Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ale...się narobiło i nie tylko..bo serce matki....

• Autor: kamaxyz Data: 2010-01-10 13:35:13

czytam czytam czytam
    wątki o opętaniu i inne ...podobne tematem
     oczom nie wierzę, a żeby usłyszeć to co piszecie dosłownie uszy by spuchły od śmiechu i od żalu może

dziewczyny wyciagnijcie rece na znak pokoju..no i wiecej uśmiechu
    ubo opęytanie gotowe jak nie wiem co
    bo rzeczywiście zaznamy opętania...chyba

a teraz z innej beczki

serce matki..

jak beczka ile może pomieścić...
    radość,
    ból,
     niepokoje o dzieci,
    niepokoje o samych siebie
    niepokój o rodzinę..
    Ostatnio widziałam scenę, jak młodzieniec chyba był w stanie lekkiego amoku
     ubliżył matce no powiedzmy sobie w niecenzuralny sposób odzywał się..
    ale przyszło opamiętanie,  syn przeprosił matkę / rzecz się działa w dość "ruchliwym" miejscu/,a ona nie wstydząc się nikogo i niczego przytuliła go wybaczając
    tak reaguje serce matki.......
    pozdrawiam serdecznie kamaxyz

• Autor: Regina Florczak Data: 2010-01-10 14:01:40

Pięknie napisałaś Basiu, serce matki dużo może wybaczyc !!!
    A jeżeli chodzi o inne tematy, to możę tak wpływa mróz .
    Wierza w kościół a nie w Boga, brak tolerancji i chyba za dużo oglądaja w telewizji , nie potrafią oddzielic fikcji od reala.
    Jest to bardzo smutne ze od nowego roku takie nastawienie.

• Autor: kamaxyz Data: 2010-01-10 14:25:11

tak  to prawda i dzięki,że to zaważyłaś Reniu
    ...choć bać się należy???,że zaliczą nas do "kasty osób" wzajemnie wspierajacych się lub adorujących , a to przecież nie o to chodzi
    ...chodzi szczególnie o dialog ..dialog rozumny a nie zwyczajną pyskówkę
    widać temat "wirujący" bardziej pasi naszych wżetowiczów niż temat, który wymaga odrobinę węcej uwagi i analizy
    mimo to pozdrawiam bardzoa żonkile...żeby było cieplej

• Autor: erka Data: 2010-01-10 14:34:14

Sluchajcie dziewczyny, zima, czlowiek sie przegrzewa, to i mozg nie pracuje jak nalezy, LOL,
    Ale serio, opowiesc przepiekna, jak by bylo pieknie gdybysmy wszyscy tak potrafili.

Milego popoludnia.

PS. a krokusy sliczne

• Autor: Rzymianka Data: 2010-01-10 14:36:43

No właśnie wszyscy. Pozdrawiam wszystkich !

• Autor: bytomianka Data: 2010-01-10 14:54:46

Widząc te krokusy ,aż cieplej się robi na sercu. Bliżej wiosny :))

• Autor: kamaxyz Data: 2010-01-10 15:08:26

coś mi się pokiełbasiło...żonkile z krokusami...dziękuję i sorrki chyba ten mróz...no jasne że to są żonkile
    buziaczki ciepłe....tchnienie wiosny

• Autor: alman Data: 2010-01-10 16:36:13

Basiu, to są krokusy!!!! Cieplutko pozdrawiam!

• Autor: kamaxyz Data: 2010-01-11 09:45:56

Użytkownik alman napisał w wiadomości:
    > Basiu, to są krokusy!!!! Cieplutko pozdrawiam!

dzięki Alu...jesteś kochana...
    miałam napisać krokusy ale jakoś tak...chyba tęsknię za żonkilami

• Autor: alfa_beta Data: 2010-01-10 16:53:38

Kazda matka tak by zareagowała. Pieknie postapił syn, że przrprosił, ze sie opamietał,że to nie kumpel przed nim stoi ale ta co dała mu zycie.
    Niestety są tez  inne obrazki i dzieci nie potrafią, nie chcą przeprosić. Ranią nie tylko w amoku, czasami świadomie:(((
    Cieplej... przy krokuso-żonkilach:)))

