Moje ulubione lody bakaliowe czyli "kule śniegowe" :-). Przez ten baner, to nawet poszłam ostatnio zakupić pudełko lodów i wtrząchnęłam je na dwie raty :-)
Rowniez typuje na trufle, udekorowane cukrem pudrem... albooooooooo............ na takie male kulki salami, z biala plesnia... :D Dzien Dobry... wstawac..juz rano! :P
Dla mnie to pączki...albo bajaderki ..ośnieżone cukrem pudrem.
Poniżej, na stronie głównej, jest zdjęcie "otwartej" kulki - przynajmniej w tej chwili i mnie sie kojarzy własnie z otwartą ośnieżoną kulą - wypełniona jest czymś żółtym...Wyobraźnia podpowiada jakąś pralinę, wypełnioną adwokatem
Uchylę rąbka tajemnicy: ani to kule śniegowe, ani pączki, ani trufle (choć wyglądają toćka w toćkę jak trufle) ani ciasteczka z adwokatem, choć w przekroju faktycznie żółtawe i jedną kulkę możecie obejrzeć w przekroju w miniaturkach na stronie głównej. W oryginale były maleńkie, bardzo słodkie i pachniały migdałami :)
No właśnie - co na nim jest? Zgadujcie, zanim zniknie i pojawi się nowy :)
to takie ciasteczka ? kurcze zapomnialam nazwy przepis na wz :-)
po pierwsze, jesteście nienormalni, że siedzicie o tej porze na kulinarnej stronie :D
po drugie: nie są to lody :D
Proszę zgadywać dalej :)
Mojej weny cala wina!
teraz mi zabila klina:
rymowanie nakazala
oczom sen zas odebrala :-D
No ładnie! To nie są lody? To po co ja tyle kalorii w siebie wpakowałam?! Idę spać
Moje ulubione lody bakaliowe czyli "kule śniegowe" :-). Przez ten baner, to nawet poszłam ostatnio zakupić pudełko lodów i wtrząchnęłam je na dwie raty :-)
A czy to podchwytliwe pytanie?
Bo ja myślałam, ze pączki...
Czy są to może trufle czekoladowe obsypane cukrem pudrem? Chociaż, aż zęby mnie łupią jak sobie to wyobrażę:)
mini paczki?
w Dunkin' Donuts to sie nazywa munchkins, matko ale bym zjadla jednego.
Rowniez typuje na trufle, udekorowane cukrem pudrem... albooooooooo............ na takie male kulki salami, z biala plesnia... :D
Dzien Dobry... wstawac..juz rano! :P
Dla mnie to pączki...albo bajaderki ..ośnieżone cukrem pudrem.
Poniżej, na stronie głównej, jest zdjęcie "otwartej" kulki - przynajmniej w tej chwili i mnie sie kojarzy własnie z otwartą ośnieżoną kulą - wypełniona jest czymś żółtym...Wyobraźnia podpowiada jakąś pralinę, wypełnioną adwokatem
greckie ciasteczka migdałowe, kurabiedes?
Stawiam na pączki!
Sprytnie zrobione kule śniegowe.
Pączusie, wygladają bardzo smakowicie
czy to nie sa czasem ciasteczka pudrowe?
Mnie się wydaje,że to są pączki,w cukrze pudrze.
Uchylę rąbka tajemnicy:
ani to kule śniegowe, ani pączki, ani trufle (choć wyglądają toćka w toćkę jak trufle) ani ciasteczka z adwokatem, choć w przekroju faktycznie żółtawe i jedną kulkę możecie obejrzeć w przekroju w miniaturkach na stronie głównej.
W oryginale były maleńkie, bardzo słodkie i pachniały migdałami :)
To ja już wiem! To przeciesz kule malutkie z migdałem w środku, albo aromatem migdałowym! Są słodkie, malutkie i mocno upudrowane.
no mówię że kurabiedas ;)
a wiesz, że prawie zgadłaś?
To nasze przaśne kartofle marcepanowe :)
http://wielkiezarcie.com/recipe309.html
na zdjęciu drugie od lewej w kakaowym kożuszku
A tak wyglądają w kożuszku z cukru pudru:
Pierwsza moja mysl to byly karofelki z marcepana, ktory uwielbiam, ale poniewaz robie te kartofelki obtaczane w kakao, to mnie troche zmylilo.
ehh, to jednak zupełnie coś innego :) Ale z migdałami :)