Forum

Zdrowie i uroda

wyjątkowy katar

• Autor: malgosiafel Data: 2010-01-10 15:39:00

Kochani,czegoś takiego nie miałam nigdy.Cieknie z nosa,osłabienie- właśnie tylko z tego powodu.Temp 35 z małymi groszami.Jak wykurować sie w ciągu 2 dni?

• Autor: jareksz Data: 2010-01-10 18:15:53

A co powiedział lekarz?

• Autor: Scooby Data: 2010-01-10 18:24:35

Temp35 to wskazuje na osłabienie,ale co tu zrobic na katar to niewiem,może powinnaś zażywac jakieś witaminy na wzmocnienie,ale będzie najlepiej jak pójdziesz do lekarza.

• Autor: emeska1974 Data: 2010-01-10 18:42:19

Od dawna mam niska temp ciala i lekarze na to nic nie mówią więc można z tym zyć - jesli chodzi o katar to polecam sztyfty i inhalacje - z domowych sposobów warto spalić łyżeczkę kropli zołądkowych miętowych i wdychać opary

• Autor: bytomianka Data: 2010-01-10 20:51:34

Na katar dobra jest inhalacja. ! łyżkę stołową majeranku wymieszać z 1 łyżeczką od herbaty sody zalać wrządkiem. Wymieszać jeszcze raz i przeprowadzić inhalację. Zawszę taką inhalację stosuję. Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia. Też mam niską temperaturę ciała ,lekarz powiedział że to jest normalne.Pozdrawiam. :)

• Autor: santina Data: 2010-01-11 08:33:33

Niska temperatura też może być niebezpieczna. Może świadczyć o zakażeniu organizmu. Kontrolnie należałoby przede wszystkim zrobić morfologię i zbadać poziom D-dimerów.

• Autor: majolika Data: 2010-01-11 12:31:16

Jest taki"cudowny" lek na katar.Nazywa sie Sudafed.Zatrzymuje katar autentycznie. Tylko uwaga nie wolno go  popijać kawą.Ja kiedyś dla pewności wzięłam 2 tabletki i popiłam kawą,chi,chi do dziś się śmieję z tego co było potem)))
    Acha i jest bez recepty.

• Autor: majolika Data: 2010-01-11 12:37:32

Jest też wspaniały lek na gardło. Nazywa sie chinoxyzol, ale był tak tani(i skuteczny!), że chyba zadziałały firmy produkujące te wszystkie drogie oszukańce i...zniknął z aptek((Może gdzieś jeszcze się uchował.Szukam go wszędzie.Co prawda śmierdzi, jak skunks, ale za to jaki skuteczny!
    Pomaga od 1 tabletki.To lek do płukania gardła.Stosowano go jeszcze przed wojną, a potem w wojsku.

• Autor: anulka1 Data: 2010-01-11 19:15:54

Na naprawdę ostry ból gardła polecam zrobić sobie płukanke:0,5szkl.przegotowanej wody,3 łyżeczki GARGARIN(dostępny w aptece),4 łyżki wody utlenionej,4 łyżki spiryrusu salicylowego.starać się nie połykać płynu ze względu na zawartość boru w gargarinie.NAPRAWDĘ DZIAŁA

Przejdź do pełnej wersji serwisu