Forum

Rozmowy wolne i frywolne

I jak tu dorobić kilka groszy???

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-01-30 13:51:50

Chciałabym dorobić sobie "kilka złoty" przy dwójce dzieci każdy grosz się przyda. Mam codziennie ok 3-4 godzi które mogłabym poświęcić na jakieś zajęcie. Doradzicie mi co to by mogło być. Szukałam już kilka razy pracy chałupniczej ale z tego co się dowadywałam to 90% to oszustwa biorą wpłate i koniec wspułpracy. Może macie jakieś pomysły???

• Autor: moni01011 Data: 2010-01-30 15:07:29

Sama chętnie też skorzystam z podpowiedzi, też niestety dałam się naciągnąć . Może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł ? Pozdrawiam :)

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-01-30 15:39:32

wiem że bardzo ciężko z taką pracą ale zawsze warto popytać może ktośc coś wie.

A co myślicie o sprzedaży na allegro czy ktoś taki jak ja który chciałby sobie dorobić ma szanse w tej dżungli na jakieś zyski??? a jeśli tak to w co warto zainwestować, co warto sprzedawać??

• Autor: asiula76 Data: 2010-01-30 16:51:31

Ja sprzedawałam ciuchy po dzieciach i Parę groszy wpadło,zawsze to coś.Nie były to kokosy ale za to mogłam coś dzieciakom w zamian kupić.Sprzedawałam tez swoje rzeczy jak coś mi się już znudziło.Na pewno warto,bo jak masz komuś za darmo oddać i jeszcze beda nosem kręćić to lepsze to.Pozdrawiam.

• Autor: marcia33 Data: 2010-01-30 17:35:57

ja dorabialam w domu dosyc dlugo ale musza byc osoby z okolic jeleniej gory niestety nie jest to nie wiadomo jaki pieniadz ale ja mialam okolo 400-500zl miesiecznie-naklejalam folie na miejsce na znaczki na kartki do klaserow nie mam doswiadczenia w czyms innym ale nie dajcie sie naciagac gdy trzeba zaplacic cos na poczatku...powodzenia a co do allegro to w angorze przeczytalam ze jak ktos umie dobrze zareklamowac towar i ma szczescie to mozna pare ladnych groszy zyskac:))powodzenia:))

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-01-31 12:03:56

A gdzie znalazłaś takie ogłoszenie o pracy właśnie coś takiego by mnie interesowało.

• Autor: piszczalka Data: 2010-01-31 16:34:08

Rowniez sprzedawałam i dalej sprzedaje rzeczy po dzieciach, sobie. Kiedys na allegro a teraz w komiesie :)

• Autor: kryska Data: 2010-01-30 22:36:30

ja zapisalam sie do Avonu(nieche tu robic reklamy czy cos). rozdaje katalogi znajomym moze niema z tego duzych pieniedzy ale wychodzi na to ze mam za darmo kosmetyki.  moze wez pod uwage.

• Autor: emeska1974 Data: 2010-01-31 15:57:32

Zależy jakie masz wykształcenie i umiejętności - w niektórych zawodach łatwo dorobić - ja jestem tłumaczem i pracuję w kilku miejscach ale wiem też, że poszukiwane są kucharki, osoby do pomocy w kuchni, kelnerki na większe przyjęcia, osoby do sprzatania, zajmowania się domem, opieki nad dziećmi, korepetytorzy z róznych dziedzin, pomoce krawieckie, akwizycja - trudno doradzić jeśli nie zna sie osoby i jej presdyspozycji. Tu gdzie mieszkam zatrudnia się panie do sprzątania, mycia okien, prac domowych itd. Jeśli chodzi o chałupnictwo to prawda, większośc ogłoszeń to niestety naciągacze. Nie daj się nabrać takim.

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-01-31 18:03:08

Wiecie w tym cały problem że musze mieć pracę w domu mąż bardzo ługo pracuje a ja nie mogę zostawić dzieci samych mam czas wieczorami no i czasem w ciągu dnia jak rodzice przyjadą zająć się dziecimi. dlatego też jest to tak trudne do znalezienia zajęcie.

• Autor: malgosiafel Data: 2010-01-31 18:43:26

Dagusiu.Może masz jakiech zdolności manualne?Może potrafisz szyć na maszynie i wtedy mogłyby być to małe poprawki krawieckie.Może potrafisz robić na drutach?wtedy pole jest wieksze.Napisz coś o tym co ewentualnie  potrafisz i co chcesz robic nie na siłe i tylko dla pieniędzy,Bo cokolwiek będziesz robić to jednak musi cię to nie nudzić.Wymyślimy coś,nie martw się.

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-01-31 20:38:07

Wiesz chodzi mi raczej o drobbne prace coś w rodzaju chałupniczej. co do moich zdolnośći to umiem robić na drutach szyć ale to podstawowe umiejętności poza tym to jestem dość przeciętną osobą.

• Autor: ewka63 Data: 2010-01-31 19:40:03

Jak miałam małe dzieci, szyłam fartuszki kuchenne w komplecie z rękawicami. parę groszy wpadło. Teraz można sprzedawać na allegro, nawet drobiazgi.

• Autor: jareksz Data: 2010-02-01 10:30:21

Wujek dobra rada radzi: nie szukaj chałupniczej, od razu szukaj stałej. Byle jakiej ale wśród ludzi.

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-02-01 10:34:48

To nie takie proste przt malutkich dzieciach. Córcia ma roczek i nie wyobrażam sobie zostawić jej z obcą osobą, ledwo z tata zostaje i tak poplakuje a co tu obcym. Na razie nie wchodzi w gre praca na pełen etat.

• Autor: dagusia_29 Data: 2010-02-01 10:37:07

Tak apropo ja mam stałą prace- czyli tak zawny etat jestem na urlopie wychowawczym ale nie płatnym. chodzi mi o to aby sobie dorobić - chciałabym jakies 400-500 zł.

• Autor: malgosiafel Data: 2010-02-01 20:53:37

Czy mieszkasz w dużym mieście? Czy w małej miejscowaości?.

• Autor: CZOS Data: 2010-02-01 21:21:30

W małym.

• Autor: malgosiafel Data: 2010-02-01 21:27:32

Moja koleżanka była w podobnej sytuacji co Ty.Jeżeli masz parę godzin gdzie mogłayś zostawić dzieci to jeżeli Cię to urządza ponaklejaj kilkanascie ogłoszeń, gdzie sie da na mieście jako pomoc do osoby starszej do opieki,posprzątania,robienia zakupów.Daj telefon kontaktowy.Moja koleżanka nie mogła sie "odgonić" od zgłoszeń.Jeżeli Cię to urządza zrób to.Zarobisz w ten sposób niezłe pieniądze.

Przejdź do pełnej wersji serwisu