Moje małe włoskie autko bylo dzielne,odpalilo i pojechało i wróciło :p Teraz jest -26,ale wiadomo ze najzimniej jest nad ranem,kiedy słońce wschodzi.I kurcze mam nadzieje ze moje włoskie autko mnie nie zawiedzie i zawiezie rano do pracy.
hehehe dobre U mnie pod Krakowem było o 5.00 rano 25 st, teraz już spadło do 20 st Jedno autko niemieckie (małża) tylko poległo ... a włoskie i drugie niemieckie (hehe moje) pali ;))) Hmm jakby zimno ciut
Rano o 9-tej -22 a w południe jak słońce przygrzało w termometr -16 ale na ulicy musiałam wyciągnąć golf aż na nos bo myślałam ,że mi odpadnie. Słońce grzeje cały czas w termometr więc jest teraz - 11 , oczywiście na termometrze.
Jutro do pracy, a tu teraz jest - 22. Kupiła sobie uszankę, co prawda trochę za duża, bo na oczy mi spada, ale co tam, rzęsy mi przynajmniej nie zamarzną.
Użytkownik kot-behemot napisał w wiadomości: > U mnie teraz - 25(24.01.2010.- 19/00)Przed chwilą wychodziłem z > domu.Zakręciłem twarz arafatką.Facet przede mną uciekł))
Heee. Kiedyś myślelismy, zgodnie ze stereotypem, że Rosja azjatycka to w zasadzie tylko Syberia (jeżeli idzie o klimat). Znajomy z Władywostoku - w trakcie trzaskających mrozów u nas, pisał, że odnaleźli jakieś forty i poszli mierzyć. Byliśmy pełni uznania - skoro u nas w granicach -20, to tam pewnie ze 40... Dopiero potem okazało się, że Władywostok to inna strefa klimatyczna i tam jest generalnie ciepło, a zimowe temperatury rzadko spadaja poniżej -5.
U nas dzisiaj na termometrze domowym -30 o siódmej rano. Od rana stoczyłam wojnę o ubranie...Córka do szkoły wybierała się w getrach 3/4, króciutkich skarpetkach (łydka goła) i króciutkiej spódnicy... Po wielkiej awanturze ubrała podkolanówki, długie spodnie na getry. Druga wojna była o szalik, bo też go nie brała...
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości: > Heee.Kiedyś myślelismy, zgodnie ze stereotypem, że Rosja azjatycka to w > zasadzie tylko Syberia (jeżeli idzie o klimat).Znajomy z Władywostoku - w > trakcie trzaskających mrozów u nas, pisał, że odnaleźli jakieś > forty i poszli mierzyć. Byliśmy pełni uznania - skoro u nas w granicach > -20, to tam pewnie ze 40...Dopiero potem okazało się, że Władywostok to > inna strefa klimatyczna i tam jest generalnie ciepło, a zimowe temperatury > rzadko spadaja poniżej -5.U nas dzisiaj na termometrze domowym -30 o > siódmej rano.Od rana stoczyłam wojnę o ubranie...Córka do > szkoły wybierała się w getrach 3/4, króciutkich skarpetkach (łydka > goła) i króciutkiej spódnicy... Po wielkiej awanturze ubrała > podkolanówki, długie spodnie na getry. Druga wojna była o szalik, bo > też go nie brała...
Och jak dobrze ,że moje dzieci mają ferie i nie muszą marznąć na przystanku............... U mnie w tej chwili jest-21st brrrrrrrrrrrrrrr,kiedyż moje dzieciaczki wyjdą na sanki???
I tak masz dobrze, że na feriach maja zimę. U nas ferie dopiero w połowie lutego więc wróżę że wtedy po zimie zostanie tylko wspomnienie. U nas tak prawie zawsze jest. Jak dzieci mają wolne to zimy nie ma a jak tuz przed lub po warunki do zabawy są dobre. Na święta też było ciepło a tydzień wcześniej był śnieg.
Mnie już nie jest wesoło:(mroźnie za to jak najbardziej, 7:00 -28 , 9:30 -25,podkarpacie. Wczoraj w pomieszczeniach gospodarczych, zamarzła nam woda w rurach, dzisiaj musiałam w piwnicy przykrywać ziemniaki bo zaczynają przemarzać:(( Ma ktoś dziecko, które ząbkuje? mam całe wiadro mrożonej marchewki:)) Kto tu tęsknił za zimą i białym Bożym Narodzeniem??
Różnice temperatur
+ 20°C Grecy zakładają swetry (jeśli je tylko mogą znaleźć).
+ 15*C Jamajczycy włączają ogrzewanie (oczywiście, jeśli je mają).
+ 10°C Amerykanie zaczynają się trząść z zimna. Rosjanie na daczach
sadzą ogórki.
+ 5°C Można zobaczyć swój oddech. Włoskie samochody odmawiają
posłuszeństwa. Norwedzy idą się kąpać do jeziora.
