Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Julileusz 50 lecia

• Autor: marzenkaw77 Data: 2010-01-13 12:57:09

co kupić na złote gody? proszę podsuńcie jakieś ciekawe pomysły 

• Autor: Ania86y Data: 2010-01-13 13:02:54

Mój mąż z dwójką rodzeństwa kupili piękny tort,kosz kwiatów i mikrofalówkę,byli bardzo zadowoleni.

• Autor: as Data: 2010-01-13 13:13:35

Może jakiś ładny obraz np wyszywany?

• Autor: aggusia35 Data: 2010-01-13 14:56:47

Ja też o tym myślałam, obraz, zegar wiszący.

• Autor: Zośka Data: 2010-01-13 23:28:05

Ramkę elektroniczną do zdjęć, jeśli możesz sobie pozwolić .

• Autor: Mantu Data: 2010-01-17 22:55:30

Rodzaj prezentu  zależy od wieku, kondycji i ewentualnych upodobań jubilatów no i rzecz jasna od zasobności portfela i koligacji z jubilatami (Rodzice, czy ktoś inny)
    Mozna np.
    zafundować tydzień w uzdrowisku, (na powtórkę m-ca miodowego)
    kupić zdrowotną wełnianą pościel (na powtórke nocy poslubnej)
    lub masażer do stóp
    ale można też kupić piękne kwiaty, szampana, zgłosić jubilatów do Urzędu Miasta by dostali uroczyście wręczony medal  i urządzić całość spotkania wg przepisów z WŻ wraz ze sprzątaniem (jesli to Rodzice)
    pozdrawiam
    Mantu

• Autor: as Data: 2010-01-18 10:01:17

Za sponsorować sanatorium to chyba dobry pomysł. Trochę to kosztuje więc można się złożyć z kimś do spółki jeżeli za drogo wyjdzie. 

• Autor: Federica Data: 2010-02-11 10:14:48

To zależy, czy szukasz czegoś praktycznego, czy czegoś oryginalnego, takiego, co będzie pamiątką na lata. Moi rodzice na 30 rocznicę ślubu dostali od przyjaciół takie specjalne wydanie gazety z artykułem o ich małżeństwie. Gazetę podrzucono do kiosku, w którym moj tata codziennie kupuje prasę. Tata przyniósł do domu, położył w kuchni i przez parę godzin nawet nie zauważyli. Przyjaciele już zaczynali się denerwować, że coś nie wyszło. Dopiero wieczorem mama usiadła w kuchni i wzięła sie za prasówke a tutaj niespodzianka;-) Zaskoczenie było ogromne, zadzwoniła do mnie z pytaniem,czy czytałam dzisiejszą gazetę. Długo nie mogli pojąć jak to się stało, że napisano o nich w gazecie, a potem, jak już dotarło do nich, że to taki specjalnie dla nich przygotowany na stronie http://www.gazetomania.pl/prezent-na-rocznice-slubu.action artykuł , wkręcali wszystkich znajomych po kolei;-) Na imprezie dostali wersję oprawioną i teraz gazeta w ramie wisi na honorowym miejscu w salonie. Naprawdę fajny pomysł na prezent, inny niż wszystkie i na takie okazje wg mnie idealny. Chyba, że się wie, że osoby, dla których ma to być prezent potrzebują czegoś bardziej praktycznego i konkretnego.

• Autor: Marynia53 Data: 2010-02-20 19:54:16

kiedy moi rodzice obchodzili 50-lecie malzenstwa przygotowalam dla nich prezent w postaci opiowiesci o ich wspolnym zyciu.Zaczelam od tego jak sie poznali,jakie byly reakcie obu rodzin na ich wspolne plany,potem czas i miejsce slubu i kilka szczegulow z wesela i podrozy poslubnej.Te informacje wyciagnelam podstepem od roznych krewnych i samych jubilatow.Trudniej bylo ze wspomnieniami 50 lat wspolnego zycia,bo ladnych kilka godzin przesiedzialam w archiwach biblioteki szukajac informacji o tym co e kazdym z 50 minionych lat wydarzylo sie waznego i te informacje przeplatalam z tym,co waznego dzialo sie w danym roku w rodzinie.Calosc napisana w tonie lekkim i humorystycznym przywolala wspomnienia i naprawde wzruszyla rodzicow i nawet moj twardy ojciec mial lzy w oczach.Pomysl,czy i tobie nie udaloby sie zrobic takiego prezetu,bo z rzeczy materialnych ma sie juz wszystko,a jesli sie czegos nie ma,to znaczy,ze sie tego nie potrzebuje :)Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu