Chciałam się spytać do czego używacie ? czy macie jakieś swoje ulubione potrawy z pieprzem ziołowym. Ja ostatnio robiłam surówkę z kapusty kiszonej z dodatkiem pieprzu ziołowego - rewelacja.
Do posypania goracej zupy juz na talerzu - pasuje praktycznie do kazdej zupy. Bardzo dobre sa kanapki z maslem i swiezym ogorkiem zielonym posypane wlasnie pieprzem ziolowym. Bardzo smaczne sa tez przetwory z pieprzem ziolowym, np. ogorki czy cukinia.
Używam bardzo często, nie mieszam nigdy z naturalnymi pieprzami. Do kapuśniaków z kiszonej kapusty czy bigosu, wyłącznie ziołowy, również do macerowania niektórych mięs; niektórych sałatek, surówek, past. Nie łączę z naturalnymi pieprzami, ponieważ jest to, wg mnie(!), zabiajanie aromatów i zbędne.
Pieprz ziołowy jest b. oryginalny w smaku.Zauważyłam jednak rożnice u poszczegolnych firm, które go produkują.Używała go moja mam.Bardzo go lubie i sama używam najchętniej do sałatki z kwaszonych ogórków i cebuli.Ciekawie współgra też z dhalem, soczewicą, fasolką mung.
Ja również zauważyłam róznice ale podstawowa baza smakowa jest przeważnie taka sama. Ja wcześniej posypywałam pieprzem ziołowym kanapki z jajkiem, warzywami i wędliną. Byłam miło zaskoczona smakiem surówki z kapusty kiszonej, którą ostatnio robiłam. Pieprz ziołowy podkreślił smak baaa moim zdaniem wydobyl dopiero smak. :):):) Ciekawie współgra też z dhalem, - Czy to jest zupa ?
Można, można...!!! Właśnie ,, Ukręciłam" myślę bardzo udany Pieprz Ziołowy. Polecam, bo jestem zachwycona prostotą składników, które każdy ma w domciu. http://wielkiezarcie.com/recipe108056.html
Ja też używam prawie do wszystkiego. A przede wszystkim do różnych marynat, do potraw mięsnych i warzywnych gotowanych, smażonych, pieczonych, do zup wszelakich, sosów, do surówek i sałatek, do potraw z jajkami w roli głównej, bigosu, gołąbków, kotletów, gulaszu oraz do posypywania różnych kanapek, itp. Najlepiej odpowiada mi ten z sieci marketów "L". :)
Ja też używam prawie do wszystkiego. A przede wszystkim do różnych marynat, do potraw mięsnych i warzywnych gotowanych, smażonych, pieczonych, do zup wszelakich, sosów, do surówek i sałatek, do potraw z jajkami w roli głównej, bigosu, gołąbków, kotletów, gulaszu oraz do posypywania różnych kanapek, itp. Najlepiej odpowiada mi ten z sieci marketów "L". :)
U mnie pieprzu ziołowego używamy do kanapek,pomidorów,sałatek zamiennie zamiast czarnego.Ostatnio szukałam pieprzu firmy KAMIS bo wg nas jest najlepszy ale ponieważ go nie było więc zrobiłam sama mieląc różne przyprawy-wyszło pysznie.
Mam hopka na tle pieprzu ziołowego, dodaję go do wielu potraw które przyrządzam. Najbardziej wyczuwalny jest chyba w sałatce jarzynowej i bardzo poprawia jej smak.
Ooo do chleba nie próbowałam. Pewnikiem to zrobię. Pieprz ziołowy jest bardzo łatwo zmajstrować samemu i frajda, że to - domowy produkt. Polecam, wyżej podałam moją kombinację.
Chciałam się spytać do czego używacie ? czy macie jakieś swoje ulubione potrawy z pieprzem ziołowym. Ja ostatnio robiłam surówkę z kapusty kiszonej z dodatkiem pieprzu ziołowego - rewelacja.
Do kotletów mielonych ( razem z pieprzem czarnym ), do zup i sosów, gulaszu, placków ziemniaczanych i babki. Więcej potraw nie pamiętam..
Do posypania goracej zupy juz na talerzu - pasuje praktycznie do kazdej zupy. Bardzo dobre sa kanapki z maslem i swiezym ogorkiem zielonym posypane wlasnie pieprzem ziolowym. Bardzo smaczne sa tez przetwory z pieprzem ziolowym, np. ogorki czy cukinia.
Do niektórych sałatek do jajecznicy ,do zup i do kanapek z pomidorem.
