..kochani, nie wiem co sie dzieje, 4 noce nieprzespane.. :( ..nigdy nie mialam problemow ze snem,, czasami tylko..a teraz sie mecze kazdej nocy..co robic???
Iść do lekarza Nie jeść dużo przed snem, Wietrzyć pomieszczenie w którym śpisz. Iść na długi spacer przed snem. Wypić herbatkę z 2 torebek melisy. Czy nie masz jakiś stresów przypadkiem ?? Czasem na tle nerwowym można mieć kłopoty ze snem. Idż do lekarza kłopoty ze snem mogą ( nie muszą) być spowodowane depresją.
Czasem jest to na tle depresyjnym, ja tak mam. Czasem kobiety maja tak przed okresem, ja dawniej tego nie mialam ale od jakiegos czasu tak na tydzien przed mam problem z zasypianiem i wogule ze spaniem. Slyszalam ze to wszystko moze byc wina hormonow wiec mysle ze trzeba by zasiegnac pomocy lekarza :)
U mnie często zdarzały się nieprzespane noce. W sumie nic mi nie dolegało, bo czułam się w miarę ok, tylko to wieczne zdenerwowanie. Byle głupstwo było w stanie doprowadzić mnie do szału. Zaczęłam brać forsen z melatoniną i po tygodniu stosowania, mój organizm bardzo fajnie się wyregulował. Przestałam mieć problemy z zasypianiem i zrobiłam dużooo spokojniejsza.:)
U mnie często zdarzały się nieprzespane noce. W sumie nic mi nie dolegało, bo czułam się w miarę ok, tylko to wieczne zdenerwowanie. Byle głupstwo było w stanie doprowadzić mnie do szału. Zaczęłam brać forsen z melatoniną i po tygodniu stosowania, mój organizm bardzo fajnie się wyregulował. Przestałam mieć problemy z zasypianiem i zrobiłam dużooo spokojniejsza.:)
Czyżby reklamka?? Melisa i relaks. Czasem nei wiadomo dlaczego sie nie śpi. Ja mam takie cykle co jakiś czas. Ale unikam farnaceutyków.
Poprzedniczki mają rację - lekarz i badania, poza tym ograniczyć mocne napoje późnym popołudniem - kawa i herbata, niektóre alkohole też potrafią namieszać w spaniu.
W zasypianiu pomagał mi olejek pichtowy (10 do 12 kropelek na 1 łyżkę miodu lub cukru), popijany mineralką. Dodatkowo można poduszkę lekko posmarować żelem z dodatkiem tego olejku (nie zostawia plam) lub nacierać żelem skronie. To odpręża i pomaga zasnąć, chyba że ktoś ma wyjątkową 'alergię' na zapach jodły. Doraźnie pomaga, lepiej jednak wykonać dokładne badania.
..kochani, nie wiem co sie dzieje, 4 noce nieprzespane.. :( ..nigdy nie mialam problemow ze snem,, czasami tylko..a teraz sie mecze kazdej nocy..co robic???
Iść do lekarza
Nie jeść dużo przed snem,
Wietrzyć pomieszczenie w którym śpisz.
Iść na długi spacer przed snem.
Wypić herbatkę z 2 torebek melisy.
Czy nie masz jakiś stresów przypadkiem ??
Czasem na tle nerwowym można mieć kłopoty ze snem. Idż do lekarza kłopoty ze snem mogą ( nie muszą) być spowodowane depresją.
Czasem jest to na tle depresyjnym, ja tak mam. Czasem kobiety maja tak przed okresem, ja dawniej tego nie mialam ale od jakiegos czasu tak na tydzien przed mam problem z zasypianiem i wogule ze spaniem. Slyszalam ze to wszystko moze byc wina hormonow wiec mysle ze trzeba by zasiegnac pomocy lekarza :)
Może to być tez problem z tarczycą więc lepiej iść do lekarza i zrobić badania.
zgadzam się z As to może być tarczyca, więc lepiej udać sie do lekarza
U mnie często zdarzały się nieprzespane noce. W sumie nic mi nie dolegało,
Czyżby reklamka?? Melisa i relaks. Czasem nei wiadomo dlaczego sie nie śpi. Ja mam takie cykle co jakiś czas. Ale unikam farnaceutyków.bo czułam się w miarę ok, tylko to wieczne zdenerwowanie. Byle głupstwo
było w stanie doprowadzić mnie do szału. Zaczęłam brać forsen z
melatoniną i po tygodniu stosowania, mój organizm bardzo fajnie się
wyregulował. Przestałam mieć problemy z zasypianiem i zrobiłam dużooo
spokojniejsza.:)
Poprzedniczki mają rację - lekarz i badania, poza tym ograniczyć mocne napoje późnym popołudniem - kawa i herbata, niektóre alkohole też potrafią namieszać w spaniu.
W zasypianiu pomagał mi olejek pichtowy (10 do 12 kropelek na 1 łyżkę miodu lub cukru), popijany mineralką. Dodatkowo można poduszkę lekko posmarować żelem z dodatkiem tego olejku (nie zostawia plam) lub nacierać żelem skronie. To odpręża i pomaga zasnąć, chyba że ktoś ma wyjątkową 'alergię' na zapach jodły. Doraźnie pomaga, lepiej jednak wykonać dokładne badania.
może jedno małe piwo ...