właśnie byłam na stronie konkursu i widze że lekko się przesuwamy ku przodowi a te skopiowane z książki kasi idą w dół wkońcu ,ja jak narazie mogę głosować tylko że po 2 głosy na osobę raz rano albo w południe i potem wieczorem ,wielkie dzięki za Wasze głosy pozdrawiam
Użytkownik as napisał w wiadomości: > http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/812 > http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/813 > http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/816 > Jeżeli moderator ma takie możliwości to dobrze by było przenieść to do > pierwszego postu. >
przy torciku patysipysi wystarczy przechodzi dalej :) wszystkie są pokolei:)
A dlaczego jak wchodzę w te przepisy to nie mogę zagłosować bo pisze: "oddałeś już głos na ten przepis". A codziennie chciałabym wspomóc naszych tylko nie mogę :(
Ja też mam to samo . Na wszystkich głosowałam kilka razy ale teraz już nie mogę. Co dzień wchodzę na te strony i niestety nic nie mogę zrobić. Dlatego dziwi mnie ,że prawie wszyscy piszą iż głosują codziennie. Ja się pytam jak????? Mam mozille i ex i na obu mam to samo .
Ja by oddawać dużo głosów rozłączam się z internetem. mam modem więć to nie jest trudne. Myślę, że można włączyć i wyłączyć komputer. ja jak całkiem wyłączam laptopa i wchodzę na internet za jakąś godzinę to znowu mogę oddać dwa głosy, a jak tylko włączami wyłączam internet to oddaje zawsze jeden głos. Przy czym wygląda to tak: 1 głos rozłączenie z internetem i kolejne jego załączenie, potem następny głos i tak dalej i tak dalej. Można tak oddawać głosy do upadłego:)
Ja niestety tez mogę oddać tylko 2 głosy i już więcej nie. Żadne rozłączanie internetu nie pomaga ani ponowne włączenie komputera. Namówię męża by wyczyścił rejestr. Może wtedy znowu się da.
ludzie sa beznadziejni rano zaglądałam na strone konkursu i dorotka była na 7 miejscu a teraz nagle spadła na 10 wiecie co ten konkurs jest za przeproszeniem p......y beznadziejne prace na pierwszych miejscach a prace o wiele lepsze i napewno wykonane przez osobę zgłaszającą (w odróżnieniu od innych osób!!!) gdzieś w oddali ciekawe jakie prace zwyciężą już sobie to wyobrażam jak prace które nie powinny być zaakceptowane wogóle poddawane sa głosowaniu i wogóle te oceny kto na te wypieki głosuje i czemu pod nimi nie ma wogóle pozytywnych komentarzy?
Przede wszystkim dziekuję wszystkim, którzy głosują. Ja też klikam na naszych , oczywiscie 5 gwiazdek
Patysiu , zobaczysz kochana co będzie działo się dzień czy dwa przed końcem głosowania :-) . To będzie istny cyrk. Daję sobię głowę obciąć ,że nagle zjawią sie przepisy , które były wyświetlane 1000 razy i będą na I stronie. Pamiętam bylo tak kiedy glosowaliśmy na tajger . Nagle pojawiły się nikomu nieznane marzenia , które zajęły pierwsze miejsca . Zobaczysz,że tutaj będzie tak samo.
Użytkownik Dorotaxx napisał w wiadomości: > Przede wszystkim dziekuję wszystkim, którzy głosują. Ja też klikam > na naszych , oczywiscie 5 gwiazdekPatysiu , zobaczysz kochana co będzie > działo się dzień czy dwa przed końcem głosowania :-) . To będzie istny > cyrk. Daję sobię głowę obciąć ,że nagle zjawią sie przepisy , > które były wyświetlane 1000 razy i będą na I stronie. Pamiętam > bylo tak kiedy glosowaliśmy na tajger . Nagle pojawiły się nikomu nieznane > marzenia , które zajęły pierwsze miejsca . Zobaczysz,że tutaj > będzie tak samo.
i tego sie obawaim Dorotko.. jednak klikam dalej na Was!
co jest oddałam dzisiaj 4 głosy po 5 punktów a Dorotka leci w dół dla mnie to jest porabane tyle osób od nas oddaje 5 i zamiast iśc w górę to jest przeciwnie to czemu ja stoje w miejscu ciągle na drugiej stronie w najwyżej ocenianych chyba Dorotko ktos ci wali słabe noty by zaniżyć średnia bo innego wytłumaczenia nie mam żeby od rana tak nisko spadł Twój torcik
Ja również oddałam po 4 glosy po 5 gwiazdek na każdego i powinno być coraz to wyżej bo przecież takich głosów jest na pewno mnóstwo, już u Dorotki punktacja tak ładnie szła w górę i co znowu poszło w dół, ale nic, dalej wytrwale będę głosować, aż do końca, niech nie myślą, że się poddamy.
Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości: > Jeszcze mam cierpliwość i klikam ale nie wiem na jak długo mi > jej starczy???
Nie klikaj juz kochana,odpuść. Ja odpuściłam. Nie chcę brać w tym udziału. Jestem pewna,że oceny obniżają osoby biorące udział w konkursie. Zawiść ludzka nie zna granic .
Wiecie co....ja już nie rozumiem nic z tego ...od jakiegoś czasu klikam na 5-tą gwiazdkę i jakoś nie nrusza się nic do przodu w tej skali ocen. Jak dla mnie to jakieś oszustwo. Ale momo to ..klikam dalej :-)
Ta matematyka to chyba jest troche zawila, a juz ze srednimi to ho!ho!oooo Mnie to tez troche denerwuje, ale.......przyjmujac, ze mamy srednia 3,5 w obu przypadkach, to z podniesieniem sredniej w gore, mamy troche inny problem: 1/ osoba ma oddanych np. glosow 500 i ma srednia 3,5, czyli ogolna ilosc uzyskanych punktow wynosi 1.750 2/ osoba ma oddanych glosow 2.000 i jej srednia jest tez 3,5, czyli suma uzyskanych punktow wynosi 7.000 - i teraz przyjmijmy, ze w obu przypadkach oddano 50 glosow po 5. 1/ 1.750 + /50 x 5/ 250 = 2.000 ; 550 = 3,636 2/ 7.000 + /50 x 5/ 250 = 7,250 : 2.050 = 3,536 - i jakj widzimy, srednia inaczej wzrosla w 1=0,136, a inaczej w 2=0,036 I chyba w tych cyferkach diabel jest pogrzebany. Pozdrawiam.
