Forum

Gawędy o jedzeniu

Opinia a dyskusja

• Autor: orota Data: 2010-01-31 11:01:00

Tak sobie myślę, że fajnie by było gdyby w opiniach były tylko opinie, tzn. dobre albo nie dobre, smakowało albo nie, udała sie potrawa albo wyszedł zakalec.
    Obecnie na 10 opini połowa to jest typu: ciekawy przepis i jak wypróbuję to powiem czy smaczne. Dla kogo jest taka informacja? Po prostu wypróbuj i napisz opinię. 
    Natomiast wszystkie dodatkowe pytania dotyczące przepisu (typu wielkość blaszki, dokładna ilość produktów, sposób wykonania) umieszczałabym w dyskusji. Co wy na to?

• Autor: Rzymianka Data: 2010-01-31 11:05:19

Wydaje mi się, że po to zostało to utworzone, ale wielu osobom nie chce się kliknąć w odpowiednim miejscu i robi się bałagan. Pozdrawiam !

• Autor: as Data: 2010-01-31 15:22:41

Tak jak proponujesz tak powinno byc ale ludzie się do tego nie stosują. Dodam, że mało kto zagląda do swojej dyskusji chyba. ja zaczęłam ostatnio też spamować bo jak napisze w dyskusji to odpowiedzi się nie doczekam. Jak napisze w opinii to częśćiej. Jednak też wiele ludzi nie odpowiada. nie wiem czy powiadomienia Wam docierają czy nie. Jeżeli nie to zaglądnijcie czasem do swoich przepisów.

• Autor: Beata500 Data: 2010-01-31 19:22:33

Temat juz był poruszany,ale jak widać,nie odnosi to wiekszego skutku.A szkoda.

• Autor: orota Data: 2010-02-16 21:35:36

Niechcący pod jednym z przepisów rozpętałam dyskusję na ten temat. Ja uważam, że  byłoby wygodnie szybko zobaczyć ile osób daną potrawę naprawdę zrobiło i jak im wyszło. Jednak panie stwierdziły, że informacja iż ciasto pięknie wyglada na obrazku jest opinią i już. Tej opcji będą się trzymać i nikt nie bedzie im dyktowac gdzie mają umieszczać komentarze. Szkoda :(
    A mnie się ciągle wydaje, że po coś zakładki opinia i dyskusja zostały zrobione. Może admini by wytłumaczyli po co?

• Autor: as Data: 2010-02-16 21:41:44

Było już to tłumaczone ale przydało by się jeszcze raz by to wyraźnie napisali co jest dyskusją a co opinią. Z tego co pamiętam "ciasto pięknie wyglada na obrazku" powinno być niestety w dyskusji. 

Przejdź do pełnej wersji serwisu