Niedawno zmieniałam mieszkanie. Posiadam nowy piekarnik, na którym nie widnieje żadna nazwa firmy. Mam wielkie problem z pieczeniem, ponieważ nie wiem jak ustawić piekarnik, piekarnik posiada 4 funkcje- chyba gór+dół (kreska u góry i na dole), sama góra (kreska na górze). Jak piekę na góra+dól to srasznie spieka się dól ciasta i wszystkie wypieki są twarde:( Są jeszcze 2, których nie mogę rozpracować, szkałam tych oznaczeń w internecie, ale nic konkretnego nie znalazłam. Może ktos z Was mi pomoże. Jeden z symboli to : ννν (symbol na górze, dół pusty); drugi to : ^^ Bardzo proszę o pomoc, ew. pomocne strony internetowe. Dziękuję z góry!
Wstawiam zdjęcia piekarnika (ono chyba za wiele nie pomoże), jest w zabudowie, w środku na drzwiczkach widnieje nazwa nieznanej dla mnie firmy "Diplomat" obok pokrętło
a przypomnialo mi sie: Oznaczenia marki piekarnika mozna czesto znalezc na ramie drzwiczek, badz wewnatrz piekarnika lub na jego tylnej sciance. Zalezy od typu wtedy moze znalagla bys instrukcje obslugi w necie.
niekoniecznie. musisz kiedys sprobowac bo moze grzalki u Ciebie nie dzialaja zbyt dobrze i gorna jest slabsza. To czesto w starych typach. Albo ustawiaj nizsza temperature? Hmmm...
Niedawno zmieniałam mieszkanie. Posiadam nowy piekarnik, na którym nie widnieje żadna nazwa firmy.
Mam wielkie problem z pieczeniem, ponieważ nie wiem jak ustawić piekarnik, piekarnik posiada 4 funkcje- chyba gór+dół (kreska u góry i na dole), sama góra (kreska na górze). Jak piekę na góra+dól to srasznie spieka się dól ciasta i wszystkie wypieki są twarde:(
Są jeszcze 2, których nie mogę rozpracować, szkałam tych oznaczeń w internecie, ale nic konkretnego nie znalazłam.
Może ktos z Was mi pomoże. Jeden z symboli to : ννν (symbol na górze, dół pusty); drugi to : ^^
Bardzo proszę o pomoc, ew. pomocne strony internetowe. Dziękuję z góry!
Wklej zdjęcie tego piekarnika dla ułatwienia.
Wstawiam zdjęcia piekarnika (ono chyba za wiele nie pomoże), jest w zabudowie, w środku na drzwiczkach widnieje nazwa nieznanej dla mnie firmy "Diplomat"
obok pokrętło
to: vvv moze byc grill. U mnie tak jest
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=225454&post=225454 Przejrzyj ten watek, tu jest mowa na ten temat... i jest nawet zdjecie pokretla :)
a przypomnialo mi sie: Oznaczenia marki piekarnika mozna czesto znalezc na ramie drzwiczek, badz wewnatrz piekarnika lub na jego tylnej sciance. Zalezy od typu wtedy moze znalagla bys instrukcje obslugi w necie.
Użytkownik Mloda napisał w wiadomości:
> Jak piekę na góra+dól to srasznie
> spieka się dól ciasta i wszystkie wypieki są twarde:(
Moim zdaniem za nisko wkładasz blaszki do pieczenia.Na którą półke od dołu licząc je wstawiasz?
wlasnie powinny stac posrodku (na srodkowym poziomie) a jesli momo to spieka to wyzej niz posrodku,
blaszkę wkładam zawsze na środkowy ruszt. Jeśli wyżej ją umieszczę, to spiecze mi się z koleji góra:) co robić??
niekoniecznie. musisz kiedys sprobowac bo moze grzalki u Ciebie nie dzialaja zbyt dobrze i gorna jest slabsza. To czesto w starych typach. Albo ustawiaj nizsza temperature? Hmmm...