teraz to już przegięcie właśńie zjadłam śniadanko i szybciutko wesżłam na stronkę tego durnego konkursu i szukałam dorotki myślałam że wycofała pracę a ona na 1 1 stronie to jest nierealne żeby od samych 5 zeszła tylko przez noc na takie niskie miejsce ja wczoraj zapisałam przed pójściem spać ile wejść i teraz było po około 10 albo mniej dodatkowo nie wiem jak u Dorotki bo nie spisałam ale na bank jakiś ham każe oddawać niskie noty ale i tak to dziwne żeby przez noc tyle sie opuściła praca co ci hamscy nie śpia tylko negatywnie głosują ?????już sama nie wiem co o tym myśleć jak patrzymy z mężem na te pierwszomiejscowe prace to śmiechem wybuchamy już nigdy nie będę brała udziału w takim beznadziejmym konkursie gdzie niby jest regulamin ale nie przestrzegany i dużo prac na pierwszych miejscach takich co powinny być wycofane .Ci organizatorzy robią sobie kpiny z ludzi którzy naprawdę sie napracowali przy przygotowaniu takich dziełek mowa o naszych wużetowiczach .
Według mnie najlepiej by było gdyby punkty były sumowane, a nie wyciągana średnia, gdyż każda 1 bardzo obniża średnią i trzeba dużo 5 aby ją znowu podnieść do poprzedniego stanu. Sumowanie punktów wydaje się bardziej sprawiedliwe w tego typu konkursach. Przynajmniej ja tak uważam.
Witam serdecznie,ciekawa jestem jak to sie zakończy,klikam cierpliwie codziennie.Pierwszy raz spotykam sie z takim czymś,czym więcej głosów to niższa pozycja.
Ja tez nic nie rozumiem z tej punktacji,ale klikam codziennie,tyle razy ile się da. Każde włączenie komputera to na każdy przepis 2 głosy z Mozilla Firefox i 2 z Explorer a pozycja coraz niższa.
no i ja sie doczekałam po dorotce moje prace tez idą w dół a te beznadziejne trzymają sie przodu żałuje ze biorę w tym konkursie udział a organizatorzy ....lepiej sie nie będe wypowiadała ,regulamin jest ale przecierz zasady są by je łamać i dotego mozna to robić bez żadnych konsekwencji jak to robia niektórzy których prace sa w pierwszej 30 a nie powinno ich tam już być beznadzieja
Wiecie co kochani , doczytałam się w tym regulaminie ,że do finału wcale nie wchodzi 30 przepisów z pierwszych miejsc. To jury z wszystkich przepisów wybierze 30 finałowych.
,,Na podstawie ilości oddanych głosów i oceny zgłoszonych prac przez internautów dokonanych w okresie do 14.02.2010r., Komisja - złożona z osób wskazanych przez organizatora Konkursu - wyłoni finałowe 30 zgłoszeń,,
czytałam tez,że jury nie będzie brało pod uwagę głosów oddawanych przez boty. A myślę,że to przez programy do nabijania glosów spadł bahusa tort i i mój . Więc może nie wszystko stracone...
Kochani dzisiaj jest ostatni dzień głosowania z tej okazji chciałam Wam bardzo, bardzo serdecznie podziękować za oddane głosy na mój tort !!! Jesteście niesamowici. Wiem,że to dzięki Wam zaszłam tak daleko .
Niezmiernie sie ciesze!!!! Gratuluje z calego serca!!!! Pochwalisz sie co wygralas?? (i czym sie podzielisz z nami-klikaczami, hehe!) Czy wiadomo cos o innych?
Dziękuję pięknie! Wygrałam maszynę do robienia lodów i maszynę do pieczenia chleba. No teraz nie ma bata, muszę nauczyć się piec chleb! Uśmiechnę się do naszej specjalistki ekkore ,na pewno mi pomoze ! jak ja mogę się odwdzięczyć... tak jak potrafię najlepiej . Zrobię tort na kolejny zjazd!
Kupuję na allegro gotowe mieszanki do pieczenia chleba jest duży wybór i zrobienie chleba ogranicza się do wlania wody, wrzucenia odrobiny drożdży i wsypania mieszanki. Chlebki są super.
Użytkownik boroweczka25 napisał w wiadomości: > Kupuję na allegro gotowe mieszanki do pieczenia chleba jest duży > wybór i zrobienie chleba ogranicza się do wlania wody, wrzucenia > odrobiny drożdży i wsypania mieszanki. Chlebki są super.
Dorotko, bije brawo!!!! Zasluzylas na pierwsze, ale drugie to tez zaszczyt:) Bahuskowy tort zasluzyl na wiecej niz cukrowe produkty, no coz i tak gratuluje !!!
dorotkoxx i bahusie moje gratulacje wasze torciki zasłużyły na nagrody ja niestety nie zajęłam żednego miejsca no cóż widocznie nie zasłużyłam ale i tak dzięki Wam wszystkim miałam dobre oceny chociarz tym sie pocieszam .pozdrawiam patysiapysia
Dziękuję wszystkim...a niektórym w szczególności. Tylko kurczę co ja zrobię z taką ilością cukru....Nie mam tak dużej butli i szkiełka fermentacyjnego Bahus
No wreszcie znalazłam kto wygrał Bardzo się cieszę ,że nasze klikanie nie poszło na marne. Serdecznie Wam gratuluję jednak uważam ,że wasze wypieki zasługują na wyższe miejsca. Jeszcze raz GRATULUJĘ.
Użytkownik crisen napisał w wiadomości: > No wreszcie znalazłam kto wygrał Bardzo się cieszę ,że nasze klikanie nie > poszło na marne.Serdecznie Wam gratuluję jednak uważam ,że wasze wypieki > zasługują na wyższe miejsca.Jeszcze raz GRATULUJĘ.
