Forum

Zdrowie i uroda

podbrzusze a plecy

• Autor: jolcia73 Data: 2010-01-13 23:29:09

witam
    od pewnego czasu boli mnie podbrzusze łącznie z plecami a dokładnie z dolną ich częścią,najpierw było rzadko,pożniej tak co 2 tyg.,potem co tydzień a teraz prawie codziennie. Przebadałam się ginekologicznie[ok] zrobiłam badania zalecone przez lekarza z moczem włącznie[jestem okazem  zdrowia] teraz czekam w kolejce na usg brzucha,zapisałam się też do alergologa bo oprócz pyłków zaczynaja boleć mnie dziąsła i podniebienie po orzechach i innych ziarnach. Czy miałyście taki przypadek żeby to mogłabyć alergia pokarmowa?na mleko albo mąkę albo jeszcze coś innego?A może są to objawy po prostu mega gigantycznego stresu?żyję w takim stresie już ho ho i jeszcze trochę,może to skutki? Wzięłam się za siebie i do lekarza chodzę ale wszędzie trzeba swoje odczekać i w międzyczasie pozwoliłam sobie zapytać Was drodzy forumowicze. Dziekuje i pozdrawiam

• Autor: majolika Data: 2010-01-13 23:40:27

Dysfunkcje wszystkich narzadów podbrzusza mogą powodować ból w plecach.Najczęstrzym powodem są...jelita.Jeśli cię do tego mdli i masz...hm specyficzne(nie bede tego wyjasniać na forum, bo to trochę może być niesmaczne, a to w końcu forum kulinarne)wypróżnienia,to opisz to lekarzowi, albo po prostu skonsultuj z gastrologiem.Ja wędrowałam z tym od Annasza do Kajfasza, a pierwszy gastrolog z wywiadu od razu trafił.
    Najczęściej choroby jelit z kolei sa spowodowane alergią pokarmową.Ale to następny etap diagnostyki i leczenia.
    Jeśli wykluczyłaś ginekologiczne i neurologiczne(kręgosłup)to jelita. Podobno co druga kobieta cierpi na jakieś ich schorzenia.

• Autor: majolika Data: 2010-01-14 00:03:55

Cholerka, napisałam "najczęstrzym"..przepraszam.

• Autor: Lucylla Data: 2010-01-14 15:31:31

Majolika dobrze mówi,może być jelito grube.Specjaliści od medycyny naturalnej uważają,że zanieczyszczone jelito jest powodem różnych nieprawidłowości w jamie ustnej, nawet jeśli chodzi o stany zapalne migdałków. Pozbyłam się różnych nadżerek w buzi po oczyszczaniu jelita i kilkumiesięcznym ssaniu oleju, unikaniu słodyczy, cukru i mięsa.A robiłaś usg ginekolog.?

Przejdź do pełnej wersji serwisu