Większośc swoich rachunków dostaję drogą elektroniczną ,chcę założyć konto internetowe ,żeby od razu je płacić.Mam małe pytanko czy muszę gdzieś zgłaszać albo wypisywać coś korzystając z takiej formy rozliczenia ,czy wystarczy zrobic przelew na podane konto gazowni ,elektrowni itp.Może doradzicie mi jaki bank jest najlepszy ,myślałam o banku śląskim konto direct.
Ja korzystam z mBanku. Tam składa się "zamówienie" tzw. zlecenia stałego, podaje się nr konta i kwotę oraz datę, kiedy ma dany przelew wychodzić. Nie kosztuje to nic. Tak samo jak założenie konta, prowadzenie i jego internetowa obsługa. Przelew z mBanku na inny rachunek w mBanku jest darmowy, na pozostałe kosztuje 0,50 zł. Podobne rozwiązanie ma chyba takze Inteligo, nie orienuję się tylko w opłatach.
Zgadza się ^^ Ja zakładałam w zeszłym ^^ A to zniesienie opłat za przelewy jest bodajże od 11 lutego 2008 (info STĄD) ^^ A TUTAJ strona mBank-u z rachunkami (z kolei TUTAJ masz FAQ) - jola, może się skusisz ^^
Ja korzystam z mBanku od kilku lat i jestem z niego zadowolona... stałe zlecenia wykonuje się trzema kliknięciami w klawiaturę na krzyż, a pobierane opłaty za przelewy do innych banków nie są wysokie... ze Śląskim nie miałam nigdy do czynienia.
W Mbanku nie ma opłat od konta ROR. Opłaty tylko pobierane są od tych godpodarczych - 1 zł za przelew.
Ja sobie bardzo chwalę - założenie proste, nikt nie pyta o dochody, nie każe deklarować wpłat miesięcznych. Mnie to konto służy do robienia przelewów - ze "stacjonarnego" ROR (który nie jest najtańszy, ale nie mogę z niego zrezygnować) przelewam potrzebną kwotę na przelew. Chętnie przeszłabym z całością do mBanku - tyle, że nie mam u siebie ani placówki, ani bankomatu euronetu - więc wypłata gotówki, niezbędna w małym mieście trochę nadszarpnęłaby moje finanse
Jeśli chodzi o płatność takich rachunków jak gaz, prąd kiedy nie są one stałe lecz za każdym razem inne można zgłosić do gazowni itd ale wdedy oni wysyłają rachunek do banku i to bank robi przelwe do gazowni. Tak tez można zrobić w przypadku telefoni komurkowej.
ja mam konto w banku śląskim i jestem zadowolona. za przelewy nie płace i jest ok tylko ja mam konto klasyczne.
W mBanku jest opcja "odbiorców zdefiniowanych"- przy pierwszej płatności wpisuję wszystkie niezbędne dane rachunku i później co miesiąc zmieniam tylko należną kwotę, bez konieczności wklepywania tych samych danych oraz bez konieczności potwierdzania za każdym razem nowym hasłem. Ogólnie lubię mBank :)
masz racje jest taka opcja chyba we wszystkich bankach ale ja pisałam o opcji kiedy nie musisz zaglądac na konto tylko wszystko dzieje sie automatycznie a jak dla mnie to luksus. :))))
Z jednej strony to fajne, ale ja wolę wiedzieć, ile w danym miesiącu za co zapłaciłam... dlatego nigdy nie zdecydowałam się na takie bezpośrednie obciążanie rachunku, tylko co miesiąc zaglądam do przesłanej mi faktury, kręcę z niedowierzaniem głową i płacę...
Ja korzystam z konta internetowego ponad dwa lata,nie muszę mieć polecenia zapłaty.Mam za to odbiorcy zaufani i tylko zmieniam kwotę jaka przelewam i gotowe.Sama place wszystkie rachunki i nigdzie nie trzeba tego zgłaszać.Jestem bardzo zadowolona,zawsze po wypłacie siadam i place wszystko co trzeba,bez stania w kolejkach.Place prowizje co prawda ale tylko do innego banku i tylko 0,50zl a nie 2,50 jak na poczcie.Pozdrawiam.
W niektórych bankach kiedyś żądali przy stałych zleceniach, żeby podać górną granicę kwoty za zlecenie. Miało to chronić klientów przed bezkrytycznym zapłaceniem przez bank, z konta klienta, z sufitu wziętego, rachunku np. za telefon, na 10000.
Ja mam konto w BPH. Miesięcznie płacę 2,50 za prowadzenie konta. Rachunki płacę przez internet sama - zero kosztów. Mam w tym banku kredyt. Raty pobierają sami za co również nie ponoszę dodatkowych opłat.
Większośc swoich rachunków dostaję drogą elektroniczną ,chcę założyć konto internetowe ,żeby od razu je płacić.Mam małe pytanko czy muszę gdzieś zgłaszać albo wypisywać coś korzystając z takiej formy rozliczenia ,czy wystarczy zrobic przelew na podane konto gazowni ,elektrowni itp.Może doradzicie mi jaki bank jest najlepszy ,myślałam o banku śląskim konto direct.
