ja robie małe rokaliki,zawijam w ciasto francuskie czekolade mleczna(w kostkach) i pieke w piekarniku do zrumienienia ciasta(nigella tak kiedys robila) sa pyszne,mozesz dac dowolna nienadziewana czekolade
ja zawsze kupuj egotowe cista z biedronki.kroje je w kwadraty klade po kostce czekolady i siup do piekarnika. nawet niczym nie smaruje, bo nie ma potrzeby. tylko pieke na papierze do pieczenia.czekolada sie rozpusci i sa pyszne, a na imprezy podaje cieple.znika w oka mgnieniu. polecam. w ten sam sposob mozna dodac zamiast czekolady owoce z puszki np brzoskwinie czy ananasy, lub swierze banany(a banany to daje z czekolada, to z łakomstwa hi hi)
Użytkownik Olciaa napisał w wiadomości: > ja zawsze kupuj egotowe cista z biedronki.kroje je w kwadraty klade po kostce > czekolady i siup do piekarnika. nawet niczym nie smaruje, bo nie ma potrzeby. > tylko pieke na papierze do pieczenia.czekolada sie rozpusci i sa pyszne, a na > imprezy podaje cieple.znika w oka mgnieniu. polecam. w ten sam sposob mozna > dodac zamiast czekolady owoce z puszki np brzoskwinie czy ananasy, lub swierze > banany(a banany to daje z czekolada, to z łakomstwa hi hi)
olciaa ja zrobiłam tak jak Ty radziłaś. rogaliki były przepyszne :) ciasto z biedronki jest niedrogie i super nadajes ię do takich rogalików
Witajcie forumowicze! czy ktos posiada może przepis na rogaliki typu 7 days lub równie smaczne?
ja robie małe rokaliki,zawijam w ciasto francuskie czekolade mleczna(w kostkach) i pieke w piekarniku do zrumienienia ciasta(nigella tak kiedys robila) sa pyszne,mozesz dac dowolna nienadziewana czekolade
Brzmi smakowice:-) Rozumiem, e ciasto "gotowe" czy moze masz jakis sprawdzony przepis?
ja zawsze kupuj egotowe cista z biedronki.kroje je w kwadraty klade po kostce czekolady i siup do piekarnika. nawet niczym nie smaruje, bo nie ma potrzeby. tylko pieke na papierze do pieczenia.czekolada sie rozpusci i sa pyszne, a na imprezy podaje cieple.znika w oka mgnieniu. polecam. w ten sam sposob mozna dodac zamiast czekolady owoce z puszki np brzoskwinie czy ananasy, lub swierze banany(a banany to daje z czekolada, to z łakomstwa hi hi)
aha oczywiscie zlepiam w dowolne cisteczka, jak w rogaliki to zwijam od rogu do przeciwnego rogu i lekko na bokach zlepiam zeby nie wyciekło.
Użytkownik Olciaa napisał w wiadomości:
> ja zawsze kupuj egotowe cista z biedronki.kroje je w kwadraty klade po kostce
> czekolady i siup do piekarnika. nawet niczym nie smaruje, bo nie ma potrzeby.
> tylko pieke na papierze do pieczenia.czekolada sie rozpusci i sa pyszne, a na
> imprezy podaje cieple.znika w oka mgnieniu. polecam. w ten sam sposob mozna
> dodac zamiast czekolady owoce z puszki np brzoskwinie czy ananasy, lub swierze
> banany(a banany to daje z czekolada, to z łakomstwa hi hi)
olciaa ja zrobiłam tak jak Ty radziłaś. rogaliki były przepyszne :)
ciasto z biedronki jest niedrogie i super nadajes ię do takich rogalików
Bardzo dziękuję! Rówież spróbowałam! Pycha!!!!! Tylko czekolada na zimno jest twarda - może spróbować z taką do smarowania?
Brzmi świetnie! Muszę wypróbować :)
Zrobię chyba za chwilkę nawet :D
A przez ile czasu (mniej-więcej) musi sie to piec?
Witaj poczytaj tutaj http://mojewypieki.blox.pl/2008/08/Croissants.html
Proszę aktywnie :) http://mojewypieki.blox.pl/2008/08/Croissants.html