0°C W Ameryce zamarza woda. W Rosji woda gęstnieje.
- 5°C Francuskie samochody odmawiają posłuszeństwa
- 15°C Kot upiera się, że będzie spał z tobą w łóżku.
Norwedzy zakładają swetry.
- 17.9°C W Oslo właściciele domów włączają ogrzewanie.
Rosjanie ostatni raz w sezonie wyjeżdżają na dacze.
- 20°C Amerykańskie samochody nie zapalają.
- 25°C Niemieckie samochody nie zapalają. Wyginęli Jamajczycy.
- 30*C Władze podejmują temat bezdomnych. Kot śpi w twojej piżamie
- 35°C Zbyt zimno, żeby myśleć. Nie zapalają japońskie samochody.
- 40°C Planujesz przez dwa tygodnie nie wychodzić z gorącej kąpieli.
Szwedzkie samochody odmawiają posłuszeństwa.
- 42°C W Europie nie funkcjonuje transport. Rosjanie jedzą lody na ulicy.
- 45°C Wyginęli Grecy. Władze rzeczywiście zaczynają robić coś dla bezdomnych.
- 50°C Powieki zamarzają w trakcie mrugania. Na Alasce zamykają lufcik
podczas kąpieli.
- 60°C Białe niedźwiedzie ruszyły na południe.
- 70*C Zamarzło piekło.
- 73°C Fińskie służby specjalne ewakuują świętego Mikołaja z Laponii.
Rosjanie zakładają uszanki.
- 80°C Rosjanie nie zdejmują rękawic nawet przy nalewaniu wódki.
- 114°C Zamarza spirytus etylowy. Rosjanie są wkurwieni.
*nadesłane e-mailem
U mnie w tej chwili jest - 17stC
Użytkownik as napisał w wiadomości:
> U mnie w tej chwili jest - 17stC
Ha u mnie tak samo -Mazury:)
U mnie temperatura wynosi 22 stopnie C w powyżej zera ;)
Na polu - minus 14 stopni.
U stóp Karkonoszy ; -19 ,
jeszcze jeden stopień i "amerykańskie samochody przezstaną odpalać"....;)
Kurcze,a u mnie -27 i nie moge zasnac,bo wybudzilam sie by podłożyć do pieca.Dodam,ze tyle jest na Podlasiu,przy białoruskiej granicy
A nad ranem bylo -29 i az boje sie myśleć,jak na taki mróz zareagowało moje małe autko włoskiej marki :p
A nad ranem bylo -29 i az boje sie myśleć,jak na taki mróz zareagowało moje małe autko włoskiej marki :p
Użytkownik newa napisał w wiadomości:
> A nad ranem bylo -29 i az boje sie myśleć,jak na taki mróz zareagowało
> moje małe autko włoskiej marki :p
o kurczwe... a ja myślałam ze u nas zimno
Moje małe włoskie autko bylo dzielne,odpalilo i pojechało i wróciło :p Teraz jest -26,ale wiadomo ze najzimniej jest nad ranem,kiedy słońce wschodzi.I kurcze mam nadzieje ze moje włoskie autko mnie nie zawiedzie i zawiezie rano do pracy.
Au mnie jest +4 (NRW).Biedni rosjanie....:)
Wielkopolska -21 stopni. Kurcze jak zimno, brrrrrr
Pod Krakowem -21, włoskie autko nadalodpala, huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
Użytkownik ewka63 napisał w wiadomości:
> Pod Krakowem -21, włoskie autko nadalodpala, huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
dzisiaj rano , miałam za oknem -25!!!!!!
a nasze niemieckie autko odpaliło
o matko!!
!teraz słoneczo ogrzewa i jest -14
U mnie pod Krakowem było o 5.00 rano 25 st, teraz już spadło do 20 st
Jedno autko niemieckie (małża) tylko poległo ... a włoskie i drugie niemieckie (hehe moje) pali ;)))
Hmm jakby zimno ciut
na podkarpaciu rano o 7 było tylko -27 stopni, teraz słońce świeci w termometr i jest +3 stopnie
No to u mnie nie jest tak żle, bo ,,tylko" -11 stopni :)
U mnie o 7ej rano było -26.
Użytkownik makusia napisał w wiadomości:
- 25°C Niemieckie samochody nie
zapalają. Wyginęli Jamajczycy.
Tyle było o 7 rano , teraz -14:) Kurcze szkoda jamajczyków, a niemiecki samochód zapalił:)))
Rano o 9-tej -22 a w południe jak słońce przygrzało w termometr -16 ale na ulicy musiałam wyciągnąć golf aż na nos bo myślałam ,że mi odpadnie.
Słońce grzeje cały czas w termometr więc jest teraz - 11 , oczywiście na termometrze.
jak sobie pomyślę,że jutro
jadę poprostu nie chcem...alem muszem
a na Podlasiu straszy się mrozem nawet do - 30 stopni masakra
chyba zamarznę
biedactwo... może nie będzie tak źle.. u mnie już -23!!
