ja mialam samochod ubezpieczony w tej firmie ale w zasadzie nie moge nic powiedziec bo nie mialam zadnej kolizji i nie wiem jak jest z wyplata odszkodowan. pozdrawiam
Mąż przed świętami miał stłuczkę. Sprawca ma ubezpieczone auto właśnie w Inter Risk. Zadeklarowana przez nich wartość odszkodowania znacznie przewyższyła nasze oczekiwania (nie spodziewaliśmy się, że szkody poczynione w naszym samochodzie będą wycenione na aż tak wysoką kwotę). Mają wypłacić do 21 stycznia - zobaczymy czy będą tak uczciwi do końca. Dam znać jak to się wszystko skończy.
No to ja odpowiem, jako osoba która miała nieprzyjemność mieć u nich AC i doczekać wypłaty odszkodowania. Sytuacja 1) Mąż zarył w coś przodem, naderwał zderzak, jakieś mocowanie powiązane z chłodnicą i coś jeszcze, autoryzowany salon wycenił naprawę na ok. 4500. Wg wyceny IR - 1300... Fakt że wypłacone migusiem, ale niestety bez adresu warsztatu gdzie tak tanio robią. Na odwołanie nie reagują. Sytuacja 2) Auto mam takie, które złodzieje lubią. Włamanie do auta (w celu zaboru ;) ) miałam w zeszłym roku. Złodziejom nie udało się autem odjechać, rozwalili mi całą stacyjkę. Naprawa stacyjki w nieautoryzowanym (w sensie nie dla danej marki) warsztacie ok. 1000 zł. IR wycenia na 500, znów bez adresu warsztatu, gdzie można tak tanio zrobić... Opcja ubezpieczenia była wyceny przez rzeczoznawcę, warsztatowa jest droższa, ale bardziej się opłaca, bo warsztat wystawia rachunek ubezpieczycielowi. Marna to dla mnie pociecha, bo mój autoryzowany serwis stwierdził, że z IR (z którymi są vis a vis) pracować nie będzie, bo nie chcą im płacić. W tym roku AC mam w PZU.
Co do samochodu się nie wypowiadam, bo mam ubezpieczony gdzieś indziej, ale mam u nich ubezpieczenie na życie, szpitalne i takie tam, dla całej rodziny i po wypadku wypłacili odszkodowanie bez problemu po jednej komisji i wcale nie małe.
Ja mam od roku ubezpieczone w IR i narazie jest ok :) myśle ze to w miare dobra i wypłacalna firma. Jednak w OWU każdej firmy można znaleźć jakiś haczyk.
Zgodnie z obietnicą odpowiadam. Wszystko poszło bardzo sprawnie i bezproblemowo. Wygląda na to, że w moim przypadku Inter Risk to 100 % uczciwości, co jest dość unikalną cechą w dzisiejszych czasach. Tak więc chyba można ją spokojnie polecić.
Czy ktoś miał do czynienia z tą firmą. Mają ubezpieczenia małe a odszkodowania duże. Czuję jakiś przekręt.
ja mialam samochod ubezpieczony w tej firmie ale w zasadzie nie moge nic powiedziec bo nie mialam zadnej kolizji i nie wiem jak jest z wyplata odszkodowan. pozdrawiam
Mąż przed świętami miał stłuczkę. Sprawca ma ubezpieczone auto właśnie w Inter Risk. Zadeklarowana przez nich wartość odszkodowania znacznie przewyższyła nasze oczekiwania (nie spodziewaliśmy się, że szkody poczynione w naszym samochodzie będą wycenione na aż tak wysoką kwotę). Mają wypłacić do 21 stycznia - zobaczymy czy będą tak uczciwi do końca. Dam znać jak to się wszystko skończy.
No to ja odpowiem, jako osoba która miała nieprzyjemność mieć u nich AC i doczekać wypłaty odszkodowania.
Sytuacja 1) Mąż zarył w coś przodem, naderwał zderzak, jakieś mocowanie powiązane z chłodnicą i coś jeszcze, autoryzowany salon wycenił naprawę na ok. 4500. Wg wyceny IR - 1300... Fakt że wypłacone migusiem, ale niestety bez adresu warsztatu gdzie tak tanio robią. Na odwołanie nie reagują.
Sytuacja 2) Auto mam takie, które złodzieje lubią. Włamanie do auta (w celu zaboru ;) ) miałam w zeszłym roku. Złodziejom nie udało się autem odjechać, rozwalili mi całą stacyjkę. Naprawa stacyjki w nieautoryzowanym (w sensie nie dla danej marki) warsztacie ok. 1000 zł. IR wycenia na 500, znów bez adresu warsztatu, gdzie można tak tanio zrobić...
Opcja ubezpieczenia była wyceny przez rzeczoznawcę, warsztatowa jest droższa, ale bardziej się opłaca, bo warsztat wystawia rachunek ubezpieczycielowi. Marna to dla mnie pociecha, bo mój autoryzowany serwis stwierdził, że z IR (z którymi są vis a vis) pracować nie będzie, bo nie chcą im płacić.
W tym roku AC mam w PZU.
Nie polecam IR, szkoda nerwów.
Co do samochodu się nie wypowiadam, bo mam ubezpieczony gdzieś indziej, ale mam u nich ubezpieczenie na życie, szpitalne i takie tam, dla całej rodziny i po wypadku wypłacili odszkodowanie bez problemu po jednej komisji i wcale nie małe.
Ja mam od roku ubezpieczone w IR i narazie jest ok :) myśle ze to w miare dobra i wypłacalna firma. Jednak w OWU każdej firmy można znaleźć jakiś haczyk.
Zgodnie z obietnicą odpowiadam. Wszystko poszło bardzo sprawnie i bezproblemowo. Wygląda na to, że w moim przypadku Inter Risk to 100 % uczciwości, co jest dość unikalną cechą w dzisiejszych czasach. Tak więc chyba można ją spokojnie polecić.