Chciałabym kupić foremki- stempelki do ciasteczek. Tylko nie wiem czy odcisk wychodzi wyraźnie i czy warto? Są Wielkanocne , z Bożym Narodzeniem, Walentynkami firmy Wilton, są drogie bo ok.43 zł poradźcie czy ten "wycisk" wychodzi wyraźnie.
Czy możesz podać linka do tych foremek? Jeśli są to formy dobrej jakości, wzory odcisną się bardzo ładnie. Odcisk może się zdeformować podczas pieczenia ciastek ze środkami spulchniającymi, ale na pewno doskonale sprawdzi się w przypadku kruchych wypieków oraz pierników z minimalną ilością sody bądź proszku.
Ilko76 właśnie takie Wielkanocne wzorki widziałam na tych pieczątkach ( na Twoich ciastkach jak z reklamy ) z jakiego przepisu korzystałaś że takie piękne ?
Chcę kupić, ale tak jak pisałam -szkoda mi tych pieniędzy- jeśli to niewypał, ale po Twoim wypieku widać ,że warto.
http://wielkiezarcie.com/recipe35672.html Piekłam z mojego przepisu na ciasteczka kruche 2 ale generalnie można upiec z każdego, który nie posiada w swoim składzie proszku do pieczenia.
Ilko76 za przepis bardzo dziękuję .Zanim kupię foremki, zrobię ciastka wykrawając tymi które mam, Twoje wyglądają jak mówi mój synek 8 letni Adek mniamnuśnie.
Wielkie dzięki za podanie przepisu, muszę wypróbować. Kiedyś już robiłam ciasteczka z ciasta bez proszku do pieczenia, ale i tak mi urosły i wzorki na nich były niewidoczne. Niedługo wypróbuję Twój przepis, pozdrawiam
Dziewczyny, owe foremki zamówiłam na stronce internetowej "Ale dobre!" wpisujecie nazwę tej strony tam wchodzicie na foremki i na 4 stronie są te cuda . A tak w ogóle super stronka - kupiłam tam super rozdrabniacz do kruchego ciasta, obecnie jest promocja że jak kupisz coś z ich listy to przesyłka za darmo przejrzyjcie - dla nowych kupujących laski waniliowe za darmo
Ja także mam takie foremki - stempelki i piekę ciasteczka z te przepisu: http://wielkiezarcie.com/recipe22206.html Są bardzo kruche a wzorki wyraźne. Robiłam z nich markizy świąteczne przekładane masą kawową z motywami świątecznymi. Pyszne i śliczne...:)
Chciałabym kupić foremki- stempelki do ciasteczek. Tylko nie wiem czy odcisk wychodzi wyraźnie i czy warto? Są Wielkanocne , z Bożym Narodzeniem, Walentynkami firmy Wilton, są drogie bo ok.43 zł poradźcie czy ten "wycisk" wychodzi wyraźnie.
Czy możesz podać linka do tych foremek?
Jeśli są to formy dobrej jakości, wzory odcisną się bardzo ładnie. Odcisk może się zdeformować podczas pieczenia ciastek ze środkami spulchniającymi, ale na pewno doskonale sprawdzi się w przypadku kruchych wypieków oraz pierników z minimalną ilością sody bądź proszku.
Ja mam z wzorem wielkanocnym i w walentynkowym. Tak wyglądają ciasteczka:
Jeśli chodzi o wzorek to ważne jest z jakiego ciasta się robi ciasteczka.
Ilko76 właśnie takie Wielkanocne wzorki widziałam na tych pieczątkach ( na Twoich ciastkach jak z reklamy ) z jakiego przepisu korzystałaś że takie piękne ?
Te ciasteczka sa przesliczne. Tez chce takie! :)
Jak możesz podaj z jakiego przepisu piekłaś te ciasteczka
http://wielkiezarcie.com/recipe35672.html
Piekłam z mojego przepisu na ciasteczka kruche 2 ale generalnie można upiec z każdego, który nie posiada w swoim składzie proszku do pieczenia.
http://wielkiezarcie.com/recipe35672.html
Nie wiem czemu link mi się zle zapisał. Ale z tamtego bloga ciasteczka na pewno wychodzą dobre:)
Ilko76 za przepis bardzo dziękuję .Zanim kupię foremki, zrobię ciastka wykrawając tymi które mam, Twoje wyglądają jak mówi mój synek 8 letni Adek mniamnuśnie.
Rowniez dziekuje za przepis, jak tylko bedziemy w domu to wyprobuje Twoj przepis :)
Moze ktos podpowie jeszcze gdzie mozna kupic takie foremki do ciasteczek?
Ja swoje kupiłam na allegro.
Wielkie dzięki za podanie przepisu, muszę wypróbować. Kiedyś już robiłam ciasteczka z ciasta bez proszku do pieczenia, ale i tak mi urosły i wzorki na nich były niewidoczne. Niedługo wypróbuję Twój przepis, pozdrawiam
Dziewczyny, owe foremki zamówiłam na stronce internetowej "Ale dobre!" wpisujecie nazwę tej strony tam wchodzicie na foremki i na 4 stronie są te cuda . A tak w ogóle super stronka - kupiłam tam super rozdrabniacz do kruchego ciasta, obecnie jest promocja że jak kupisz coś z ich listy to przesyłka za darmo przejrzyjcie - dla nowych kupujących laski waniliowe za darmo
Właśnie się zalogowałam i zamówiłam z przeceny foremki świąteczne. Będą na drugi rok:)))
W sobotę dostałam foremki i popełniłam ciasteczka:)
Tez zamowilam i czekam :)
Dzieki :) zaraz tam wchodze :)
a wiecie, ze to jest "mniam mniam"? przynajmniej strona wydaje sie byc identyczna i jeszcze ta "manufaktura smaku". Ciekawe, po co im 2 strony...?
Dziewczyny, przysłali mi dzisiaj stempelki i już z moim synkiem napiekliśmy ciastek zrobiłam zdjęcia tylko nie wiem jak je tu umieścić
Ja dalej czekam na przesyłke :)
Ja także mam takie foremki - stempelki i piekę ciasteczka z te przepisu: http://wielkiezarcie.com/recipe22206.html
Są bardzo kruche a wzorki wyraźne. Robiłam z nich markizy świąteczne przekładane masą kawową z motywami świątecznymi. Pyszne i śliczne...:)
a może ktoś wie jak wychodzą te ciastka na piernikach?