Dzieki Tineczko za szybka odpowiedz :) przeczytałam i do kuchni poleciałam. Powiedz mi jeszcze jak je rozmrazasz? W mikrofali, piekarniku czy na patelni? A moze jeszcze inaczej :)
Placki przeznaczone do zamrazania nie dosmazam do konca, to znaczy nie tak dlugo jak do podania odrazu. Odmrazam odpowiednia ilosc w lodowce i rozmrozone dosmazam na zloty kolor na nieduzym ogniu, sa chrupkie i jak swiezo smazone. W mikrofalii beda ciapowate , w piekarniku mozna, ale moga byc za "suche" :)
Zrobiłam duzo placków ziemniaczanych i chcialam zamrozic ale nie wiem czy mozna. Jezeli mrozilismcie to pakowaliscie kazdy z osobna czy razem?
Zamroz spokojnie, szybko ostudzone przeloz papierem do pieczenia albo folia przezroczysta i do worka albo pojemnika.
Dzieki Tineczko za szybka odpowiedz :) przeczytałam i do kuchni poleciałam. Powiedz mi jeszcze jak je rozmrazasz? W mikrofali, piekarniku czy na patelni? A moze jeszcze inaczej :)
Placki przeznaczone do zamrazania nie dosmazam do konca, to znaczy nie tak dlugo jak do podania odrazu. Odmrazam odpowiednia ilosc w lodowce i rozmrozone dosmazam na zloty kolor na nieduzym ogniu, sa chrupkie i jak swiezo smazone. W mikrofalii beda ciapowate , w piekarniku mozna, ale moga byc za "suche" :)
Oki, tez smazylam blade wiec dosmaze je pozniej na patelni. Dzieki jeszcze raz Tineczko, pozdrawiam :)
:) , pozdrawiam:)