Forum

Zdrowie i uroda

masarzer stóp

• Autor: anari74 Data: 2010-01-08 21:02:04

Witam.Dziś w Lidlu widziałam masarzer stóp.ZAstanawiałam się nad kupnem,tym bardziej że moja mamę bardzo bolą pięty.Ból utrudnia jej chodzenie.Czy to jest fane urządzenie .Czy ktoś takie po siada,jest elektryczne.?Boje się kontaktu wody z prądem.,czy to dobra rzecz?

• Autor: crisen Data: 2010-01-08 21:30:19

Witaj! Twoja mama może mieć ostrogi piętowe. Najlepiej najpierw do lekarza i zrobić prześwietlenie. Taki masażer nie pomoże na ostrogi. Pozdrawiam i życzę mamie zdrowia.

• Autor: Magda1207 Data: 2010-01-08 23:16:40

Witam, 

moja przyjaciółka kupiła coś takiego swojej mamie, mialam okazje uzyc tego urzadzenia kilka razy i powiem, ze bez rewelacji. Moze za pierwszym razem fajna sprawa, bo nowe uczucie, nieznane... Ale na dluzsza mete nic szczegolnego. Z tego co wiem u mamy mojej przyjaciolki masazer stoi w kącie... 
    Pozdrawiam

• Autor: Krystyna911 Data: 2010-01-09 08:18:20

i tu się z Tobą nie zgodzę. Ja mam od lat masażer do stóp i jest dla mnie rewelacyjny. Od lat choruję na niedokrwienie stóp. A masaż poza funkcją relaksowania stóp, powoduje lepsze ukrwienie warstw tkankowych, dzięki czemu przywracana jest drożność żył i naczyń chłonnych. Napięte mięśnie są rozluźniane.
    Pobudzana jest komórkowa przemiana materii.

• Autor: Scooby Data: 2010-01-09 08:41:24

Mnie się wydaje,że bardziej by pomógł zwykły masarzer,nie elektryczny,np taka tarka do stóp,niewiem jak ona się fachowo nazywa.To jest wąskie i długie a na wieżchu ma takie kulki i kładziesz na tym stopy i przesuwasz do przodu i do tyłu.Ale czy to pomoże to niewiem,ale sprubowac możesz.

• Autor: anari74 Data: 2010-01-09 08:55:34

no tak.To bardziej działa na krążenie.Moja mama przeswietlała i nie ma ostróg.Boli ją bardzo,ból przypomina taki jak przy podbiciu.Jedynie pomaga jej nimesyl czy jakoś tak,przeciwbólowe.To juz trwa rok.Najbardziej boli jak wstaje po nocy lub dłuższym siedzeniu.Myślalam że masażer jej pomoże.

• Autor: erka Data: 2010-01-09 13:09:09

Jezeli sie moge wtracic, ten bol moze byc spowodowany niedobranym obuwiem, mialam podobnie jak przez jakis czas nosilam buty zupelnie plaskie.

• Autor: anari74 Data: 2010-01-09 13:24:04

erka czy twój ból byl też tak uporczywy i tak długo trwał?jak to sie zakończyło?To dla mnie bardzo ważne,chcę bardzo pomóc mamie.

• Autor: erka Data: 2010-01-09 15:14:08

Z tego co pamietam, to dlugo to nie trwalo, wiem na pewno, ze bralam jakis lek przeciwzapalny.

• Autor: luckystar Data: 2010-01-09 14:30:03

Anari74, czytam i z tego co piszesz, to obawiam sie, ze Twoja mama moze miec Plantar Fasciitis (nie wiem jak to sie po polsku nazywa) ale jest to stan zapalny sciegien srodstopia. Szczegolnie to co napisalas, ze najbardziej boli po nocy lub dluzszym siedzeniu, pozwala mi myslec, ze to wlasnie ten stan zapalny. Nie wiem czy normalne przeswietlenie wykaze cos takiego. Jesli piszesz, ze mama nie ma ostrog, to tez zalezy jak bylo robione przeswietlenie, bo ostroga moze byc pod pieta lub z tylu piety. Ja bym poszla do lekarza i popytala wlasnie o Plantar Fasciitis. Ulge moze przyniesc noszenie butow i domowych kapci na malym 2-3 cm obcasie. Taki masazer nic nie pomoze w tej sytuacji.

• Autor: anari74 Data: 2010-01-10 21:26:08

bardzo,bardzo wszystkim dziękuję.O zapaleniu śrudstopia nie mówiono mamie ale lucky czy trwał by ten ból rok?Prześwietlenie robiła.A czy przeswietlając można nie wykryć ostrogi mimo że są?Pobiegne powiedzieć mamie o twoich spostrzeżeniach,nie wiesz czy uda się wyleczyć z takiego stanu zapalnego ścięgien?Pozdrawiam i bardzo serdecznie dziękuję za wszelka poradę.A udać się powinna chyba do ortopedy bo ach ci rodzinni.

Przejdź do pełnej wersji serwisu