Mam prośbę... Czy ktoś z adminów bądz moderatorów mógłby wkleić mi link do szczegółowego regulaminu forum WŻ? Znalazłam tylko ten dotyczący wpisywania przepisów ale nie jest on zbyt obszerny i nie mam w nim nic na temat wypowiadania się w wątakach na forum. Z góry zakładam, że takowy regulamin istnieje. Za mojej krótkiej kadencji na WŻ już kilka osób zostało zbanowanych. Ciekawa jestem jakie są warunki, możliwości i powody (czy jak to tam nazwać) dostania bana. Rozumiem, że to nie zależy od "widzimisię" moderatorów tylko opiera się na jakiś ustalonych zasadach. Kieruje mną zwykła ludzka ciekawość. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ja rowniez mam taka prosbe Doszlam rowniez do pewnych wnioskow ze na wyczyny niektorych osob patrzy sie przez przyslowiowe palce poniewaz potrzebne sa do podgrzewania atmosfery na forum Czyzby???
Alu w profilu Wkn jest podana jej poczta.Może spróbuj w ten sposób zainteresować ją tym wątkiem.Zawsze odpowiada ilekroć się do niej napisze.Wiesz,Wkn normalnie pracuje ,prowadzi normalny dom,więc nie zawsze jest w stanie śledzić wszystkie wątki.
Użytkownik mysha2006 napisał w wiadomości: > Może po prostu czekali aż zainteresowani w końcu użyją opcji > "szukaj" Dawno uzylam tej opcji ale nie ma tam szczegolowego regulaminu
Użytkownik mysha2006 napisał w wiadomości: > Bea podała link do tematu, w którym znajduje się regulamin WŻ-u > podany przez Wkn. A znalazła go na forum, więc jednak był :)
Czy po to sledzisz moje wpisy aby mi dopiec . odpusc wreszcie
Śledzę wszystkie wpisy a nie tylko Twoje. A przede wszystkim ja Ci nie "dopiekam". Po prostu prowadzę dyskusję, może się czasem przekomarzam ale robię to w normalny i kulturalny sposób więc nie odbieraj mnie tak. Większość swoich wypowiedzi kończę jakimś emotem żeby było widać, że to "na wesoło".
Proponuję, abyście wspólnymi siłami stworzyli nowy wyczerpujący regulamin korzystania z forum. Wspólnymi, bo w końcu to strona społecznościowa, a nie miejsce narzuconego z góry reżimu, więc budować powinni tę witrynę wszyscy. Stary regulamin wystarczająco już się chyba wysłużył - czas go zastąpić świeżym. Uważam, że nowy powinien zawierać nie rozkazy i groźby, lecz instrukcje, sugestie i oczekiwania wobec użytkowników, aby zachęcać, a nie zniechęcać do rozmowy na forum. Aby interwencja pojawiała się tylko wówczas, gdy jest konieczna. Regulamin nie powinien w żadnym wypadku służyć do powiewania nim przed nosem niewygodnych osób. Staram się zrozumieć stanowisko zbulwersowania brakiem rozdawania banów na lewo i prawo przez administratorów forum, ale wybaczcie, taka postawa "żądną krwi" po prostu się mi wydaje. Bo ktoś się obraził na kogoś, kto jest z nami od długiego czasu i często dał się poznać od dobrej strony, tylko że w danym momencie jakoś wygodniej o tym nie pamiętać. A teraz na dodatek przeprosi o dwa dni za późno? Jeśli dostałby tego nieszczęsnego bana, nie przeprosiłby wcale, bo nie miał by okazji. Całe bicie piany wydaje mi się nie do końca na miejscu, ale też jest czymś naturalnym dla naszych wstrętnym ludzkich maluczkich charakterków. Zacznijcie do licha ciężkiego zauważać w ludziach tyle dobrego, ile się da, zamiast tłuc się po głowach. Ja mogę jeszcze zrozumieć upór, ale tę argumentację poniżej pasa o równych i równiejszych w kilku