Meldujem,że na podkarpaciu, godz. 17:15 już -22 :(( co będzie nad ranem??
Też mieszkam na Podkarpaciu i mam tylko -15:) ale i tak okropnie zimno. Musiałam wyjść na 2 min i teraz pije gorąca herbatę.
Jutro do pracy, a tu teraz jest - 22. Kupiła sobie uszankę, co prawda trochę za duża, bo na oczy mi spada, ale co tam, rzęsy mi przynajmniej nie zamarzną.
U mnie teraz - 25(24.01.2010.- 19/00)Przed chwilą wychodziłem z domu.Zakręciłem twarz arafatką.Facet przede mną uciekł))
Użytkownik kot-behemot napisał w wiadomości:
> U mnie teraz - 25(24.01.2010.- 19/00)Przed chwilą wychodziłem z
> domu.Zakręciłem twarz arafatką.Facet przede mną uciekł))
dobre
U mnie -28, a gdzie tam do rana:)
Heee.
Kiedyś myślelismy, zgodnie ze stereotypem, że Rosja azjatycka to w zasadzie tylko Syberia (jeżeli idzie o klimat).
Znajomy z Władywostoku - w trakcie trzaskających mrozów u nas, pisał, że odnaleźli jakieś forty i poszli mierzyć. Byliśmy pełni uznania - skoro u nas w granicach -20, to tam pewnie ze 40...
Dopiero potem okazało się, że Władywostok to inna strefa klimatyczna i tam jest generalnie ciepło, a zimowe temperatury rzadko spadaja poniżej -5.
U nas dzisiaj na termometrze domowym -30 o siódmej rano.
Od rana stoczyłam wojnę o ubranie...Córka do szkoły wybierała się w getrach 3/4, króciutkich skarpetkach (łydka goła) i króciutkiej spódnicy... Po wielkiej awanturze ubrała podkolanówki, długie spodnie na getry. Druga wojna była o szalik, bo też go nie brała...
Użytkownik ekkore napisał w wiadomości:
> Heee.Kiedyś myślelismy, zgodnie ze stereotypem, że Rosja azjatycka to w
> zasadzie tylko Syberia (jeżeli idzie o klimat).Znajomy z Władywostoku - w
> trakcie trzaskających mrozów u nas, pisał, że odnaleźli jakieś
> forty i poszli mierzyć. Byliśmy pełni uznania - skoro u nas w granicach
> -20, to tam pewnie ze 40...Dopiero potem okazało się, że Władywostok to
> inna strefa klimatyczna i tam jest generalnie ciepło, a zimowe temperatury
> rzadko spadaja poniżej -5.U nas dzisiaj na termometrze domowym -30 o
> siódmej rano.Od rana stoczyłam wojnę o ubranie...Córka do
> szkoły wybierała się w getrach 3/4, króciutkich skarpetkach (łydka
> goła) i króciutkiej spódnicy... Po wielkiej awanturze ubrała
> podkolanówki, długie spodnie na getry. Druga wojna była o szalik, bo
> też go nie brała...
Och jak dobrze ,że moje dzieci mają ferie i nie muszą marznąć na przystanku...............
U mnie w tej chwili jest-21st brrrrrrrrrrrrrrr,kiedyż moje dzieciaczki wyjdą na sanki???
I tak masz dobrze, że na feriach maja zimę. U nas ferie dopiero w połowie lutego więc wróżę że wtedy po zimie zostanie tylko wspomnienie. U nas tak prawie zawsze jest. Jak dzieci mają wolne to zimy nie ma a jak tuz przed lub po warunki do zabawy są dobre. Na święta też było ciepło a tydzień wcześniej był śnieg.
U mnie teraz -20 stC. Męża wprawiłam z córką do szkoły:P
-23 Poznań g.8:48
Mnie już nie jest wesoło:(mroźnie za to jak najbardziej, 7:00 -28 , 9:30 -25,podkarpacie.
Wczoraj w pomieszczeniach gospodarczych, zamarzła nam woda w rurach, dzisiaj musiałam w piwnicy przykrywać ziemniaki bo zaczynają przemarzać:(( Ma ktoś dziecko, które ząbkuje? mam całe wiadro mrożonej marchewki:))
Kto tu tęsknił za zimą i białym Bożym Narodzeniem??
Globalne ocieplenie:)
Tak , dokładnie - Globalne ocieplenie!
Wczoraj o tej porze -20 a dziś ;
w Jeleniej Górze -1
w Karpaczu to samo -1
W dzień dziś było +2 ! Normalnie się zgrzałam , kto by pomyślał że taki żar z nieba sie poleje ;))))))
U nas dzisiaj mróz dużo mniejszy. Było nawet chyba -3 st C ale padał śnieg i okropnie wiał wiatr więc nie wiem co jest lepsze.