Jolciu, ja zyje w kraju polrocznej zimy, zero wiosny , krotkie lato i malo jesieni....Musze jednak powiedziec: tegoroczna zime po prostu kocham teraz wlasnie teraz, jak bialo i czysto dookola, jak powietrze oczyszcza pluca, jak slonce pokazuje buzie........to serce mi sie raduje:)))
Reginko, naprawde kocham tegoroczna zime, tak fajnie nie bylo od lat. Wlasnie wrocilam ze spaceru z pieskiem, bialutki snieg blyszczal diamentowo, skrzypial pod stopami, granatowe niebo swiecilo wszystkimi gwiazdami, policzki mi sie zarozowily......... na zewnatrz -7 wsam raz nawet czapki nie musialam wlozyc, bo zero wiatru..no nie wiem, jak dla mnie, to raj na ziemi:) Wczoraj dzwonil moj brat z Florydy i narzekal na ich klimat. On ma dosyc pocenia sie na zewnatrz i marzniecia przy klimatyzacji w lokalach, sklepach i w domu. A kwiaty mam caly rok i sie nimi ciesze, w domu tak cieplo, ze wlasnie otworzylam okno:) U nas sie mowi: "Nie ma zlej pogody, jest tylko nieodpowiednie ubranie", cos w tym jest:) Jak sobie przypomne jesienne grzybobranie w wysokich kaloszach i nieprzemakalnym stroju lazaca po kolana w wodzie .......hihi. Aaaaaaaaa, jeszcze upaly ostatniego lata, jak powietrze palilo az do pluc i wszyscy zdychali z goraca:)))) Poczekamy do lata i bedziemy narzekac znowu???
Co parawda zimą jest pięknie jak leży sobie taki biały puszek, ale jak trzeba ciągle palić i ciepło się ubierać, to już napewno nie jest tak przyjemnie. Jednak zdecydowanie wolę letnie klimaty i to ciepełko. Ostatnio wcale nie było go za wiele. Tęsknię za soczystą zielenią oraz ciepłymi dniami i wieczorami bez mozołu.
Mnie też już uprzykszyła się zima,chciałabym już ciepłą wiosnę.Tak sobie w tym roku przyrzekłam-postanowiłam,że na lato nie będę narzekac,że jest gorąco,duży upał itd.Po tak mroźnej i śnieżnej zimie trzeba naprawdę z gorącego lata się cieszyc.
Chciałabym już powiedzieć tej zimie DOWIDZENIA
Ja chcę WIOSNE
Kto jest za???
Ja, ja,ja !!! Już też nie mogę patrzeć na śnieg.
Całym sercem jestem za.
Naturalnie, że jestem ZA!!
Też jestem za! Tęsknię za słońcem.
A ja za grillem w plenerze ha, ha :-))
Ja też jestem za :):)
Co roku mniej więcej o tej porze piszę to samo zdanie....cytuję "ja chcę WIOSNY" i to już....
Bahus
Ja też , ja też i to już !!!
Jolciu, ja zyje w kraju polrocznej zimy, zero wiosny , krotkie lato i malo jesieni....Musze jednak powiedziec: tegoroczna zime po prostu kocham teraz wlasnie teraz, jak bialo i czysto dookola, jak powietrze oczyszcza pluca, jak slonce pokazuje buzie........to serce mi sie raduje:)))
Tineczko nie masz sumienia, wszyscy zmrożeni prosimy o wiosnę a ty tak pięknie piszesz o zimie a ja kocham słońce , kwiaty i ciepełko.
Reginko, naprawde kocham tegoroczna zime, tak fajnie nie bylo od lat. Wlasnie wrocilam ze spaceru z pieskiem, bialutki snieg blyszczal diamentowo, skrzypial pod stopami, granatowe niebo swiecilo wszystkimi gwiazdami, policzki mi sie zarozowily......... na zewnatrz -7 wsam raz nawet czapki nie musialam wlozyc, bo zero wiatru..no nie wiem, jak dla mnie, to raj na ziemi:)
Wczoraj dzwonil moj brat z Florydy i narzekal na ich klimat. On ma dosyc pocenia sie na zewnatrz i marzniecia przy klimatyzacji w lokalach, sklepach i w domu.
A kwiaty mam caly rok i sie nimi ciesze, w domu tak cieplo, ze wlasnie otworzylam okno:) U nas sie mowi: "Nie ma zlej pogody, jest tylko nieodpowiednie ubranie", cos w tym jest:) Jak sobie przypomne jesienne grzybobranie w wysokich kaloszach i nieprzemakalnym stroju lazaca po kolana w wodzie .......hihi. Aaaaaaaaa, jeszcze upaly ostatniego lata, jak powietrze palilo az do pluc i wszyscy zdychali z goraca:))))
Poczekamy do lata i bedziemy narzekac znowu???
Niech zimą będzie zimno a latem upały jakoś to wytrzymam
Oki, a jak u Ciebie zima w tym roku,?
Co parawda zimą jest pięknie jak leży sobie taki biały puszek, ale jak trzeba ciągle palić i ciepło się ubierać, to już napewno nie jest tak przyjemnie. Jednak zdecydowanie wolę letnie klimaty i to ciepełko. Ostatnio wcale nie było go za wiele. Tęsknię za soczystą zielenią oraz ciepłymi dniami i wieczorami bez mozołu.
dzis podawali w TVN ze zima ma trwac do kwietnia
I dobrze, bo zakupiliśmy właśnie rodzinnie łyżwy i chcemy pojeździć jak najdłużej.
Ja też to właśnie słyszałam
Ale pocieszam się faktem że świstak widział swój cień i zima potrwa jeszcze 6 tygodni! OBY
Mnie też już uprzykszyła się zima,chciałabym już ciepłą wiosnę.Tak sobie w tym roku przyrzekłam-postanowiłam,że na lato nie będę narzekac,że jest gorąco,duży upał itd.Po tak mroźnej i śnieżnej zimie trzeba naprawdę z gorącego lata się cieszyc.