wątkach z kilku ostatnich dni - już jakoś nie bardzo. Tych usiłowań pozbycia się osób, z którymi nam nie po drodze czy raczej "nie po słowie". Na co Wam ta eskalacja złości i dowodzenia, kto ma rację. Każdy ma - kawałek swojej subiektywnej racji. I każdy ma swój kawałej obowiązku przynajmniej próby uszanowania zdania drugiego człowieka, o ile jego intencje nie były z gruntu złe, czy mające celowo sprowadzić krzywdę na drugą istotę. Ja naprawdę wierzę w to, że można z drugim cywilizowanym człowiekiem albo się dogadać, albo omijać go szerokim łukiem. Każdy ban jest dla nas czymś bardzo trudnym - to wcale nie prawda, że moderatorzy uważają, że za nickami nie stoją ludzie. A właśnie że stoją i bardzo dobrze to widzimy. To dlatego znów jest tu Kazik i Edi. I jest Tineczka. Też znów. I oby byli jak najdłużej - a my wszyscy uczmy się rozmowy, a nie przepychanek. Zwariować można z Wami! Więc teraz proszę przykleić pupska do krzeseł, nosy do mitorów, a palce do klawiatury i zabrać się do tworzenia wspólnymi siłami nowego regulaminu korzystania z forum. Będę bardzo wdzięczna, a wszyscy będziemy mieć satysfakcję, że powstał wspólnymi siłami, demokratycznie, solidarnie i jak tam sobie jeszcze chcecie.
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości: > Zacznijcie do licha > ciężkiego zauważać w ludziach tyle dobrego, ile się da, zamiast tłuc > się po głowach. Ja mogę jeszcze zrozumieć upór, ale tę > argumentację poniżej pasa o równych i równiejszych w kilku > wątkach z kilku ostatnich dni - już jakoś nie bardzo. Tych usiłowań > pozbycia się osób, z którymi nam nie po drodze czy raczej "nie > po słowie".
Wkn nie masz powodów do nerwów. Nie zakładałam tego wątku tylko po to by zarządać od Ciebie bana dla kogoś tam. Najzwyczajniej w świecie byłam ciekawa czy jakiś regulamin odnośnie bana istnieje. Okazało się, że jednak nie zupełnie. Bardziej bałam się, że sama dostanę bana jak zacznę wyzywać ludzi tylko dlatego, że nie zgadzam się z ich zdaniem - a miałam wielką ochotę użyć kilku niecenzuralnych słów, choć to zupełnie nie w moim stylu. Nie jestem na WŻ od "bardzo dawna" i raczej nie zdążyliście mnie poznać od tej dobrej strony. Ciekawa byłam (i jestem) czego powinnam unikać by się nie narazić adminom. Mam nadzieję, że regulamin, który powstanie będzie konsekwentnie przestrzegany. Pozdrawiam.
Iloria ma racje w regulaminie powinno byc wyraznie zaznaczone jakie sa konsekwencje obrzucania kogos inwektywami bo owszem mozna miec swoj swiatopoglad i nie zgadzac sie z tym co mysla inni ale nalezy odniesc sie do tego w kulturalny sposob Moim zdaniem nie nalezy byc tak pewnym siebie ze nawet na blagania sie nie ulega i pewne slowo nie moze przejsc przez gardlo to wlasnie slowo zalagodziloby sutuacje
Widzicie, moim zdaniem właśnie dlatego Wkn zaproponowała nam żebyśmy spróbowali zrobić taki regulamin korzystania z forum, bo są pewne emocje, które trzeba okiełznać i poznać ich granice (tutaj). Nie trzeba tego odbierać jako nerwowy wpis - zróbcie sobie z tym porządek. Zwyczajnie administratorom zależy na tym żebyśmy się czuli tutaj nie jak goście, ale jak "mieszkańcy", żebyśmy tworzyli tę stronę razem. Oczywiście nie możemy zapominać, że pod Ich nadzorem jednak z dużą dawką zaufania i sympatii. Był już wątek, w którym mogliśmy wpisywać swoje