Witam proszę o szybką poradę .Właśnie robię domowy smalczyk i mam problem ze słonina , nie chce się topić :(( Już dwie godziny a tu nie chu chu , biała maź w garze zero skwareczków co zrobić ?
Ja smalec robię właśnie z podgardla i zawsze mam fajne wytopione,chrupiące skwarki.A 2 godz. topić i nic to chyba najbardziej oporna slonina c\by się poddała.Może zwiększ lekko gaz.
Witam proszę o szybką poradę .Właśnie robię domowy smalczyk i mam problem ze słonina , nie chce się topić :((
Już dwie godziny a tu nie chu chu , biała maź w garze zero skwareczków co zrobić ?
hmm.. jesteś pewna że to słonina a nie podgardle. Powiedz mi a tą słoinę masz zmieloną, pokrojoną ??
Na pewno słonina nie podgardle .Słonina została zmielona na grubych oczkach
Edzia ale powiedz mi ta słonina się stopiła i po wierzchu pływa biała maź. ?? Ja jak robie smalec to słoninę kroję w drobną koskę.
trudno to ocenić w garze jest sama biała maź a teraz już tak zgęstaniało , ze zaczyna pryskać z gara :)
hmm .. 2 godziny i nic bardzo dziwne. Powieksz gaz i może przykryj na chwilę pokrywką jak nic to ja już nie wiem. pierwszy raz słyszę.
Jest patent ! Po troszeczku na patelni ją wspomogłam ,ale cholera się opierała :) Ale dałam radę są skwarki :)