Jednak "poszło na marne" Nagród nie dostaliśmy. Ja nie dostałem nawet najmniejszego powiadomienia o wygranej. Ten konkurs to pewnie reklamowe oszustwo. Bahus
Jedno co jest pewne to to, że ja ani cała moja rodzina tego cukru nigdy nie kupimy.
Oj,przykre.A tyle się naklikałam.Właściwie,to nie chodzi mi o to klikanie,tylko nie mogę pojąć jak można tak drwić z ludzi?Wiesz co bahusku,tego cukru to ja też nie będę kupować!
Dorotka, ja w to nie wierzę. Gdybysmy wszyscy, co tu klikaliśmy się spiknęli, że tak się nie robi, że to nie fair- to nie wierzę, ze to nic nie da!!!
Kurcze... to jest "nasz" cukier :(... wiecie ilu ludzi ma pracę dzięki temu, że wykupili upadłą cukrownię w Polskiej Cerekwi??? :( że postawili ja na nogi? Ja też nie kupię już tego cukru :(... a mogło być tak pięknie :((((
... nie umiem poradzić sobie z dysonasem poznawczym :((( I może tez chodzi o to, ze te nagrody... to takie raczej gówniane są ( pomijając wycieczkę) i ze nawet własnych produktów nie wysłali? :(
Przykro. Wstyd. Smutno.
Ale jest też jeszcze coś- myślę, ze ważniejsze niż jakieś durne nagrody- było naprawdę dużo prac, a Wasze okazały się najlepsze :) I myślę, zę fajnie byłoby mieć jeszcze jakieś materialne potwierdzenie tego, w postaci nagrody, ale tego, że mimo, że ludzkie gnidy próbowały wszelkich szmaciorskich metod, żeby Wasze prace zdyskredytować, to im się nie udało!!! I to jest wieczne! :) A każde urządzenie do mieszania ciasta ma swoją żywotność, Dorotka :) ( choć chciałam spróbować Twojego chleba) i każdy cukier się kiedyś skończy -Bahus ;)
Nie dajmy się, co? Nas też wykorzystali! Nas, którzy klikaliśmy codziennie!
Spoko Aguś. Nie dam się tak łatwo spławić. Potrafię walczyć o swoje. Wiem gdzie ta firma ma siedzibę. Jak już nic nie pomoże to pójde tam, zrobię transparent i będe się wydzierała na cały Kraków!Zrobię im taką reklame,że z podziwu nie wyjdą!Wierz mi, potrafię być upierdliwa jak wrzód na dupie
Chciałam jeszcze poczekać hmm dać im szanse ale chyba nie ma już sensu.
Również nagrody nie otrzymałam. Jednak nie upiekę chleba i nie zrobie domowych lodów , trudno. Szkoda tylko,ze Wasze klikanie poszło na marne .Przykro mi .
2 marca skontaktował się ze mna oragnizatort konkursu , wziął mój adres i cisza ...słychać tylko świersze , wiecie jak w kiepskim filmie.
Czekałam cierpliwie .
Dzisiaj mamy który ? 27 marca więc moja nagroda idzie już 25 dni, zgadnijcie skąd...z Krakowa! Mojego miasta! hahahha
Powiem Wam tyle. Zanim weźmiecie udział w jakimkolwiek konkursie to dowiedzcie się najpierw jaka firma organizuje konkurs , poczytajcie w necie czy nie są to jacyś oszuśc. Mądry Polak ...
Skontaktuj się z nimi jeszcze raz i poinformuj, ze nie dostałaś jeszcze. Może jeszcze nic straconego. Raz był taki konkurs, że jak wyśle się kilka opakowań po czekoladzie to dostanie się świstaka. Wysłaliśmy dla mojej siostry. Czas mija i nic się nie działo. Każdy myślał, ze nic z tego a tu po 2-3 miesiącach przyszła paczka z tym świstakiem. Zaskoczyło nas to bo straciliśmy nadzieję.
Ja w moim radiu wygrałęm 14 lutego 2010r główną nagrodę, czyli 300zł. do dnia dzisiejszego nie dotarłą do mnie. Wiele u nich wygrywałem i do tej pory maksymalny czas oczekiwania był 3 tygodnie. Teraz jest 2 razy dłużej i, nic. Tym razem nagrodę fundował Urząd Pracy i może stąd to opóźnienie. Być może w waszym przypadku podobne zawirowanie. Jedna firma ogłasz konkurs, a sponsoruje więcej. Ja swoje wierzę, że dostanę. Muszę dostać bo już część wygranej awansem wysłełem na konto jednej fundacji( ja zawsze dzielę się wygranymi). Cierpliwości.
Ciesze się, że nie odpuściłaś. Sprzęt super. Szkoda, że nie mieszkamy bliżej bo wprosiła bym się do Ciebie na degustację:) Bahus ty też nie odpuszczaj tylko zadzwoń i się przypomnij.
Użytkownik Beata500 napisał w wiadomości: > Super!Bardzo się cieszę,że dostałaś w końcu to ,co Ci się słusznie > należało.Bahus,walcz o swoja nagrodę!
Nie chce mi się walczyć...bez tych 8 kg cukru jakoś przeżyję...Zresztą i tak nie mam aż tak dużego baniaka (max na 3 kg cukru i 10 l wody i 10 dag drożdży) Bahus
Hurra!!!! Z Poznania do Krakowa kawalek jest... Moze jakies chlebowo-lodowe spotkanie gdzies w polowie drogi? A tak na powaznie: zazdroszcze ci tej maszyny do pieczenia chleba! Ale ciesze sie, ze w koncu nagroda do ciebie dotarla. Ja czekam na nagrody gwarantowane z Herbapolu za zakup syropow dla dzieci; wysylalam kody kreskowe. Mialy zostac wyslane do 10.02. Szkoda gadac...
u la la Dorota .. no gratuluję cierpliwości !!! hmm śmiem nieśmiało zauważyć, iż mieszkam blisko i lubię lody Teraz to już tylko czekam na psiakiś afisz, z info o domowych lodach Pozdrawiam A.
tu link do tortu Bahusa:
http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/742
tu do Dorataxx
http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/700
tu do patysiapysia
http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/811
i abioli
http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/804
myszki w dłoń!!!!!!!!!!!! zarłoczki;))))))))))))))
Makusiu,dzięki za takie podanie linków,łatwiej się głosuje.
właśnie byłam na stronie konkursu i widze że lekko się przesuwamy ku przodowi a te skopiowane z książki kasi idą w dół wkońcu ,ja jak narazie mogę głosować tylko że po 2 głosy na osobę raz rano albo w południe i potem wieczorem ,wielkie dzięki za Wasze głosy pozdrawiam
Głosy idą dzień w dzień. Zastanawia mnie tylko fakt, że ich dzieła nadal stoją w miejscu.
