Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Kurs pielęgniarki środowiskowej!!!

• Autor: morisek11 Data: 2010-01-30 21:07:51

Witam!!! czy ktoś z Was robił może kurs na pielęgniarkę środowiskową?Orientujecie się może jak on wygląda,ile trwa?Ma może ktoś materiały???Będę wdzięczna za każdą informację.Dziękuję.Pozdrawiam!!!

• Autor: ewka63 Data: 2010-01-31 09:19:53

Witaj Morisku. Ja kurs taki zrobiłam w 1998 roku, trwał 3 miesiące, codziennie od poniedziałku do piątku. Teraz kursy są weekendowe, więc trwją też kilka miesiecy. Materiały dostaje się na kursie. Zajęcia są teoretyczne i praktyczne. Zadzwoń do Izby Pielęgniarskiej w swoim województwie i wszystkiego się dowiesz.

• Autor: kordaszka Data: 2010-01-31 09:56:55

Kiedyś taki kurs  w swej ofercie miała Europejska Szkoła Kształcenia Koresponencyjnego , kurs zrobiłam - nie jest to złe, bo uczysz sie kiedy i ile chcesz. Niestety na egzamin do Polski pojechać nie mogłam. Prawdę powiedziawszy nie wiem też na ile poważnie traktowane są przez póżniejszych pracodawców takie kursy - uczysz sie tylko i wyłacznie teorii...

• Autor: ewka63 Data: 2010-01-31 18:18:46

Pracodawcy  i NFZ uznają kursy prowadzone przez Izby Pielęgniarskie lub Te, które maja zgodę Min. Zdrowia ( ja kończyłam PHARE). Na takim kursie musi odbyć się odpowiednią ilość godzin praktyk zawodowych. Potem jest egzamin z opieki nad pacjentem i teoria.
    Oczywiście podstawą kursu jest bycie pielęgniarka z aktualnym prawem wykonywania zawodu.

Przejdź do pełnej wersji serwisu