieprzem pewnie sypią :-)
    Pozdrawiam
    Czeslaw

• Autor: Ala06 Data: 2010-01-09 13:59:24

> Użytkownik Ala06 napisał w wiadomości: > Wystarczy popatrzec na wpisy
    > -slodza sobie przewaznie te same osobyBiedactwo :-) A Tobie to soli z pieprzem
    > pewnie sypią :-)PozdrawiamCzeslaw

Nie osmieszaj sie !!!!

• Autor: Czeslaw Data: 2010-01-09 12:09:18

> Teraz sytuacja sie powtarza tylko osoby inne
    A Ciebie nie przyjęli do tego kółka. Straszne :-)
    Czeslaw

• Autor: Ala06 Data: 2010-01-09 12:26:23

> Użytkownik Ala06 napisał w wiadomości: > Teraz sytuacja sie powtarza
    > tylko osoby inneA Ciebie nie przyjęli do tego kółka. Straszne
    > :-)Czeslaw

A kto Ci powiedzial ze mialabym na to najmniejsza chocby ochote

• Autor: mysha2006 Data: 2010-01-09 18:49:19

O matko, następna . Czemu Wam trudno zrozumieć, że jedni lubią się bardziej, inni mniej ?? Tak bardzo Was to boli i przeszkadza ?? Nie macie większych zmartwień na głowie ??

• Autor: onlyred Data: 2010-01-10 11:16:37

Widzę,  że żal du... ściska.

• Autor: bahus Data: 2010-01-09 15:07:41

Użytkownik luckystar napisał w wiadomości:
    > Kwiatek, a Ty myslalas, ze Tineczka, to Szwedka, ktora nauczyla sie polskiego
    > tylko po to zeby sie pojawic na WZ? :)))

O kurcze a nie jest tak?

Bahus

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 18:05:13

Hahahaha Bahusku, kto wie, kto wie :)))))))

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 22:45:38

Kwiatku , tineczka, to zadna pani, taka sobie Polka z krwi i kosci , zyjaca za morzem w Szwecji.Dwa paszporty , dwa obywatelstwa, do wyboru i koloru:)

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-01-09 12:07:45

Zawiłości rozwiane,już teraz wiem.
    Czasami jednak wydaje mi się,gdy tak Cię czytam,że jesteś bardziej "szwedzka" niż Szwedki.
    Mam tylko nadzieję,że nie uraziłam Cię tym stwierdzeniem.Niech Ci ono lata-ha!ha!ha!

• Autor: tineczka Data: 2010-01-09 12:56:44

Haha, nie urazilas mnie, mam 40-letni staz "szwedzkosci". A powiedz mi jakie sa Szwedki, znasz ich sporo?
    Pozdrawiam:)

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 22:40:24

Ty jestes "slodki buraczek" .....hihihi

• Autor: słodki buraczek Data: 2010-01-12 16:52:55

• Autor: mysha2006 Data: 2010-01-08 22:17:48

Ja Ci napiszę tylko jedno : nie przejmuj się i nie wkurzaj bo naprawdę nie warto :)

• Autor: tineczka Data: 2010-01-08 23:25:55

Mysho, bardzo dziekuje za te slowa! Wiesz co ,  nic mnie nie wkurzylo w tym watku, na razie:)

Przejdź do pełnej wersji serwisu