Głosy oddane a torty wyglądają wspaniale.... pewnie jeszcze lepiej smakują
Tu są kolejne prace patysiapysia:
http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/812
http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/813
http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/816
http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/812
http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/813
http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/816
Jeżeli moderator ma takie możliwości to dobrze by było przenieść to do pierwszego postu.
Użytkownik as napisał w wiadomości:
> http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/812
> http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/813
> http://konkurs.cukier-krolewski.pl/podglad/816
> Jeżeli moderator ma takie możliwości to dobrze by było przenieść to do
> pierwszego postu.
>
przy torciku patysipysi wystarczy przechodzi dalej :) wszystkie są pokolei:)
Dzięki za poprawienie tych linków, bo mi coś ostatnio szwankuje ta możliwość. I raz się da od razu wejść przez napisany link a raz nie.
Tylko patysiapysia ma więcej przepisów konkursie a nie tylko jeden. O już ktoś dopisał.
Poszło :)
A dlaczego jak wchodzę w te przepisy to nie mogę zagłosować bo pisze: "oddałeś już głos na ten przepis". A codziennie chciałabym wspomóc naszych tylko nie mogę :(
Ja też nie mogę już glosować :(
Ja też mam to samo . Na wszystkich głosowałam kilka razy ale teraz już nie mogę. Co dzień wchodzę na te strony i niestety nic nie mogę zrobić. Dlatego dziwi mnie ,że prawie wszyscy piszą iż głosują codziennie. Ja się pytam jak????? Mam mozille i ex i na obu mam to samo .
Ja by oddawać dużo głosów rozłączam się z internetem. mam modem więć to nie jest trudne. Myślę, że można włączyć i wyłączyć komputer. ja jak całkiem wyłączam laptopa i wchodzę na internet za jakąś godzinę to znowu mogę oddać dwa głosy, a jak tylko włączami wyłączam internet to oddaje zawsze jeden głos. Przy czym wygląda to tak: 1 głos rozłączenie z internetem i kolejne jego załączenie, potem następny głos i tak dalej i tak dalej. Można tak oddawać głosy do upadłego:)
Ja niestety tez mogę oddać tylko 2 głosy i już więcej nie. Żadne rozłączanie internetu nie pomaga ani ponowne włączenie komputera. Namówię męża by wyczyścił rejestr. Może wtedy znowu się da.
makusiu świetny pomysł z tym, że wszystko jest w jednym miejscu.
Głosy oddane, później będą następne.
Klikam codziennie ,dodałam Abiole - świetnie ze wszystkich mamy razem
niestety, ale moich głosów już nie chcą, przypominając za każdym razem, że już oddałam....nie wiem jak Wam się udaje tyle razy?
u mnie podobnie, sprawdzam, ale od jakiegoś czasu "oddałeś już głos"
poszło
głosy oddane,dla każdego po 2
glosy oddane;)
Klikam codziennie i trzymam kciuki za wszystkich:)
Głosy oddane , wszystkie prace są cudne
Głosy poszły se .
JA dwa dni temu też nie mogłam już zagłosować,a dzisiaj znowu mogę!
Głosy więc oddane!
Głosy oddane!!
głosy oddane
Klikam, klikam:)
Ja już też nie mogę wiecej razy kliknąć...:(
Kliknięte -4 przepisy po 2 głosy.
ludzie sa beznadziejni rano zaglądałam na strone konkursu i dorotka była na 7 miejscu a teraz nagle spadła na 10 wiecie co ten konkurs jest za przeproszeniem p......y beznadziejne prace na pierwszych miejscach a prace o wiele lepsze i napewno wykonane przez osobę zgłaszającą (w odróżnieniu od innych osób!!!) gdzieś w oddali ciekawe jakie prace zwyciężą już sobie to wyobrażam jak prace które nie powinny być zaakceptowane wogóle poddawane sa głosowaniu i wogóle te oceny kto na te wypieki głosuje i czemu pod nimi nie ma wogóle pozytywnych komentarzy?
Poszłoooo
Przede wszystkim dziekuję wszystkim, którzy głosują.
Ja też klikam na naszych , oczywiscie 5 gwiazdek
Patysiu , zobaczysz kochana co będzie działo się dzień czy dwa przed końcem głosowania :-) . To będzie istny cyrk. Daję sobię głowę obciąć ,że nagle zjawią sie przepisy , które były wyświetlane 1000 razy i będą na I stronie. Pamiętam bylo tak kiedy glosowaliśmy na tajger . Nagle pojawiły się nikomu nieznane marzenia , które zajęły pierwsze miejsca . Zobaczysz,że tutaj będzie tak samo.
Użytkownik Dorotaxx napisał w wiadomości:
> Przede wszystkim dziekuję wszystkim, którzy głosują. Ja też klikam
> na naszych , oczywiscie 5 gwiazdekPatysiu , zobaczysz kochana co będzie
> działo się dzień czy dwa przed końcem głosowania :-) . To będzie istny
> cyrk. Daję sobię głowę obciąć ,że nagle zjawią sie przepisy ,
> które były wyświetlane 1000 razy i będą na I stronie. Pamiętam
> bylo tak kiedy glosowaliśmy na tajger . Nagle pojawiły się nikomu nieznane
> marzenia , które zajęły pierwsze miejsca . Zobaczysz,że tutaj
> będzie tak samo.
i tego sie obawaim Dorotko.. jednak klikam dalej na Was!
