Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Skórzana sofa

• Autor: reniapos Data: 2010-01-24 07:34:12

Czym czyścic skorzana sofę by jej nie uszkodzić? Chciałabym ją też zakonserwować tylko niemam pojecia czym. Poradzcie mi proszę. Wiem że mogę na Was liczyć:) Pozdrawiam...

• Autor: bytomianka Data: 2010-01-24 09:19:20

• Autor: Olciaa Data: 2010-01-24 09:48:40

mam kremowa skórzana sofe. ostatnio pralam dywan i nie myslac przetarlam po plamie (na sofie) sciereczka zamoczona w waniszu do dywanów i tapicerek,ku mojemu zdziwieniu zeszla kilumiesieczna plama, w ten sposob wyczyscilam reszte sofy i jets jak nowa.potem przetarlam czysta szmatka zmoczona zwykła woda. nie konserwuje jej.

• Autor: jola995 Data: 2010-01-24 17:00:52

ja czyszczę swój kremowy narożnik woda + szare mydło wilgotną ściereczka przecieram, tak mam napisane w ulotce którą dostałam przy kupnie narożnika. Pozdrawiam

• Autor: Beata500 Data: 2010-01-24 17:19:25

Radzę jednak konserwować.Tak mi powiedział tapicer.W tym roku po siemiu latach moja sofa musiała być zszyta -pękła na szfie.I tapicer powiedział,że nie stałoby się nic,gdybym od czasu do czasu ją natłuszczała.Są w sprzedaży środki do tego celu,ale może być również krem.Jak mam to nieszczęście ,że jestem obdarowywana kremami na różne uroczystości,typu imieniny,a mam cerę wrażliwą i alergiczną,więc te kremy lądują na sofach.Dobrze im służą,skóra jest miękka.

• Autor: reniapos Data: 2010-01-24 19:03:50

Dziękuję za porady.Wszystkie mi pomogły i jestem już spokojniejsza o moją sofę..Pozdrawiam...

• Autor: reniapos Data: 2010-01-24 19:05:50

Moja sofa też jest kremowa, mam ją od 2 miesiecy.

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2010-01-24 22:23:51

Olcia to nie dobrze ,ze jej nie konserwujesz,powinno sie ja dwa razy do roku posmarowac,kremem do wyrobow skorzanch lub mleczkiem,po jakims czasie moze pekac,jesli o to nie zadbasz.Powinno sie ja smarowac przed sezonem grzewczym i po sezonie .Skora naturalna sie wysusza ,wiec trzeba ja konserwowac,zeby nam przez lata sluzyla.Ja rowniez mam z naturalnej skory w kolorze kremowym rogowke w duzym pokoju.Pan w sklepie zrobil nam wyklad na ten temat,nie musi to byc jakies super drogie mleczko,poprostu zapytaj o mleczko badz krem do konserwacji naturalnej skory.

Przejdź do pełnej wersji serwisu