• Autor: kamaxyz Data: 2010-01-11 09:54:38

Użytkownik alfa_beta napisał w wiadomości:
    > Kazda matka tak by zareagowała. Pieknie postapił syn, że przrprosił, ze
    > sie opamietał,że to nie kumpel przed nim stoi ale ta co dała mu
    > zycie.Niestety są tez inne obrazki i dzieci nie potrafią, nie chcą
    > przeprosić. Ranią nie tylko w amoku, czasami świadomie:(((Cieplej... przy
    > krokuso-żonkilach:)))

nieśmiało zapytam,
    czy należy wybaczać wszystko dosłownie wszystko dla naszych latorośli wówczas gdy narozrabiają i nie tylko
    czy są jakieś granice naszej wytrzymałości
    jeżeli są to gdzie ta gruba krecha żeby powiedzieć dziecku, dziecięciu dorosłej młodzieży- chodzi o nasze dzieci, czy nawet już usamodzielnionym naszym potomkom stop!!!
    fotka.. Białowieża ...pozdrawiamy

• Autor: alfa_beta Data: 2010-01-11 10:17:35

Niestety są granice naszej wytrzymałości.Wybaczyć można wszystko , ale nigdy się nie zapomni. Mozna wybaczyć ale jezeli dziecko popełni czyn  cięzszego kalibru, zrobi coś z bezmyślności , oprócz przepraszam musi ponieśc konsekwencje .
    Podam przyklad mojego syna. Nie jest to jakieś wielkie "przestepstwo" ale poniósł konsekwencje. Będąc na spotkaniu w szkole wychowawca poprosił mnie o rozmowę. Moje dziecko jest zdolne, ale z gatunku leń i zadne argumenty do niego nie docierają. Na poczatku roku pozwolił sobie na kilka ucieczek z lekcji. Usprawiedliwiłam mu nieobecności o których wiedziałam i były za moja zgoda ale tych ucieczek nie. Poinformowalam go o tym i wtedy uniósł się swietym oburzeniem , " bo mama K..... mu usprawiedliwiła a Ty mi nie chcialaś"!!! Wiem , ze mu usprawiedliwila, bo byłam świadkiem ( ja wiem ,ze uciekł, ale proszę mu usprawiedliwić!!)
    Konsekwencje są takie,że każda nieusprawiedliwiona lekcja to -10 punktów a co za tym idzie obniżone sprawowanie. Od tego czasu nie ucieka z lekcji. Może go to coś nauczyło.
    Krzywdzenie innych, wyszydzanie, obrażanie, chamstwo,wyśmiewanie sie z czyjegoś kalectwa, nieszczęscia ,bezmyślne dręczenie zwierząt- tu jest gruba krecha. Jeszcze mogłabym wymieniać , ale chodzi mi o to ,żeby wyrośli na przyzwoitych ludzi , osiagali swoje cele nie krzywdząc po drodze innych. Czy mi się uda? Nie wiem. Są jeszcze mali i nie wiem jacy będą. Lęk zawsze pozostaje.

• Autor: kamaxyz Data: 2010-01-14 19:03:28

chylę czoła zaimponowałaś mi pozdrawiam

• Autor: alfa_beta Data: 2010-01-15 08:29:31

Kamuś, to są wartości uniwersalne i zawsze aktualne. Sztafeta pokoleń, nie uczę ich nic nowego, tylko to co przekazali nam  spadku nasi Rodzice.

• Autor: Regina Florczak Data: 2010-01-14 19:46:25

Witaj , ja mam dorosłe dzieci ale wagary za moja wiedza i zezwoleniem byly usprawiedliwione. Dzis pokonczyli stuja pracuja juz sa stare byki corka najmlodsza 27 lat chlopaki 28 i 30. Dla wnuczki jestem bardziej tolerancyjna. Dziewczyno z twoim nastawieniem na innych nie moga wyrosnac  za duzo w tobie uczciwosci i rozsadku

• Autor: alfa_beta Data: 2010-01-15 08:27:13

Reginko , mam nadzieję,że to " z twoim nastawieniem na innych nie moga wyrosnąć......??? na łajdaków:)))))
    Mam nadzieję,że nie wyrosną. Chcialabym kiedyś z dumą powiedzieć ,że wyrośli na dobrych ludzi.

Przejdź do pełnej wersji serwisu