Niestety, dzis znow tylko po 2 glosy na kazdy przepis...
co jest oddałam dzisiaj 4 głosy po 5 punktów a Dorotka leci w dół dla mnie to jest porabane tyle osób od nas oddaje 5 i zamiast iśc w górę to jest przeciwnie to czemu ja stoje w miejscu ciągle na drugiej stronie w najwyżej ocenianych chyba Dorotko ktos ci wali słabe noty by zaniżyć średnia bo innego wytłumaczenia nie mam żeby od rana tak nisko spadł Twój torcik
Ja również oddałam po 4 glosy po 5 gwiazdek na każdego i powinno być coraz to wyżej bo przecież takich głosów jest na pewno mnóstwo, już u Dorotki punktacja tak ładnie szła w górę i co znowu poszło w dół, ale nic, dalej wytrwale będę głosować, aż do końca, niech nie myślą, że się poddamy.
Dla mnie również ten konkurs przestaje się podobać ,ktoś tam za dużo miesza,a wogóle jak można tak okropne ciasta zgłaszać do konkursu???
Jeszcze mam cierpliwość i klikam ale nie wiem na jak długo mi jej starczy???
Użytkownik agacia3323 napisał w wiadomości:
> Jeszcze mam cierpliwość i klikam ale nie wiem na jak długo mi
> jej starczy???
Nie klikaj juz kochana,odpuść.
Ja odpuściłam.
Nie chcę brać w tym udziału.
Jestem pewna,że oceny obniżają osoby biorące udział w konkursie.
Zawiść ludzka nie zna granic .
Dziękuję wszystkim za oddane głosy
Wiecie co....ja już nie rozumiem nic z tego ...od jakiegoś czasu klikam na 5-tą gwiazdkę i jakoś nie nrusza się nic do przodu w tej skali ocen.
Jak dla mnie to jakieś oszustwo.
Ale momo to ..klikam dalej :-)
to może klikajmy w 4??
Ta matematyka to chyba jest troche zawila, a juz ze srednimi to ho!ho!oooo
Mnie to tez troche denerwuje, ale.......przyjmujac, ze mamy srednia 3,5 w obu przypadkach, to z podniesieniem sredniej w gore, mamy troche inny problem:
1/ osoba ma oddanych np. glosow 500 i ma srednia 3,5, czyli ogolna ilosc uzyskanych punktow wynosi 1.750
2/ osoba ma oddanych glosow 2.000 i jej srednia jest tez 3,5, czyli suma uzyskanych punktow wynosi 7.000
- i teraz przyjmijmy, ze w obu przypadkach oddano 50 glosow po 5.
1/ 1.750 + /50 x 5/ 250 = 2.000 ; 550 = 3,636
2/ 7.000 + /50 x 5/ 250 = 7,250 : 2.050 = 3,536
- i jakj widzimy, srednia inaczej wzrosla w 1=0,136, a inaczej w 2=0,036
I chyba w tych cyferkach diabel jest pogrzebany. Pozdrawiam.
teraz to już przegięcie właśńie zjadłam śniadanko i szybciutko wesżłam na stronkę tego durnego konkursu i szukałam dorotki myślałam że wycofała pracę a ona na 1 1 stronie to jest nierealne żeby od samych 5 zeszła tylko przez noc na takie niskie miejsce ja wczoraj zapisałam przed pójściem spać ile wejść i teraz było po około 10 albo mniej dodatkowo nie wiem jak u Dorotki bo nie spisałam ale na bank jakiś ham każe oddawać niskie noty ale i tak to dziwne żeby przez noc tyle sie opuściła praca co ci hamscy nie śpia tylko negatywnie głosują ?????już sama nie wiem co o tym myśleć jak patrzymy z mężem na te pierwszomiejscowe prace to śmiechem wybuchamy już nigdy nie będę brała udziału w takim beznadziejmym konkursie gdzie niby jest regulamin ale nie przestrzegany i dużo prac na pierwszych miejscach takich co powinny być wycofane .Ci organizatorzy robią sobie kpiny z ludzi którzy naprawdę sie napracowali przy przygotowaniu takich dziełek mowa o naszych wużetowiczach .
Według mnie najlepiej by było gdyby punkty były sumowane, a nie wyciągana średnia, gdyż każda 1 bardzo obniża średnią i trzeba dużo 5 aby ją znowu podnieść do poprzedniego stanu. Sumowanie punktów wydaje się bardziej sprawiedliwe w tego typu konkursach. Przynajmniej ja tak uważam.
Ktoś usilnie pracuje,żeby obniżyć noty:(( wkurza mnie to!
wczoraj 5 głosów po 5 punktów dzisiaj 2 głosy po 5 punktów i w dół szok ja nie rezygnuje biję dalej 5 dla naszych
Już nic z tej punktacji nie rozumiem,ale uparcie klikam codziennie .
Już sama nie wiem co myśleć,ale klikam dalej
Witam serdecznie,ciekawa jestem jak to sie zakończy,klikam cierpliwie codziennie.Pierwszy raz spotykam sie z takim czymś,czym więcej głosów to niższa pozycja.
Ja tez nic nie rozumiem z tej punktacji,ale klikam codziennie,tyle razy ile się da.
Każde włączenie komputera to na każdy przepis 2 głosy z Mozilla Firefox i 2 z Explorer a pozycja coraz niższa.
...przekret jak nic!!!!
klikam po 5 razy dziennie po 2 razy czyli razem 10 głosów...a srednia stoi ......wkurzające to jest
no i ja sie doczekałam po dorotce moje prace tez idą w dół a te beznadziejne trzymają sie przodu żałuje ze biorę w tym konkursie udział a organizatorzy ....lepiej sie nie będe wypowiadała ,regulamin jest ale przecierz zasady są by je łamać i dotego mozna to robić bez żadnych konsekwencji jak to robia niektórzy których prace sa w pierwszej 30 a nie powinno ich tam już być beznadzieja
Klikamy!
Dzięki Beatko :-)
Wiecie co kochani , doczytałam się w tym regulaminie ,że do finału wcale nie wchodzi 30 przepisów z pierwszych miejsc.
