Nasiona dyni Hokkaido, wyhodowanych w ub.roku z nasion przywiezionych prosto z Japonii. Kolor dyni: ciemno-zielony, miazsz koloru pomaranczowego. Dynie nie sa zbyt duze, srednia waga to 2-3 kg choc bywaja wieksze i mniejsze, zalezy od warunkow wegetacyjnych. Oddam za koszt wysylki - wysylam z polskiej poczty - lub wymienie na polskie kubki reklamowe kawy lub herbaty. Kontakt:
Ale super - gdybym miała ogród, w którym mogłabym ją wyhodować, byłabym pierwszą osobą, która prosi, żebyś wysłała nasiona. Ale nie mam ogrodu :( I strasznie żałuję.
Dodam jeszcze ,że dynia jest bardzo smaczna i można ją przyrządzać na różne sposoby-zupę,budyń,różne musy na słodko i na słono.W Niemczech zajadałam się nią bardzo i oczywiście nasionka przywiozłam ze soba,bo mam działeczkę i mam oczywiście nadzieję ,że obrodzi-heheee
Napewno obrodzi. Ja wyrzucilam odpady tzn. pestki na kompostownik, tato na wiosne tym kompostownikiem nawiozl swoj ogrodek i latem mial "niechcaco" plantacje dyni hokkaido:)
Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości: > Jeśli można, adres podałem na P.W. Uzupełnienie prośby, pytaniem: odmiana letnia czy zimowa? Chociaż sądząc z terminu w jakim będziesz je "otwierać ", to raczej odmiana zimowa.
Użytkownik Mari napisał w wiadomości: > Kazik45, nie wiem! Sadze ze zimowa. Podobno wytrzymuje do wiosny ulozona > w chlodnej piwnicy. Ja dynie zuzylam juz jesienia, pestki ususzylam. Jeśli tak można przechować to zimowa, letnią można do listopada, grudnia.
Wszystkim zainteresowanym nasiona wyslalam dzisiaj, przesylkami poleconymi. Prosze wszystkich o potwierdzenie odbioru az przesylki dotra do adresatow /na PW/. Prosze o zamkniecie watku. Mari
Agnieszko, dziś dotarła przesyłka, serdeczne dzięki, rownież za fachowe opakowanie. Meczy mnie tylko sprawa rozliczenia, koszt przesyłki. Chyba że beę mógł się odwdzićzyć w podobny sposób (moze sadzonką winogrona bezpestkowego. Mam kilka łodyg, będe je probował zasadzić wiosną i mam nadzieję, że do jesieni bedzie coś z tego. Pychol
Dziekuje za wiadomosc. Za sadzonki winogrona dziekuje, nie wiedzialabym co z tym zrobic. Ogrodnik ze mnie marny a winogrona sa wymagajace. Gdybys mial gdzies w domu niepotrzebny kubek od kawy lub herbaty to bylabym wdzieczna do grobowej deski. Jak nie to prosze tylko o 3.75 zl /koszt przesylki/ w znaczkach pocztowych, wlozenie do koperty i wyslanie na adres w Polsce Agnieszka Cerna Poste restante 59 970 Zawidow Pozdrawiam Agnieszka
Z kubkami to całkowity klops, nie mam "firmowanych", ale reszta bedzie spełniona. Jeśli chodzi o winorośle, wcale nie sa tak wymagajace jakby się zdawało. Pomidory więcej zachodu wymagają. Pozdrawiam Kazik
Bea, wyslalam 14 przesylek jednego dnia a to 10.2. 3 osoby potwierdzily ze dostaly juz za 2 dni, potem nastepni ale od 8 osob nie mam wiadomosci. Konkretnie Twoja przesylka polecona ma numer 151997801, moze popytaj na swojej poczcie. Co do kubkow: moga byc tez zagraniczne. Byle byly od kawy, herbaty lub jogurtow. Ewentualnie farmaceutyczne. Pozdrawiam. Mari
mam jeszcze 2 od herbaty w takim razie :).Znając naszą pocztę moge sie spodziewać w takim razie jutro pojutrze. Ja wysyłałam 10.02. na terenie Krakowa polecone, wczoraj doszły pierwsze. A jeszcze pogrzebię i popytam u innych w sprawie kubeczków.
Bea, czy moja przesylka jeszcze nie dotarla? Jednoczesnie chcialabym poprosic innych, ktorzy prosili o nasiona o poinformowanie mnie czy nasiona dotarly do adresatow. Jeszcze 7 osob nie potwierdzilo przyjecia listow POLECONYCH wyslanych 10 lutego! W razie zaginiecia trzeba by reklamowac na poczcie /tzn. ja musze reklamowac!/ Pozdrawiam Mari
Bea, czy moja przesylka jeszcze nie dotarla? Jednoczesnie chcialabym poprosic innych, ktorzy prosili o nasiona o poinformowanie mnie czy nasiona dotarly do adresatow. Jeszcze 7 osob nie potwierdzilo przyjecia listow POLECONYCH wyslanych 10 lutego! W razie zaginiecia trzeba by reklamowac na poczcie /tzn. ja musze reklamowac!/ Pozdrawiam Mari
Nasiona dyni Hokkaido, wyhodowanych w ub.roku z nasion przywiezionych prosto z Japonii. Kolor dyni: ciemno-zielony, miazsz koloru pomaranczowego.