propozycje odnośnie regulaminu "giełdy oddam/zamienię" a teraz jak ktoś ma ochotę może otworzyć nowy z propozycją "zbudowania" regilaminu korzystania z forum. Administratorzy mają swoje życie (pracę, rodzinę, obowiązki i dodatkowo prowadzenie "WŻ") i wcale mnie nie dziwi, że nie mają czasu na czytanie wszystkich wypowiedzi czy naszych próśb umieszczanych na forum. Zobaczcie jak przez krótki okres czasu "WŻ" się rozbudowało. Może coś w tym jest, że teraz zaczyna brakować pewnych ograniczeń i jasych form odnośnie wypowiedzi. Ja jednak jakoś tak intuicyjnie do tego podchodziłam, bo chyba na żadnych forach nie wolno ubliżać itd, itp. No ale skoro narodziła się potrzeba poszerzenia regulaminu to Wkn dała nam pozwoleństwo i jak ktoś ma ochotę, to może zacząć składać już teraz swoje propozycje Ło joj, ale się rozpisałam a chciałam jakoś tak, krótko
Użytkownik smakosia napisał w wiadomości: > Widzicie, moim zdaniem właśnie dlatego Wkn zaproponowała nam żebyśmy > spróbowali zrobić taki regulamin korzystania z forum, bo są pewne > emocje, które trzeba okiełznać i poznać ich granice (tutaj). Nie > trzeba tego odbierać jako nerwowy wpis - zróbcie sobie z tym > porządek. Zwyczajnie administratorom zależy na tym żebyśmy się czuli > tutaj nie jak goście, ale jak "mieszkańcy", żebyśmy tworzyli tę stronę > razem. Oczywiście nie możemy zapominać, że pod Ich nadzorem jednak z > dużą dawką zaufania i sympatii. Był już wątek, w którym mogliśmy > wpisywać swoje propozycje odnośnie regulaminu "giełdy oddam/zamienię" a > teraz jak ktoś ma ochotę może otworzyć nowy z propozycją "zbudowania" > regilaminu korzystania z forum. Administratorzy mają swoje życie (pracę, > rodzinę, obowiązki i dodatkowo prowadzenie "WŻ") i wcale mnie nie dziwi, > że nie mają czasu na czytanie wszystkich wypowiedzi czy naszych > próśb umieszczanych na forum. Zobaczcie jak przez krótki okres > czasu "WŻ" się rozbudowało. Może coś w tym jest, że teraz zaczyna > brakować pewnych ograniczeń i jasych form odnośnie wypowiedzi. Ja jednak > jakoś tak intuicyjnie do tego podchodziłam, bo chyba na żadnych forach nie > wolno ubliżać itd, itp. No ale skoro narodziła się potrzeba poszerzenia > regulaminu to Wkn dała nam pozwoleństwo i jak ktoś ma ochotę, to może > zacząć składać już teraz swoje propozycje Ło joj, ale się > rozpisałam a chciałam jakoś tak, krótko
Wlasnie smakosiu na zadnym forum nie wolno ublizac bo zaraz jest sie wykluczonym Najwyzszy czas aby na WZ zaczelo to obowiazowac Serdecznie pozdrawiam
Ja tylko ze swojej strony mam nadzieję, a raczej nie dopuszczę do tego, aby regulamin kojarzył się z restrykcjami - znam historię grup dyskusyjnych oraz opinie o forach, na których stosuje się metodę rozliczeń ilościowych błędów - nie bierze się pod uwagę całokształtu zaistnienia danej osoby na witrynie, tylko cytuje punkt regulaminu i Ciach Ostrzeżenie, potem kolejny punkt zacytowany i Buch Banem w głowę. Bany czy ostrzeżenia są rzeczą zwyczajną w internetowym świecie, ale nie wiem, czy umiałabym się dostosować w pełni do jakichś niepodważalnych regulaminowych nakazów. Tak jak napisała Smakosia, regulamin korzystania z forum powinien być drogowskazem, przewodnikiem, ale nie konstytucją, którą będziemy sobie machali nawzajem przed nosami :)
No to do dzieła, zanim się rozmyślę!