To jury z wszystkich przepisów wybierze 30 finałowych.
,,Na podstawie ilości oddanych głosów i oceny zgłoszonych prac przez internautów dokonanych w okresie
do 14.02.2010r., Komisja - złożona z osób wskazanych przez organizatora Konkursu - wyłoni finałowe 30 zgłoszeń,,
czytałam tez,że jury nie będzie brało pod uwagę głosów oddawanych przez boty.
A myślę,że to przez programy do nabijania glosów spadł bahusa tort i i mój .
Więc może nie wszystko stracone...
Nadzieja jest zawsze:) klikam uparcie :)
Oczywiście, Słonko.
Przecież mówiłam Wam już wczesniej.
No :) uszy do góry.
Widzisz kochana tak to jest z tym moim czytaniem ze zrozumieniem. Chyba najwyższy czas nauczyć się tej umiejętności
No to teraz pełną parą myszki w dłoń i głosujemy.
Jeszcze trochę czasu zostało.
kochani jeszcze 4 dni i zobaczymy jaki bedzie półfinał tego beznadziejnego konkursu
Pamiętajmy o Naszych,klikamy!
To już chyba nawyk . . . . ;)
Wstaję , klikam , po obiedzie , klikam , w wolnych chwilach - klikam . , i do przodu !
Na prawdę jestem pod wrażeniem tych słodkości !
Kochani dzisiaj jest ostatni dzień głosowania z tej okazji chciałam Wam bardzo, bardzo serdecznie podziękować za oddane głosy na mój tort !!!
Jesteście niesamowici. Wiem,że to dzięki Wam zaszłam tak daleko .
ja równierz dziękuję za wszystkie oddane przez Was głosy
Jeszcze głosujemy!
Ostateczny ranking:
Dorotka - 3.5
Patysiapysia - 3.5
ja - 3.5
Bahus - 3.4
Na przepisie Doroty wyświetla się 3.8, a nie 3.5
Delikatnie mówiąc pokręcony. Pierwszy raz spotkałam się z czymś takim.
I co dalej?Dzisiaj juz sobie nie poklikamy.Napiszcie proszę ,kiedy wyniki konkursu.
Użytkownik Beata500 napisał w wiadomości:
> I co dalej?Dzisiaj juz sobie nie poklikamy.Napiszcie proszę ,kiedy wyniki
> konkursu.
Już koniec głosowania .
Jeszcze raz wszystkim dziekuję!
Teraz komisja wyłoni 30 przepisów ,
Do 28 lutego z tych 30-tu wybierze finałowe 15
,,Zwycięzcy zostaną poinformowani o wygranej drogą elektroniczną w ciągu 7 dni roboczych
od momentu ogłoszenia wyników,,.
Mam cichą nadzieję , że chociaż jeden z Waszych tortów będzie wybrany:)
No to teraz trzymam kciuki i proszę ,jak bedą wyniki,to odezwij się!
Kochana jak mogłabym nie dać Wam znać!
Jeśli komisja odezwie się do mnie , Wy dowiecie się o tym pierwsi!
I jak tam wyniki konkursu? Wiadomo już coś?
Użytkownik toffik napisał w wiadomości:
> I jak tam wyniki konkursu? Wiadomo już coś?
właśnie weszłam z ciekawości na stronę konkursu !
http://konkurs.cukier-krolewski.pl/zwyciezcy
Kochani zajęłam II miejsce!!! Dziękuję Wszystkim, którzy głosowali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Brawo!!!! Gratulacje Dorotko!
Dzięki kochana!
Niezmiernie sie ciesze!!!! Gratuluje z calego serca!!!! Pochwalisz sie co wygralas?? (i czym sie podzielisz z nami-klikaczami, hehe!)
Czy wiadomo cos o innych?
Ooooo! Dopatrzylam sie tortu bahusa. GRATULUJE serdecznie!!!!!
Użytkownik słodki buraczek napisał w wiadomości:
> Ooooo! Dopatrzylam sie tortu bahusa. GRATULUJE serdecznie!!!!!
Właśnie! Ja również gratuluje bahusowi!!
Dziękuję pięknie!
Wygrałam maszynę do robienia lodów i maszynę do pieczenia chleba.
No teraz nie ma bata, muszę nauczyć się piec chleb! Uśmiechnę się do naszej specjalistki ekkore ,na pewno mi pomoze !
jak ja mogę się odwdzięczyć... tak jak potrafię najlepiej . Zrobię tort na kolejny zjazd!
Doroto, ciesze sie twoja wygrana. Z tym dzieleniem sie to byl zart. W sumie to bahus wygral bardziej "podzielna" nagrode, hihi...
No tak ale mogę piec chleby i wysyłać żarłokom
Moze wejdz w edycje i wykasuj te wiadomosc, bo to NA PISMIE!!!! Zaraz sie kolejka chetnych ustawi, a ja bede pierwsza
Jeśli nie dostaniesz ksiażeczki z przepisami , odezwij się mam sporo , to ci poślę na meila:))
Dzięki słońce
Kupuję na allegro gotowe mieszanki do pieczenia chleba jest duży wybór i zrobienie chleba ogranicza się do wlania wody, wrzucenia odrobiny drożdży i wsypania mieszanki. Chlebki są super.
Użytkownik boroweczka25 napisał w wiadomości:
> Kupuję na allegro gotowe mieszanki do pieczenia chleba jest duży
> wybór i zrobienie chleba ogranicza się do wlania wody, wrzucenia
> odrobiny drożdży i wsypania mieszanki. Chlebki są super.
dokładnie;) ale nie ma jak samemu mieszac mąki :)
Gratuluję z całego serca wygranej!!
Masz wspaniały talent!
A i przy okzaji gratulacja dla bahusa, bo też się załapał na nagrodę, gratuluję rownież!
Bardzo dziękuję!
Widzisz!!! A nie mówiłąm, ze szmaciorskie obniżanie ocen na nic się nie zda!!! Mówiłam!
Ty drugie miejsce, a Bahus- trzecie!
A torcik na pierwszym miejscu nie ma nic wspólnego z wypocinami, kóre były najwyzej oceniane!.
