Forum

Kuchenne porady

pękanie pączków

  • Autor: wiszymanska Data: 2010-01-23 16:24:46

    Dlaczego mi popękały pączki podczas smażenia?Ciasto było wyruszane i pączki też stały jeszcze około pól godziny po nadzianiu.Pączki zrobiłam z przepisu:paczki poprostu pyszne

  • Autor: anneau Data: 2010-01-23 16:33:38

    może za gorący tłuszcz? Albo taka ich natura...My tutaj chleb też czasem kupujemy pęknięty i zawsze wtedy płacimy 0,80 gr bo -"wybrakowany"!
    Ja natomiast mam inny problem z pączkami- są jakieś "nadmuchane". Ogromnie puszyste i dziurawe. Czasem pod skórką jest ogromna komora powietrza. A kiedy weźmie się je w usta -po ugryzieniu zostaje placek. Różne przepisy, raz olej- raz smalec...ciagle takie "przerośnięte kluchy" :(

  • Autor: wera40 Data: 2010-01-23 22:25:59

    zalezy także od mąki

  • Autor: anneau Data: 2010-01-24 19:16:07

    a np. lepsza będzie ta 450 czy 650? ...

  • Autor: marlena1 Data: 2010-01-25 19:07:52

    Ja zawsze robię tylko z mąki tortowej z Biedronki i zawsze mi wychądzą . Polecam

Przejdź do pełnej wersji serwisu