Kto ma pomysł na kolejne ogólne punkty/tytuły/tmaty regulaminu korzystania z forum WŻ, które następnie wspólnymi siłami rozwiniemy? Myślę, że kopiowanie z innych stron nie jest najlepszym pomysłem, ale inspirować się można.
Pamiętam, jak kiedyś wpadł na to forum z inwektywami Edi.Dostał zagrożenie banem.Oficjalnie i poblicznie.Wybronił sie. Ale czemu za takie samo postepowanie i jeszcze gorsze inwektywy inni są głaskani?
Użytkownik majolika napisał w wiadomości: > Pamiętam, jak kiedyś wpadł na to forum z inwektywami Edi.Dostał > zagrożenie banem.Oficjalnie i poblicznie.Wybronił sie.Ale czemu za takie > samo postepowanie i jeszcze gorsze inwektywy inni są głaskani?
Moze ktos wymysli inny sposob niz ostrzezenie na osoby lub osobe z ognistym temperamentem bo wedlug mnie bez tego bedzie obawiazywala zasada "Robta co chceta"
Mam prośbę... Czy ktoś z adminów bądz moderatorów mógłby wkleić mi link do szczegółowego regulaminu forum WŻ? Znalazłam tylko ten dotyczący wpisywania przepisów ale nie jest on zbyt obszerny i nie mam w nim nic na temat wypowiadania się w wątakach na forum. Z góry zakładam, że takowy regulamin istnieje. Za mojej krótkiej kadencji na WŻ już kilka osób zostało zbanowanych. Ciekawa jestem jakie są warunki, możliwości i powody (czy jak to tam nazwać) dostania bana. Rozumiem, że to nie zależy od "widzimisię" moderatorów tylko opiera się na jakiś ustalonych zasadach. Kieruje mną zwykła ludzka ciekawość. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Ja tez o to prosze, bo nie może tak byc, ze ktoś dostaje bana za głupstwo, a inny panoszy się, wypisuje inwektywy, obraża i ...nic!!!
Ja rowniez mam taka prosbe
Doszlam rowniez do pewnych wnioskow
ze na wyczyny niektorych osob patrzy sie przez przyslowiowe palce
poniewaz potrzebne sa do podgrzewania atmosfery na forum
Czyzby???
Chyba się nie doczekamy :(
Niestety nie mamy sily przebicia
Alu w profilu Wkn jest podana jej poczta.Może spróbuj w ten sposób zainteresować ją tym wątkiem.Zawsze odpowiada ilekroć się do niej napisze.Wiesz,Wkn normalnie pracuje ,prowadzi normalny dom,więc nie zawsze jest w stanie śledzić wszystkie wątki.
Nie tylko Wkn ma tu coś do powiedzenia. Z tego co mi wiadomo to oprócz niej jest jeszcze kilku moderatorów.
eeee lepiej nie bo jeszcze mnie zbanują
Hmm może gdybym kogoś zwyzywała od najgorszych to ktoś by się zainteresował?
Mogę Ciebie,chcesz?
,"kwiatek" wisi mi zupełnie...
Będzie się można chociaż przekonać,że są równi i równiejsi...
Niestety reakji brak wiec mozemy zakonczyc taka refleksja
Hulaj dusza piekla nie ma !!!!!
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=104650&post=104650 Zerknijcie tutaj, cały watek poświęcony netykiecie na WZ
Powinno sie to chyba znalezc (po ostatnich wojnach:-)) na stronie tytulowej wielkimi literami :-)))
Dziekuje -przeczylalam .
Szkoda ze nikt z moderatorow wczesniej nie zareagowal
Może po prostu czekali aż zainteresowani w końcu użyją opcji "szukaj"
Użytkownik mysha2006 napisał w wiadomości:
> Może po prostu czekali aż zainteresowani w końcu użyją opcji
> "szukaj"
Dawno uzylam tej opcji ale nie ma tam szczegolowego regulaminu
Bea podała link do tematu, w którym znajduje się regulamin WŻ-u podany przez Wkn. A znalazła go na forum, więc jednak był :)
Użytkownik mysha2006 napisał w wiadomości:
> Bea podała link do tematu, w którym znajduje się regulamin WŻ-u
> podany przez Wkn. A znalazła go na forum, więc jednak był :)
Czy po to sledzisz moje wpisy aby mi dopiec .
odpusc wreszcie
Śledzę wszystkie wpisy a nie tylko Twoje. A przede wszystkim ja Ci nie "dopiekam". Po prostu prowadzę dyskusję, może się czasem przekomarzam ale robię to w normalny i kulturalny sposób więc nie odbieraj mnie tak. Większość swoich wypowiedzi kończę jakimś emotem żeby było widać, że to "na wesoło".
Proponuję, abyście wspólnymi siłami stworzyli nowy wyczerpujący regulamin korzystania z forum. Wspólnymi, bo w końcu to strona społecznościowa, a nie miejsce narzuconego z góry reżimu, więc budować powinni tę witrynę wszyscy. Stary regulamin wystarczająco już się chyba wysłużył - czas go zastąpić świeżym.
Uważam, że nowy powinien zawierać nie rozkazy i groźby, lecz instrukcje, sugestie i oczekiwania wobec użytkowników, aby zachęcać, a nie zniechęcać do rozmowy na forum. Aby interwencja pojawiała się tylko wówczas, gdy jest konieczna. Regulamin nie powinien w żadnym wypadku służyć do powiewania nim przed nosem niewygodnych osób.
Staram się zrozumieć stanowisko zbulwersowania brakiem rozdawania banów na lewo i prawo przez administratorów forum, ale wybaczcie, taka postawa "żądną krwi" po prostu się mi wydaje. Bo ktoś się obraził na kogoś, kto jest z nami od długiego czasu i często dał się poznać od dobrej strony, tylko że w danym momencie jakoś wygodniej o tym nie pamiętać. A teraz na dodatek przeprosi o dwa dni za późno? Jeśli dostałby tego nieszczęsnego bana, nie przeprosiłby wcale, bo nie miał by okazji.
Całe bicie piany wydaje mi się nie do końca na miejscu, ale też jest czymś naturalnym dla naszych wstrętnym ludzkich maluczkich charakterków.
Zacznijcie do licha ciężkiego zauważać w ludziach tyle dobrego, ile się da, zamiast tłuc się po głowach. Ja mogę jeszcze zrozumieć upór, ale tę argumentację poniżej pasa o równych i równiejszych w kilku wątkach z kilku ostatnich dni - już jakoś nie bardzo. Tych usiłowań pozbycia się osób, z którymi nam nie po drodze czy raczej "nie po słowie".
Na co Wam ta eskalacja złości i dowodzenia, kto ma rację. Każdy ma - kawałek swojej subiektywnej racji. I każdy ma swój kawałej obowiązku przynajmniej próby uszanowania zdania drugiego człowieka, o ile jego intencje nie były z gruntu złe, czy mające celowo sprowadzić krzywdę na drugą istotę.
Ja naprawdę wierzę w to, że można z drugim cywilizowanym człowiekiem albo się dogadać, albo omijać go szerokim łukiem.
Każdy ban jest dla nas czymś bardzo trudnym - to wcale nie prawda, że moderatorzy uważają, że za nickami nie stoją ludzie. A właśnie że stoją i bardzo dobrze to widzimy. To dlatego znów jest tu Kazik i Edi. I jest Tineczka. Też znów. I oby byli jak najdłużej - a my wszyscy uczmy się rozmowy, a nie przepychanek.
Zwariować można z Wami!
Więc teraz proszę przykleić pupska do krzeseł, nosy do mitorów, a palce do klawiatury i zabrać się do tworzenia wspólnymi siłami nowego regulaminu korzystania z forum. Będę bardzo wdzięczna, a wszyscy będziemy mieć satysfakcję, że powstał wspólnymi siłami, demokratycznie, solidarnie i jak tam sobie jeszcze chcecie.
