Ostatnio na blogu Paclana "HistorieKuchenne" trafiłam na rewelacyjny przepis na sałatkę. Nigdy wcześniej nawet przez chwilę nie pomyślałam o tego typu sałatce. Zrobiłam ją i przyznaję, że jest świetna! Łatwo się ją przyrządza. Do dzieła zatem!
Składniki 4 różowe grejpfruty kilka listków mięty Jak to zrobić? Grejpfruty dokładnie obieramy, dzielimy na części. Zdejmujemy wewnętrzne błonki i kroimy w dosyć dużą regularną kostkę. Układamy na półmisku i posypujemy miętą. Chłodzimy. Sałatkę można podawać do pieczonych białych mięs, jak również samą.
Ostatnio na blogu Paclana "HistorieKuchenne" trafiłam na rewelacyjny przepis na sałatkę. Nigdy wcześniej nawet przez chwilę nie pomyślałam o tego typu sałatce. Zrobiłam ją i przyznaję, że jest świetna! Łatwo się ją przyrządza. Do dzieła zatem!
tak? A gdzie przepis znalezc jesli mozna prosic?
sałatka z grejpfrutów.
Składniki
chyba o to chodziło;)
4 różowe grejpfruty
kilka listków mięty
Jak to zrobić?
Grejpfruty dokładnie obieramy, dzielimy na części. Zdejmujemy wewnętrzne błonki i kroimy w dosyć dużą regularną kostkę. Układamy na półmisku i posypujemy miętą. Chłodzimy. Sałatkę można podawać do pieczonych białych mięs, jak również samą.
http://historiekuchenne.paclan.pl/category/kuchnia/