Forum

Kuchenne porady

Problem ze słoniną :) proszę o szybką poradę

  • Autor: edziakalitowa Data: 2010-01-16 17:31:29

    Witam proszę o szybką poradę .Właśnie robię domowy smalczyk i mam problem ze słonina , nie chce się topić :((
    Już dwie godziny a tu nie chu chu , biała maź w garze zero skwareczków co zrobić ?

  • Autor: aggusia35 Data: 2010-01-16 17:46:58

    hmm.. jesteś pewna że to słonina a nie podgardle. Powiedz mi a tą słoinę masz zmieloną, pokrojoną ??

  • Autor: edziakalitowa Data: 2010-01-16 17:49:26

    Na pewno słonina nie podgardle .Słonina została zmielona na grubych oczkach

  • Autor: aggusia35 Data: 2010-01-16 17:53:44

    Edzia ale powiedz mi ta słonina się stopiła i po wierzchu pływa biała maź. ??  Ja jak robie smalec to słoninę kroję w drobną koskę.

  • Autor: edziakalitowa Data: 2010-01-16 17:58:57

    trudno to ocenić w garze jest sama biała maź a teraz już tak zgęstaniało , ze zaczyna pryskać z gara :)

  • Autor: aggusia35 Data: 2010-01-16 18:02:59

    hmm .. 2 godziny i nic bardzo dziwne. Powieksz gaz i może przykryj na chwilę pokrywką jak nic to ja już nie wiem. pierwszy raz słyszę.

  • Autor: Mika K Data: 2010-01-16 18:39:57

    Ja smalec robię właśnie z podgardla i zawsze mam fajne wytopione,chrupiące skwarki.A 2 godz. topić i nic to chyba najbardziej oporna slonina c\by się poddała.Może zwiększ lekko gaz.

  • Autor: edziakalitowa Data: 2010-01-16 18:46:32

    Jest patent ! Po troszeczku na patelni ją wspomogłam ,ale cholera się opierała :) Ale dałam radę są skwarki :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu