Witajcie.W poniedziałek miałam robione jedynki-małe plomby od spodu,znieczulenie było:-)a dziś zaczęła mnie bolec jedynka z prawej strony:-(Reaguje na zimne i ciepłe-czy to źle?Plomba nieszczelna,czy co?a może boli po zastrzyku?
może boleć jakiś czas to normalne Ja zauważyłam że zęby leczone bez znieczulenia mnie nie bolą wcale a te "z" pobolewają jakiś czas,- czasem tydz, dwa :):)
Hi Hi mój ukochany też tak ma :):) jeszcze czasem plomba musi być zaakceptowana przez żąb ( nie wiem jak to medycznie wyjaśnić ) i to może powodować lekki ból nadwrażliwośc na zimno, cziepło
moim zdaniem ząb reaguje na ciepło i zimno ponieważ był otwarty,ja też tak miałam że reagował na temperatury i pani doktor kazała go obserwować jeżeli będzie nadal tak pobolewał skieruje na RTG bo może co się dziać przy korzeniu.pozdrawiam
Jak cie bedzie dalej bolało-dzwoń do stomatologa(z reklamacją!) Ja zawsze dbam o zęby.Często chodze do przeglądu.Dlatego pewnie jeśli już musze coś tam z nimi kombinować, to są to nieduże zmiany.Nigdy nie prosze o znieczulenie, bo wole wytrzymac minutę bólu, niż godzinę drętwej gęby. Ale swoją drogą...jakie to marnotrawstwo..gdyby w tej minucie w te ich pedały pod spodem podłączyli dynamo, to ja osobiście oswietliłabym pół miasta)) Raz miałam leczenie kanałowe. Wtedy wpakowali mi kilka zastrzyków, a potem zwiewałam , jak psiaki w Sylwestra- nie patrząc przed siebie, byle dalej!
słuchajcie:-)nic już nie boli:-)myslę,że sobie musiał odpocząć-dziurki nie byłu duże(kosmetyka )więc o kanałach nie może byc mowy.dzięki za słowa otuchy:-)
Ja miałam plombowane dużo zębów. normalnie nie mam słabych zębów ale po ciąży bliźniaczej w ponad miesiąc miałam zaplanowanych 12 zębów chyba. Po tym wszystkim zęby stały się strasznie wrażliwe. Bolało przy jedzeniu zimnego i słodkiego. Wszystkie zęby były leczone ze znieczuleniem. Kupiłam sobie pastę elmex bo jest na nadwrażliwość ale jedna tubka nie pomogła. Zęby bolały długo pewnie ponad pół roku a może nadal bolą tylko przyzwyczaiłam się i nie zauważam. Gryzę delikatnie bo się boję że zaboli. Mąż po plombowaniu też odczuwał ból ale tylko jednego zęba. Dentysta dał mu na ząb jakieś lekarstwo które po pół roku miał przyjść wyciągnąć.
Miałam plombowane zęby ze znieczuleniem i nigdy potem nie czułam żadnego bólu. Mam także kilka nadwrażliwych zębów i wczoraj dentysta posmarował mi je specjalnym lakierem. Powiedział, że to zabezpiecza na ok. rok. Jest fajnie bo nic nie czuję. Koszt lakierowania jednego zęba to 10 zł.
może boleć jakiś czas to normalne Ja zauważyłam że zęby leczone bez znieczulenia mnie nie bolą wcale a te "z" pobolewają jakiś czas,- czasem tydz, dwa :):)
Hi Hi mój ukochany też tak ma :):) jeszcze czasem plomba musi być zaakceptowana przez żąb ( nie wiem jak to medycznie wyjaśnić ) i to może powodować lekki ból nadwrażliwośc na zimno, cziepło
moim zdaniem ząb reaguje na ciepło i zimno ponieważ był otwarty,ja też tak miałam że reagował na temperatury i pani doktor kazała go obserwować jeżeli będzie nadal tak pobolewał skieruje na RTG bo może co się dziać przy korzeniu.pozdrawiam
Ja uważam,że Cię boli dlatego,że miałaś podane znieczulenie.
Jak cie bedzie dalej bolało-dzwoń do stomatologa(z reklamacją!)
Ja zawsze dbam o zęby.Często chodze do przeglądu.Dlatego pewnie jeśli już musze coś tam z nimi kombinować, to są to nieduże zmiany.Nigdy nie prosze o znieczulenie, bo wole wytrzymac minutę bólu, niż godzinę drętwej gęby.
Ale swoją drogą...jakie to marnotrawstwo..gdyby w tej minucie w te ich pedały pod spodem podłączyli dynamo, to ja osobiście oswietliłabym pół miasta))
Raz miałam leczenie kanałowe. Wtedy wpakowali mi kilka zastrzyków, a potem zwiewałam , jak psiaki w Sylwestra- nie patrząc przed siebie, byle dalej!
Cieszę się, że juz czujesz się lepiej :):)
Ja miałam plombowane dużo zębów. normalnie nie mam słabych zębów ale po ciąży bliźniaczej w ponad miesiąc miałam zaplanowanych 12 zębów chyba. Po tym wszystkim zęby stały się strasznie wrażliwe. Bolało przy jedzeniu zimnego i słodkiego. Wszystkie zęby były leczone ze znieczuleniem. Kupiłam sobie pastę elmex bo jest na nadwrażliwość ale jedna tubka nie pomogła. Zęby bolały długo pewnie ponad pół roku a może nadal bolą tylko przyzwyczaiłam się i nie zauważam. Gryzę delikatnie bo się boję że zaboli. Mąż po plombowaniu też odczuwał ból ale tylko jednego zęba. Dentysta dał mu na ząb jakieś lekarstwo które po pół roku miał przyjść wyciągnąć.
generalnie jest dobrze,lekkie jakies tam pobolewania,ale w nocy nic:-)te zęby to mogłyby być jak u rekina-jeden wypada-rosnie już następny:-)
Miałam plombowane zęby ze znieczuleniem i nigdy potem nie czułam żadnego bólu. Mam także kilka nadwrażliwych zębów i wczoraj dentysta posmarował mi je specjalnym lakierem. Powiedział, że to zabezpiecza na ok. rok. Jest fajnie bo nic nie czuję. Koszt lakierowania jednego zęba to 10 zł.