Forum

Kuchenne porady

małe pytanko?

• Autor: nelcia Data: 2010-01-18 23:28:50

zamroziłam ser z wiaderka President i chciałam zrobic sernik,a po rozmrożeniu okazało sie ,ze ser jest wodnity i co teraz mam z tym zrobic?czy zrobic normalnie wg,przepisu i bedzie ok?a moze macie jakies inne pomysły na ten ser?mam dwa wiaderka zamrozone i az zal wyrzucic!
    a drugie pytanko dotyczy babki maślanej z Delecty!czy ktos ja robil i jadł!dla mnie jest wysmienita!i moze jest na WŻ przepis identycznie smakujacy ja ten kupny?
    wielkie dzieki za wszelkie sugestie i porady

• Autor: Alicja64 Data: 2010-01-19 01:05:33

Nie wiem jaki jest ten serek z wiaderka bo nie mieszkam w Polsce ale wydaje mi sie ze mozesz go pozostawic na sitku wylozonym sciereczka do obciekniecia w lodowce.  Nadmiar plynu scieknie do podlozonego pod sitko naczynia (zajmie to troszke czasu nawet do 24 godzin) ale mysle ze po tym zabiegu serek bedzie sie nadawal do zrobienia sernika. Ja robilam w taki sposob serek z jogurtu i wyszedl bardzo dobry. Pozdrawiam i zycze powodzenia ;D

• Autor: ekkore Data: 2010-01-19 07:26:56

Jeżeli twaróg nie zmienił smaku - sądzę, że możesz go wykorzystać, co najwyżej odlej nadmiar wody.
    Jeżeli smakuje nie teges - zepsujesz całość.
    President z wiaderka jest super i serniki z niego wychodzą ekstra - nie tak dawno jadłam...

• Autor: nelcia Data: 2010-01-19 23:26:47

ser smaku nie zmienił wiec wyłoze go na sitko i zrobie z niego sernik tylko sie zastanawiam czy z takim serem trzymac sie sie scisle przepisu czy moze zmniejszyc ilosc maki ziemniaczanej,badz budyniu?
    a moze ktos podrzuci mi przepis podobny do tej kupnej babki z Delecty?
    dzieki za zainteresowanie

Przejdź do pełnej wersji serwisu