Dlaczego mi popękały pączki podczas smażenia?Ciasto było wyruszane i pączki też stały jeszcze około pól godziny po nadzianiu.Pączki zrobiłam z przepisu:paczki poprostu pyszne
może za gorący tłuszcz? Albo taka ich natura...My tutaj chleb też czasem kupujemy pęknięty i zawsze wtedy płacimy 0,80 gr bo -"wybrakowany"! Ja natomiast mam inny problem z pączkami- są jakieś "nadmuchane". Ogromnie puszyste i dziurawe. Czasem pod skórką jest ogromna komora powietrza. A kiedy weźmie się je w usta -po ugryzieniu zostaje placek. Różne przepisy, raz olej- raz smalec...ciagle takie "przerośnięte kluchy" :(
Dlaczego mi popękały pączki podczas smażenia?Ciasto było wyruszane i pączki też stały jeszcze około pól godziny po nadzianiu.Pączki zrobiłam z przepisu:paczki poprostu pyszne
może za gorący tłuszcz? Albo taka ich natura...My tutaj chleb też czasem kupujemy pęknięty i zawsze wtedy płacimy 0,80 gr bo -"wybrakowany"!
Ja natomiast mam inny problem z pączkami- są jakieś "nadmuchane". Ogromnie puszyste i dziurawe. Czasem pod skórką jest ogromna komora powietrza. A kiedy weźmie się je w usta -po ugryzieniu zostaje placek. Różne przepisy, raz olej- raz smalec...ciagle takie "przerośnięte kluchy" :(
zalezy także od mąki
a np. lepsza będzie ta 450 czy 650? ...
Ja zawsze robię tylko z mąki tortowej z Biedronki i zawsze mi wychądzą . Polecam