Nie ma chyby sensu wpisawynie linkow do internetowych przepisow.Jak wpiszesz w wyszukiwarke "cannoli przepisy" to sporo propozycji wyskakuje.Swoja droga to ciekawe jedzonko, moze zamiescisz przepis na wykonane danie?
Ja nadziewam canelloni mięsem mielonym usmażonym na cebulce , dodaję marchewkę startą na tarce i sos łowicz bolonese,później zalewam to sosem beszamelowym , i na to ścieram ser żółty i zapiekam to wszystko w piekarniku. Smacznego!
Bozenko tu chodzi o przepis na cannoli, to sa rurki z ciasta podobnego do polkruchego, smazone na tluszczu.takie rurki nadziewa sie roznymi masami,slodkimi lub pikantnymi
Tak, jest wiele przepisow, ale ja szukam czegos na bazie bitej smietany z serem (take jadlam). Niestey jak dotad nie udalo sie znalezc. Swoja droga jak cos wymysle/zdobede przepis,dostane wskazowki i canoli w moim wykonaniu beda "zjadliwe" :) podziele sie przepisem.
Witaj:) Ja mam przepis na nadzienie do cannoli a wpadlam tu poszukac przepisu na rurki. Moja ulubiona mase stosuje od kilku lat ale z lenistwa zawsze kupuje gotowe rurki:) Dzis postanowilam to zmienic. Sprobuj tego przepisu na mase: * opakowanie serka ricotta ( w zasadzie nie wiem czy masz do niego dostep) * ponad jedna szklanka cukru pudru * wycisnij troche soku z cytryny * dodaj lyzeczke ekstraktu vaniliowego * zetrzyj odrobine skorki z pomaranczy * ja do tego wrzucam jeszcze drobne kawaleczki czekoloady lub kupuje gotowe chocolate chips- tak to sie tu nazywa * zmiksuj to dokladnie i gotowe!
Bylam w Polsce niedawno i nigdzie nie znalazlam ricotty, moze w supermarketach bo tam nie probowalam Polecam ten kremik wszystkim amatorom slodkosci;)
Szukam przepisu na cannoli, a wlasciwie na mase, bo rurki czekaja juz gotowe. Czy macie jakies swoje sprawdzone przepisy?
Nie ma chyby sensu wpisawynie linkow do internetowych przepisow.Jak wpiszesz w wyszukiwarke "cannoli przepisy" to sporo propozycji wyskakuje.Swoja droga to ciekawe jedzonko, moze zamiescisz przepis na wykonane danie?
Ja nadziewam canelloni mięsem mielonym usmażonym na cebulce , dodaję marchewkę startą na tarce i sos łowicz bolonese,później zalewam to sosem beszamelowym , i na to ścieram ser żółty i zapiekam to wszystko w piekarniku.
Smacznego!
Bozenko tu chodzi o przepis na cannoli, to sa rurki z ciasta podobnego do polkruchego, smazone na tluszczu.takie rurki nadziewa sie roznymi masami,slodkimi lub pikantnymi
O kurczę a ja przeczytałam zamiast cannoli to canelloni , muszę chyba sprawić sobie okulary .
Tak, jest wiele przepisow, ale ja szukam czegos na bazie bitej smietany z serem (take jadlam). Niestey jak dotad nie udalo sie znalezc. Swoja droga jak cos wymysle/zdobede przepis,dostane wskazowki i canoli w moim wykonaniu beda "zjadliwe" :) podziele sie przepisem.
hmmm..ja robie taka mase na torcik.mozna napelnic nia tez rurki .Tutaj przepis
Witaj:) Ja mam przepis na nadzienie do cannoli a wpadlam tu poszukac przepisu na rurki. Moja ulubiona mase stosuje od kilku lat ale z lenistwa zawsze kupuje gotowe rurki:) Dzis postanowilam to zmienic. Sprobuj tego przepisu na mase:
* opakowanie serka ricotta ( w zasadzie nie wiem czy masz do niego dostep)
* ponad jedna szklanka cukru pudru
* wycisnij troche soku z cytryny
* dodaj lyzeczke ekstraktu vaniliowego
* zetrzyj odrobine skorki z pomaranczy
* ja do tego wrzucam jeszcze drobne kawaleczki czekoloady lub kupuje gotowe chocolate chips- tak to sie tu nazywa
* zmiksuj to dokladnie i gotowe!
Bylam w Polsce niedawno i nigdzie nie znalazlam ricotty, moze w supermarketach bo tam nie probowalam
Polecam ten kremik wszystkim amatorom slodkosci;)