Używam bardzo często, nie mieszam nigdy z naturalnymi pieprzami. Do kapuśniaków z kiszonej kapusty czy bigosu, wyłącznie ziołowy, również do macerowania niektórych mięs; niektórych sałatek, surówek, past. Nie łączę z naturalnymi pieprzami, ponieważ jest to, wg mnie(!), zabiajanie aromatów i zbędne.
a macie jakieś konkretne ulubione potrawy z pieprzem ziołowym ?
ja dodaje pieprz ziolowy TYLKO do pomidorów ze smietana,w zadnej innej potrawie mi nie podchodzi
Aggusia, a jaki sklad ma ten pieprz ziolowy?
przepisuje z opakowania: gorczyca biała,kolendra,papryka ostra, kmonek, czosnek, kozieradka,majeranek, korzeń chrzanu
dziekuje, teraz wiem, sklad jest super i mozna samemu zrobic taki pieprz:)
Pieprz ziołowy jest b. oryginalny w smaku.Zauważyłam jednak rożnice u poszczegolnych firm, które go produkują.Używała go moja mam.Bardzo go lubie i sama używam najchętniej do sałatki z kwaszonych ogórków i cebuli.Ciekawie współgra też z dhalem, soczewicą, fasolką mung.
Ja również zauważyłam róznice ale podstawowa baza smakowa jest przeważnie taka sama. Ja wcześniej posypywałam pieprzem ziołowym kanapki z jajkiem, warzywami i wędliną. Byłam miło zaskoczona smakiem surówki z kapusty kiszonej, którą ostatnio robiłam. Pieprz ziołowy podkreślił smak baaa moim zdaniem wydobyl dopiero smak. :):):)
Ciekawie współgra też z dhalem, - Czy to jest zupa ?
To potrawa indyjska.Często z fasolik mung. Zupa też))
hi hi też właśnie jak pisałam Ci skladniki doszłam do tego wniosku
Można, można...!!! Właśnie ,, Ukręciłam" myślę bardzo udany Pieprz Ziołowy. Polecam, bo jestem zachwycona prostotą składników, które każdy ma w domciu. http://wielkiezarcie.com/recipe108056.html
Używam do wszystkiego oprócz zupy mlecznej i potraw "mlekopochodnych"
Ja też używam prawie do wszystkiego. A przede wszystkim do różnych marynat, do potraw mięsnych i warzywnych gotowanych, smażonych, pieczonych, do zup wszelakich, sosów, do surówek i sałatek, do potraw z jajkami w roli głównej, bigosu, gołąbków, kotletów, gulaszu oraz do posypywania różnych kanapek, itp. Najlepiej odpowiada mi ten z sieci marketów "L". :)
Ja też używam prawie do wszystkiego. A przede wszystkim do różnych
Leroy Merlin?marynat, do potraw mięsnych i warzywnych gotowanych, smażonych, pieczonych,
do zup wszelakich, sosów, do surówek i sałatek, do potraw z
jajkami w roli głównej, bigosu, gołąbków, kotletów,
gulaszu oraz do posypywania różnych kanapek, itp. Najlepiej odpowiada
mi ten z sieci marketów "L". :)
Przypuszczałam, że niektórzy mogą tak pomyśleć... hihihi :)
Witam,ja uzywam do farszu na ruskie pierogi sa pyszne
U mnie pieprzu ziołowego używamy do kanapek,pomidorów,sałatek zamiennie zamiast czarnego.Ostatnio szukałam pieprzu firmy KAMIS bo wg nas jest najlepszy ale ponieważ go nie było więc zrobiłam sama mieląc różne przyprawy-wyszło pysznie.
Witam,ja uzywam do farszu na ruskie pierogi sa pyszne
Więc jesteśmy dwiegdy już doprawiam sos z pieczeni lub gulaszu to dodaję pieprz ziołowy, nadaje sosu piękny zapach i inny smak
ostatnio też mąż zamiast czarnego, przez przypadek kupił mi biały pieprz, jak on śmierdział mi strasznie... nigdy więcej go nie użyję.
a wy używacie taki? i do czego? bo może ja go źle stosowałam
Biały ziarnisty dodaję 2 - 3 kulki do rosołu. Mielony do salcesonu, doprawienia galarety.
biały jest dobry do ryb
Mam biały z czarnym pomieszany w młynku, do świeżego mielenia. Jest OK. Sam biały, mielony używałam do sosu beszamelowego.
Mam hopka na tle pieprzu ziołowego, dodaję go do wielu potraw które przyrządzam. Najbardziej wyczuwalny jest chyba w sałatce jarzynowej i bardzo poprawia jej smak.
Ostatnio ten jest na tapecie http://ale-raj.pl/przyprawa-pieprz-ziolowy-staropolski.html dodaję go nawet do pieczenia chleba.
dodaję go nawet do pieczenia chleba.
Ooo do chleba nie próbowałam. Pewnikiem to zrobię. Pieprz ziołowy jest bardzo łatwo zmajstrować samemu i frajda, że to - domowy produkt. Polecam, wyżej podałam moją kombinację.