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> Zacznijcie do licha
> ciężkiego zauważać w ludziach tyle dobrego, ile się da, zamiast tłuc
> się po głowach. Ja mogę jeszcze zrozumieć upór, ale tę
> argumentację poniżej pasa o równych i równiejszych w kilku
> wątkach z kilku ostatnich dni - już jakoś nie bardzo. Tych usiłowań
> pozbycia się osób, z którymi nam nie po drodze czy raczej "nie
> po słowie".
Nareszie !! BRAWO WKN!!!
Mysle ze nikt nie mial na mysli bana
chodzilo jedynie o male slowo "przepraszam"ktorego niestety nie bylo
Pozdrawiam
Wkn nie masz powodów do nerwów. Nie zakładałam tego wątku tylko po to by zarządać od Ciebie bana dla kogoś tam. Najzwyczajniej w świecie byłam ciekawa czy jakiś regulamin odnośnie bana istnieje. Okazało się, że jednak nie zupełnie. Bardziej bałam się, że sama dostanę bana jak zacznę wyzywać ludzi tylko dlatego, że nie zgadzam się z ich zdaniem - a miałam wielką ochotę użyć kilku niecenzuralnych słów, choć to zupełnie nie w moim stylu. Nie jestem na WŻ od "bardzo dawna" i raczej nie zdążyliście mnie poznać od tej dobrej strony. Ciekawa byłam (i jestem) czego powinnam unikać by się nie narazić adminom. Mam nadzieję, że regulamin, który powstanie będzie konsekwentnie przestrzegany. Pozdrawiam.
Iloria ma racje w regulaminie powinno byc wyraznie zaznaczone jakie sa konsekwencje
obrzucania kogos inwektywami bo owszem mozna miec swoj swiatopoglad i nie zgadzac
sie z tym co mysla inni ale nalezy odniesc sie do tego w kulturalny sposob
Moim zdaniem nie nalezy byc tak pewnym siebie ze nawet na blagania sie nie
ulega i pewne slowo nie moze przejsc przez gardlo
to wlasnie slowo zalagodziloby sutuacje
Widzicie, moim zdaniem właśnie dlatego Wkn zaproponowała nam żebyśmy spróbowali zrobić taki regulamin korzystania z forum, bo są pewne emocje, które trzeba okiełznać i poznać ich granice (tutaj). Nie trzeba tego odbierać jako nerwowy wpis - zróbcie sobie z tym porządek. Zwyczajnie administratorom zależy na tym żebyśmy się czuli tutaj nie jak goście, ale jak "mieszkańcy", żebyśmy tworzyli tę stronę razem. Oczywiście nie możemy zapominać, że pod Ich nadzorem jednak z dużą dawką zaufania i sympatii. Był już wątek, w którym mogliśmy wpisywać swoje propozycje odnośnie regulaminu "giełdy oddam/zamienię" a teraz jak ktoś ma ochotę może otworzyć nowy z propozycją "zbudowania" regilaminu korzystania z forum. Administratorzy mają swoje życie (pracę, rodzinę, obowiązki i dodatkowo prowadzenie "WŻ") i wcale mnie nie dziwi, że nie mają czasu na czytanie wszystkich wypowiedzi czy naszych próśb umieszczanych na forum. Zobaczcie jak przez krótki okres czasu "WŻ" się rozbudowało. Może coś w tym jest, że teraz zaczyna brakować pewnych ograniczeń i jasych form odnośnie wypowiedzi. Ja jednak jakoś tak intuicyjnie do tego podchodziłam, bo chyba na żadnych forach nie wolno ubliżać itd, itp. No ale skoro narodziła się potrzeba poszerzenia regulaminu to Wkn dała nam pozwoleństwo i jak ktoś ma ochotę, to może zacząć składać już teraz swoje propozycje
Ło joj, ale się rozpisałam a chciałam jakoś tak, krótko
Użytkownik smakosia napisał w wiadomości:
> Widzicie, moim zdaniem właśnie dlatego Wkn zaproponowała nam żebyśmy
> spróbowali zrobić taki regulamin korzystania z forum, bo są pewne