I choć mnie się oczywiscie bardziej podobają Wasze, to jednak ten, który wygrał jest tez naprawdę ładny...
Miałaś rację Aguś!
A ja durna w którymś momencie odpuściłam! a tu proszę taka niespodzianka! To dzięki Wam kochani!
Strasznie się cieszę ! nareszcie jakieś zmiany w moim życiu, ostatnio otrzymuje same dobre wiadomosci ! Chyba opuśił mnie ten cholerny pech!
To też Ci powiedziałam, prawda?
Na piśmie masz ;))) że koniec pecha :). Pamietasz?
No to teraz wszyscy możecie zobaczyć ;))) jkak ja mówię, że bedzie dobrze, to będzie :)
Na chlebek się piszę :)
Pamiętam słońce , pamiętam !
Chlebka jeszcze nie ma ale flaszencja jest! No to siup!
kURCZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!przegapiłabym , huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa , jednak warto było!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!serdecznie gratuluję :)))))ale się cieszę
Gratuluje zarówno Tobie jak i bahusowi:)
Dziękuję serdecznie Moniczko!!!!!
GRatuluję!!!
Beatko Ty też dzielnie klikałaś! ślicznie dziękuję!
Dorotko, bahusie wierny klikacz Agapis baaaardzo serdeczne gratuluje :))))
Bardzo dziekuję Tobie i Twojemy synowi! ściskam!
Dorotko, Bahusie moje gratulacje
.
Gratulacje Dorotko!!!
Według mnie powinnaś wygrać ten co dostał I nagrodE jakiś słaby.
Dorotko, bije brawo!!!! Zasluzylas na pierwsze, ale drugie to tez zaszczyt:)
Bahuskowy tort zasluzyl na wiecej niz cukrowe produkty, no coz i tak gratuluje !!!
Właśnie przeczytałam o zajęciu przez Ciebie II miejsca i śpieszę pogratulować
Bardzo dziękuję dziewczyny!
Dorotko, GRATULACJE !!! Twój talent został doceniony.
Dopiero teraz znalazłam informację o wynikach.
Na chlebek też się zapisuję
Torciki przepiękne,z chęcią oddałabym głosy,tylko jak?Nie mogę wejść tam gdzie dodaje się głosy:(
Konkurs już się skończył . ale liczą się chęci! Pozdrawiam
Szkoda,myslalam ze na cos sie przydam:(moze nastepnym razem...
O jej! Ale się ucieszyłam! Gratuluję Wam z całych sił
dorotkoxx i bahusie moje gratulacje wasze torciki zasłużyły na nagrody ja niestety nie zajęłam żednego miejsca no cóż widocznie nie zasłużyłam ale i tak dzięki Wam wszystkim miałam dobre oceny chociarz tym sie pocieszam .pozdrawiam patysiapysia
Dziękuję wszystkim...a niektórym w szczególności. Tylko kurczę co ja zrobię z taką ilością cukru....Nie mam tak dużej butli i szkiełka fermentacyjnego
Bahus
Gratuluję Dorotce...wygrała ze mną zasłużenie....
Bahusku, a ile tego cukru dostaniesz? Moze oslodzisz nastepny zjazd WZ-tu:))))))))
Bahusie, uwazam, ze powinienes sie podzielic nagroda ze wszystkimi klikaczami i po klopocie
No wreszcie znalazłam kto wygrał Bardzo się cieszę ,że nasze klikanie nie poszło na marne.
Serdecznie Wam gratuluję jednak uważam ,że wasze wypieki zasługują na wyższe miejsca.
Jeszcze raz GRATULUJĘ.
Użytkownik crisen napisał w wiadomości:
> No wreszcie znalazłam kto wygrał Bardzo się cieszę ,że nasze klikanie nie
> poszło na marne.Serdecznie Wam gratuluję jednak uważam ,że wasze wypieki
> zasługują na wyższe miejsca.Jeszcze raz GRATULUJĘ.
Jednak "poszło na marne" Nagród nie dostaliśmy. Ja nie dostałem nawet najmniejszego powiadomienia o wygranej. Ten konkurs to pewnie reklamowe oszustwo.
Bahus
Jedno co jest pewne to to, że ja ani cała moja rodzina tego cukru nigdy nie kupimy.
Oj,przykre.A tyle się naklikałam.Właściwie,to nie chodzi mi o to klikanie,tylko nie mogę pojąć jak można tak drwić z ludzi?Wiesz co bahusku,tego cukru to ja też nie będę kupować!
Hmmmm...i godzisz sie z tym????
Ja tez nie kupie nigdy tego cukru.....hihi
Brak słów!! A pisałeś do nich?
Nic to nie da Madziu.
Organizator odpiszemu : ,, Prosze się nie niepokoić. Nagroda powinna dotrzeć do Pana w ciągu 2 tygodni.,,
Już pisałam
Dorotka, ja w to nie wierzę.
Gdybysmy wszyscy, co tu klikaliśmy się spiknęli, że tak się nie robi, że to nie fair- to nie wierzę, ze to nic nie da!!!
Kurcze... to jest "nasz" cukier :(... wiecie ilu ludzi ma pracę dzięki temu, że wykupili upadłą cukrownię w Polskiej Cerekwi??? :( że postawili ja na nogi?
Ja też nie kupię już tego cukru :(... a mogło być tak pięknie :((((
... nie umiem poradzić sobie z dysonasem poznawczym :(((
I może tez chodzi o to, ze te nagrody... to takie raczej gówniane są ( pomijając wycieczkę) i ze nawet własnych produktów nie wysłali? :(
Przykro. Wstyd. Smutno.
Ale jest też jeszcze coś- myślę, ze ważniejsze niż jakieś durne nagrody- było naprawdę dużo prac, a Wasze okazały się najlepsze :) I myślę, zę fajnie byłoby mieć jeszcze jakieś materialne potwierdzenie tego, w postaci nagrody, ale tego, że mimo, że ludzkie gnidy próbowały wszelkich szmaciorskich metod, żeby Wasze prace zdyskredytować, to im się nie udało!!! I to jest wieczne! :) A każde urządzenie do mieszania ciasta ma swoją żywotność, Dorotka :) ( choć chciałam spróbować Twojego chleba) i każdy cukier się kiedyś skończy -Bahus ;)
Nie dajmy się, co? Nas też wykorzystali! Nas, którzy klikaliśmy codziennie!