Ja korzystam z mBanku. Tam składa się "zamówienie" tzw. zlecenia stałego, podaje się nr konta i kwotę oraz datę, kiedy ma dany przelew wychodzić. Nie kosztuje to nic. Tak samo jak założenie konta, prowadzenie i jego internetowa obsługa. Przelew z mBanku na inny rachunek w mBanku jest darmowy, na pozostałe kosztuje 0,50 zł.
Podobne rozwiązanie ma chyba takze Inteligo, nie orienuję się tylko w opłatach.
Hmm... Ale przelewy z mBanku do innego banku przecież też są darmowe... Nie kosztują nawet tego 0,50 zł. Też mam tam konto
Sprawdziłem - rzeczywiście. Mam przedawnione dane :) Kiedy zakładałem tam konto (parę lat temu), ta opłata jeszcze była.
Zgadza się ^^ Ja zakładałam w zeszłym ^^ A to zniesienie opłat za przelewy jest bodajże od 11 lutego 2008 (info STĄD) ^^
A TUTAJ strona mBank-u z rachunkami (z kolei TUTAJ masz FAQ) - jola, może się skusisz ^^
Ja korzystam z mBanku od kilku lat i jestem z niego zadowolona... stałe zlecenia wykonuje się trzema kliknięciami w klawiaturę na krzyż, a pobierane opłaty za przelewy do innych banków nie są wysokie... ze Śląskim nie miałam nigdy do czynienia.
W Mbanku nie ma opłat od konta ROR.
Opłaty tylko pobierane są od tych godpodarczych - 1 zł za przelew.
Ja sobie bardzo chwalę - założenie proste, nikt nie pyta o dochody, nie każe deklarować wpłat miesięcznych.
Mnie to konto służy do robienia przelewów - ze "stacjonarnego" ROR (który nie jest najtańszy, ale nie mogę z niego zrezygnować) przelewam potrzebną kwotę na przelew.
Chętnie przeszłabym z całością do mBanku - tyle, że nie mam u siebie ani placówki, ani bankomatu euronetu - więc wypłata gotówki, niezbędna w małym mieście trochę nadszarpnęłaby moje finanse
Jeśli chodzi o płatność takich rachunków jak gaz, prąd kiedy nie są one stałe lecz za każdym razem inne można zgłosić do gazowni itd ale wdedy oni wysyłają rachunek do banku i to bank robi przelwe do gazowni. Tak tez można zrobić w przypadku telefoni komurkowej.
ja mam konto w banku śląskim i jestem zadowolona. za przelewy nie płace i jest ok tylko ja mam konto klasyczne.
W mBanku jest opcja "odbiorców zdefiniowanych"- przy pierwszej płatności wpisuję wszystkie niezbędne dane rachunku i później co miesiąc zmieniam tylko należną kwotę, bez konieczności wklepywania tych samych danych oraz bez konieczności potwierdzania za każdym razem nowym hasłem.
Ogólnie lubię mBank :)
masz racje jest taka opcja chyba we wszystkich bankach ale ja pisałam o opcji kiedy nie musisz zaglądac na konto tylko wszystko dzieje sie automatycznie a jak dla mnie to luksus. :))))
Z jednej strony to fajne, ale ja wolę wiedzieć, ile w danym miesiącu za co zapłaciłam... dlatego nigdy nie zdecydowałam się na takie bezpośrednie obciążanie rachunku, tylko co miesiąc zaglądam do przesłanej mi faktury, kręcę z niedowierzaniem głową i płacę...
Do domu również dostajesz notkę ile za co płacisz
Mam 4 konta w ING banku sląskim i 2 w m banku. Polecam oczywiście Mbank. Zero oplat, zero kolejek do kasy
mam konto w PKO rowniez internetowe i nie narzekam - robie przelewy sama za 0,50 zł lub daje zlecenie stałe ale to kosztuje ok 3 zł.
Ja korzystam z konta internetowego ponad dwa lata,nie muszę mieć polecenia zapłaty.Mam za to odbiorcy zaufani i tylko zmieniam kwotę jaka przelewam i gotowe.Sama place wszystkie rachunki i nigdzie nie trzeba tego zgłaszać.Jestem bardzo zadowolona,zawsze po wypłacie siadam i place wszystko co trzeba,bez stania w kolejkach.Place prowizje co prawda ale tylko do innego banku i tylko 0,50zl a nie 2,50 jak na poczcie.Pozdrawiam.
W niektórych bankach kiedyś żądali przy stałych zleceniach, żeby podać górną granicę kwoty za zlecenie. Miało to chronić klientów przed bezkrytycznym zapłaceniem przez bank, z konta klienta, z sufitu wziętego, rachunku np. za telefon, na 10000.
Ja mam konto w citihandlowy. Co prawda place sporo za prowadzenie konta (moj wybor) ale przelewy mam darmowe.
Dziękuję za odpowiedzi i cenne rady ,pozdrawiam .
Ja mam konto w BPH. Miesięcznie płacę 2,50 za prowadzenie konta. Rachunki płacę przez internet sama - zero kosztów. Mam w tym banku kredyt. Raty pobierają sami za co również nie ponoszę dodatkowych opłat.
Ta oferta mBanku wygląda faktycznie korzystnie.