> emocje, które trzeba okiełznać i poznać ich granice (tutaj). Nie
> trzeba tego odbierać jako nerwowy wpis - zróbcie sobie z tym
> porządek. Zwyczajnie administratorom zależy na tym żebyśmy się czuli
> tutaj nie jak goście, ale jak "mieszkańcy", żebyśmy tworzyli tę stronę
> razem. Oczywiście nie możemy zapominać, że pod Ich nadzorem jednak z
> dużą dawką zaufania i sympatii. Był już wątek, w którym mogliśmy
> wpisywać swoje propozycje odnośnie regulaminu "giełdy oddam/zamienię" a
> teraz jak ktoś ma ochotę może otworzyć nowy z propozycją "zbudowania"
> regilaminu korzystania z forum. Administratorzy mają swoje życie (pracę,
> rodzinę, obowiązki i dodatkowo prowadzenie "WŻ") i wcale mnie nie dziwi,
> że nie mają czasu na czytanie wszystkich wypowiedzi czy naszych
> próśb umieszczanych na forum. Zobaczcie jak przez krótki okres
> czasu "WŻ" się rozbudowało. Może coś w tym jest, że teraz zaczyna
> brakować pewnych ograniczeń i jasych form odnośnie wypowiedzi. Ja jednak
> jakoś tak intuicyjnie do tego podchodziłam, bo chyba na żadnych forach nie
> wolno ubliżać itd, itp. No ale skoro narodziła się potrzeba poszerzenia
> regulaminu to Wkn dała nam pozwoleństwo i jak ktoś ma ochotę, to może
> zacząć składać już teraz swoje propozycje Ło joj, ale się
> rozpisałam a chciałam jakoś tak, krótko
Wlasnie smakosiu na zadnym forum nie wolno ublizac bo zaraz jest sie wykluczonym
Najwyzszy czas aby na WZ zaczelo to obowiazowac
Serdecznie pozdrawiam
Ja tylko ze swojej strony mam nadzieję, a raczej nie dopuszczę do tego, aby regulamin kojarzył się z restrykcjami - znam historię grup dyskusyjnych oraz opinie o forach, na których stosuje się metodę rozliczeń ilościowych błędów - nie bierze się pod uwagę całokształtu zaistnienia danej osoby na witrynie, tylko cytuje punkt regulaminu i Ciach Ostrzeżenie, potem kolejny punkt zacytowany i Buch Banem w głowę. Bany czy ostrzeżenia są rzeczą zwyczajną w internetowym świecie, ale nie wiem, czy umiałabym się dostosować w pełni do jakichś niepodważalnych regulaminowych nakazów.
Tak jak napisała Smakosia, regulamin korzystania z forum powinien być drogowskazem, przewodnikiem, ale nie konstytucją, którą będziemy sobie machali nawzajem przed nosami :)
No to do dzieła, zanim się rozmyślę!
Kto ma pomysł na kolejne ogólne punkty/tytuły/tmaty regulaminu korzystania z forum WŻ, które następnie wspólnymi siłami rozwiniemy? Myślę, że kopiowanie z innych stron nie jest najlepszym pomysłem, ale inspirować się można.
Pkt 1- wszyscy mają rację! (swoją)
Zaraz Cię powołam na Redaktora Naczelnego Regulaminu z przymrużeniem oka, który całą prawdę kryje :)
Pamiętam, jak kiedyś wpadł na to forum z inwektywami Edi.Dostał zagrożenie banem.Oficjalnie i poblicznie.Wybronił sie.
Ale czemu za takie samo postepowanie i jeszcze gorsze inwektywy inni są głaskani?
Użytkownik majolika napisał w wiadomości:
> Pamiętam, jak kiedyś wpadł na to forum z inwektywami Edi.Dostał
> zagrożenie banem.Oficjalnie i poblicznie.Wybronił sie.Ale czemu za takie
> samo postepowanie i jeszcze gorsze inwektywy inni są głaskani?
Dziwne.
Moze ktos wymysli inny sposob niz ostrzezenie
na osoby lub osobe z ognistym temperamentem
bo wedlug mnie bez tego bedzie obawiazywala
zasada "Robta co chceta"