Spoko Aguś.
Nie dam się tak łatwo spławić. Potrafię walczyć o swoje.
Wiem gdzie ta firma ma siedzibę.
Jak już nic nie pomoże to pójde tam, zrobię transparent i będe się wydzierała na cały Kraków!Zrobię im taką reklame,że z podziwu nie wyjdą!Wierz mi, potrafię być upierdliwa jak wrzód na dupie
Chciałam jeszcze poczekać hmm dać im szanse ale chyba nie ma już sensu.
Również nagrody nie otrzymałam. Jednak nie upiekę chleba i nie zrobie domowych lodów , trudno.
Szkoda tylko,ze Wasze klikanie poszło na marne .Przykro mi .
2 marca skontaktował się ze mna oragnizatort konkursu , wziął mój adres i cisza ...słychać tylko świersze , wiecie jak w kiepskim filmie.
Czekałam cierpliwie .
Dzisiaj mamy który ? 27 marca więc moja nagroda idzie już 25 dni, zgadnijcie skąd...z Krakowa! Mojego miasta! hahahha
Dorotko,niech Ci nie będzie przykro.Poklikaliśmy i już.Jak trzeba będzie,będę klikać dalej
Powiem Wam tyle. Zanim weźmiecie udział w jakimkolwiek konkursie to dowiedzcie się najpierw jaka firma organizuje konkurs , poczytajcie w necie czy nie są to jacyś oszuśc.
Mądry Polak ...
Skontaktuj się z nimi jeszcze raz i poinformuj, ze nie dostałaś jeszcze. Może jeszcze nic straconego. Raz był taki konkurs, że jak wyśle się kilka opakowań po czekoladzie to dostanie się świstaka. Wysłaliśmy dla mojej siostry. Czas mija i nic się nie działo. Każdy myślał, ze nic z tego a tu po 2-3 miesiącach przyszła paczka z tym świstakiem. Zaskoczyło nas to bo straciliśmy nadzieję.
Juz się kontaktowałam.
Zobaczymy.
Na pewno dam znać jeśli coś się zmieni
Co odpowiedzieli?
Ze zestaw maszyn dotrze do mnie w ciągu 2 tyg.
zobaczymy
Takie cuda się zdarzają.
Ja w moim radiu wygrałęm 14 lutego 2010r główną nagrodę, czyli 300zł. do dnia dzisiejszego nie dotarłą do mnie. Wiele u nich wygrywałem i do tej pory maksymalny czas oczekiwania był 3 tygodnie. Teraz jest 2 razy dłużej i, nic. Tym razem nagrodę fundował Urząd Pracy i może stąd to opóźnienie. Być może w waszym przypadku podobne zawirowanie. Jedna firma ogłasz konkurs, a sponsoruje więcej. Ja swoje wierzę, że dostanę. Muszę dostać bo już część wygranej awansem wysłełem na konto jednej fundacji( ja zawsze dzielę się wygranymi).
Cierpliwości.
No a ja stwierdzam fakt iż nagrodę otrzymałam 17 marca.Może napiszcie do organizatora czy jest wysłane ,czasami u kuriera znika lub gdzieś po drodze.
Kochani

Dziś dotarła do mnie nagroda
Chyba mieli mnie dość!
Byłam taka upierdliwa ,że w końcu przysłali sprzęty
Jak tylko je opanuje to zapraszam na chleb i lody domowej roboty!
Ps. Bahus walcz o swoje!
Przypomnij się organizatorom. Nie odpuszczaj!
Ciesze się, że nie odpuściłaś. Sprzęt super. Szkoda, że nie mieszkamy bliżej bo wprosiła bym się do Ciebie na degustację:) Bahus ty też nie odpuszczaj tylko zadzwoń i się przypomnij.
Super Dorotko, zasłużyłaś sobie;)
Lepiej późno niż wcale :) Fajnie, że w końcu przysłali. Jeszcze raz gratuluję:)
Super!Bardzo się cieszę,że dostałaś w końcu to ,co Ci się słusznie należało.Bahus,walcz o swoja nagrodę!
Użytkownik Beata500 napisał w wiadomości:

> Super!Bardzo się cieszę,że dostałaś w końcu to ,co Ci się słusznie
> należało.Bahus,walcz o swoja nagrodę!
Nie chce mi się walczyć...bez tych 8 kg cukru jakoś przeżyję...Zresztą i tak nie mam aż tak dużego baniaka (max na 3 kg cukru i 10 l wody i 10 dag drożdży)
Bahus
Twoja wola,ale szkoda.Przeżyć,przeżyjesz.Mam cichą nadzieję,że organizator jednak przyśle nagrodę.Kiedyś
Szkoda, że odpuścisz. Chodzi nie o ten cukier tylko o zasadę. Jak ktoś obiecuje to powinien się wywiązać z obietnicy.
Hurra!!!! Z Poznania do Krakowa kawalek jest... Moze jakies chlebowo-lodowe spotkanie gdzies w polowie drogi?
A tak na powaznie: zazdroszcze ci tej maszyny do pieczenia chleba! Ale ciesze sie, ze w koncu nagroda do ciebie dotarla.
Ja czekam na nagrody gwarantowane z Herbapolu za zakup syropow dla dzieci; wysylalam kody kreskowe. Mialy zostac wyslane do 10.02. Szkoda gadac...
To wyslij do nich maila tylko w opcjach ustaw sobie potwierdzenie odbioru wiadomości byś wiedziala czy przeczytali
Zbieram sie i zbieram... Zdopingowalas mnie. Zaraz im naskrobie mailisko. A za jakis czas list.
i tak trzymaj.
hmm śmiem nieśmiało zauważyć, iż mieszkam blisko i lubię lody
Teraz to już tylko czekam na psiakiś afisz, z info o domowych lodach
Pozdrawiam A.