Mysle, ze tak samo jak kazdy inny.Masa cukrowa nic nie zmienia bo jest dosc trwala.Osobiscie nie polecalabym przechowywania jakiegokolwiek tortu dluzej niz 2 dni bo nie obejdzie sie bez uszczerbku na smaku
a ja polecam zostawienie tortu na 1 2 dni poniewaz w tedy wszyskie smaki i blaty ładnie przejdą smakiem od masy . Kuchenne tak zawsze robią na weseliskach a takie torty z wesela smakują wybornie ;-)
To też zależy od tego z czego zrobione są masy oraz gdzie tort będzie przechowywany. Ja torty, nawet te piętrowe robię dzień wcześniej. Przez noc biszkopty przejdą aromatami mas i tort jest gotowy.
Jak długo może być przechowywany tort z Masą cukrową?
Mysle, ze tak samo jak kazdy inny.Masa cukrowa nic nie zmienia bo jest dosc trwala.Osobiscie nie polecalabym przechowywania jakiegokolwiek tortu dluzej niz 2 dni bo nie obejdzie sie bez uszczerbku na smaku
Dziękuję za odp.
a ja polecam zostawienie tortu na 1 2 dni poniewaz w tedy wszyskie smaki i blaty ładnie przejdą smakiem od masy . Kuchenne tak zawsze robią na weseliskach a takie torty z wesela smakują wybornie ;-)
To też zależy od tego z czego zrobione są masy oraz gdzie tort będzie przechowywany. Ja torty, nawet te piętrowe robię dzień wcześniej. Przez noc biszkopty przejdą aromatami mas i tort jest gotowy.