Dynie nie sa zbyt duze, srednia waga to 2-3 kg choc bywaja wieksze i mniejsze, zalezy od warunkow wegetacyjnych. Oddam za koszt wysylki - wysylam z polskiej poczty - lub wymienie na polskie kubki reklamowe kawy lub herbaty.
Kontakt:
Ale super - gdybym miała ogród, w którym mogłabym ją wyhodować, byłabym pierwszą osobą, która prosi, żebyś wysłała nasiona.
Ale nie mam ogrodu :( I strasznie żałuję.
Dodam jeszcze ,że dynia jest bardzo smaczna i można ją przyrządzać na różne sposoby-zupę,budyń,różne musy na słodko i na słono.W Niemczech zajadałam się nią bardzo i oczywiście nasionka przywiozłam ze soba,bo mam działeczkę i mam oczywiście nadzieję ,że obrodzi-heheee
...a ja dodam, ze nie trzeba jej nawet obierac.
Napewno obrodzi. Ja wyrzucilam odpady tzn. pestki na kompostownik, tato na wiosne tym kompostownikiem nawiozl swoj ogrodek i latem mial "niechcaco" plantacje dyni hokkaido:)
Na zgloszenia czekam do konca stycznia!!!!
Jeśli można, adres podałem na P.W.
Użytkownik Kazik45 napisał w wiadomości:
> Jeśli można, adres podałem na P.W.
Uzupełnienie prośby, pytaniem: odmiana letnia czy zimowa? Chociaż sądząc z terminu w jakim będziesz je "otwierać ", to raczej odmiana zimowa.
Kazik45, nie wiem! Sadze ze zimowa. Podobno wytrzymuje do wiosny ulozona w chlodnej piwnicy. Ja dynie zuzylam juz jesienia, pestki ususzylam.
Użytkownik Mari napisał w wiadomości:
> Kazik45, nie wiem! Sadze ze zimowa. Podobno wytrzymuje do wiosny ulozona
> w chlodnej piwnicy. Ja dynie zuzylam juz jesienia, pestki ususzylam.
Jeśli tak można przechować to zimowa, letnią można do listopada, grudnia.
Wszystkim zainteresowanym nasiona wyslalam dzisiaj, przesylkami poleconymi. Prosze wszystkich o potwierdzenie odbioru az przesylki dotra do adresatow /na PW/.
Prosze o zamkniecie watku.
Mari
Witam! Nie wiem czy aktualne ale była bym bardzo chętna na nasionka.Pozdrawiam.
POdaj adres na PW
Agnieszko dziękuje przesyłke otrzymałam.
Agnieszko, dziś dotarła przesyłka, serdeczne dzięki, rownież za fachowe opakowanie.
Meczy mnie tylko sprawa rozliczenia, koszt przesyłki. Chyba że beę mógł się odwdzićzyć w podobny sposób (moze sadzonką winogrona bezpestkowego. Mam kilka łodyg, będe je probował zasadzić wiosną i mam nadzieję, że do jesieni bedzie coś z tego.
Pychol
Dziekuje za wiadomosc. Za sadzonki winogrona dziekuje, nie wiedzialabym co z tym zrobic. Ogrodnik ze mnie marny a winogrona sa wymagajace.
Gdybys mial gdzies w domu niepotrzebny kubek od kawy lub herbaty to bylabym wdzieczna do grobowej deski. Jak nie to prosze tylko o 3.75 zl /koszt przesylki/ w znaczkach pocztowych, wlozenie do koperty i wyslanie na adres w Polsce
Agnieszka Cerna
Poste restante
59 970 Zawidow
Pozdrawiam
Agnieszka
Z kubkami to całkowity klops, nie mam "firmowanych", ale reszta bedzie spełniona. Jeśli chodzi o winorośle, wcale nie sa tak wymagajace jakby się zdawało. Pomidory więcej zachodu wymagają.
Pozdrawiam
Kazik
niestety przesyłka jeszcze nie dotarła, znalazłam kubeczek i czeka :). Czy to tylko polskiej firmy kubeczki Cię interesują?
Bea, wyslalam 14 przesylek jednego dnia a to 10.2.
3 osoby potwierdzily ze dostaly juz za 2 dni, potem nastepni
ale od 8 osob nie mam wiadomosci.
Konkretnie Twoja przesylka polecona ma numer 151997801,
moze popytaj na swojej poczcie.
Co do kubkow: moga byc tez zagraniczne. Byle byly od kawy, herbaty lub
jogurtow. Ewentualnie farmaceutyczne.
Pozdrawiam. Mari
mam jeszcze 2 od herbaty w takim razie :).Znając naszą pocztę moge sie spodziewać w takim razie jutro pojutrze. Ja wysyłałam 10.02. na terenie Krakowa polecone, wczoraj doszły pierwsze.
A jeszcze pogrzebię i popytam u innych w sprawie kubeczków.
Na pocztę osiedlową nie dotarło, sprawdzają na poczcie głównej. Czekam na telefon jak poszukiwania.
Własnie dzwoniła pani z Poczty Głownej, odnalazła się, listonosz ma ja dzisiaj przynieść :)
Prosze o zamkniecie watku. Dziekuje, Mari
Więc zamykam:)