http://wielkiezarcie.com/recipe42989.html to moj przepis,ta piers jets niekonieczna, ostatnio zrobilam bez i bylo pyszne.wazne zeby mieso mielone po przesmazeniu raz jeszcze zmielic, bo beda grudy a tak wyjdzie pyszny farsz. pozdrawiam
Ja zawsze robię tak: Mięso mielone daję na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Dziabdziam widelcem, żeby sie porozklejało. tak się smaży, aż będzie miękkie. Dodaję wegete lub przyprawę do mielonego, mieszam i wykładam mieso do rondelka. Na pozostałym tłuszczu smażę cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodaję do mięsa. Mieszam mięso z cebulą i dodaję kopiatą łyżkę bułki tartej. Doprawiam do smaku ( sól, pieprz kolorowy) jeśli to konieczne. Zawijam farsz do naleśników, panieruję i smażę na złoty kolor.
A jak nie chce mi się smażyc mięsa, to zalewam cały kawałek mielonego wrzatkiem, gotuję z dodatkiem wegety i po ugotowaniu dodaję cebulkę usmażoną i bułkę tartą. Ale mięso usmażone jest bardziej aromatyczne, a z kolei ugotowane zdrowsze.
witajcie, szukam przepisu na krokiety z mięsem mielonym (sprawdzonego i dobrego)
http://wielkiezarcie.com/recipe42989.html to moj przepis,ta piers jets niekonieczna, ostatnio zrobilam bez i bylo pyszne.wazne zeby mieso mielone po przesmazeniu raz jeszcze zmielic, bo beda grudy a tak wyjdzie pyszny farsz. pozdrawiam
Ja zawsze robię tak: Mięso mielone daję na patelnię na rozgrzany tłuszcz. Dziabdziam widelcem, żeby sie porozklejało. tak się smaży, aż będzie miękkie. Dodaję wegete lub przyprawę do mielonego, mieszam i wykładam mieso do rondelka. Na pozostałym tłuszczu smażę cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodaję do mięsa. Mieszam mięso z cebulą i dodaję kopiatą łyżkę bułki tartej. Doprawiam do smaku ( sól, pieprz kolorowy) jeśli to konieczne. Zawijam farsz do naleśników, panieruję i smażę na złoty kolor.
A jak nie chce mi się smażyc mięsa, to zalewam cały kawałek mielonego wrzatkiem, gotuję z dodatkiem wegety i po ugotowaniu dodaję cebulkę usmażoną i bułkę tartą. Ale mięso usmażone jest bardziej aromatyczne, a z kolei ugotowane zdrowsze.