Też się szykowałem a wielgachną miotłą do zamiatania...no cóż też się spóźniłem...ale to dobrze. Im krócej takie "dokonania" widnieją na Wielkim Żarciu tym lepiej... Bahus
nick: aaaaaaaaaaaaaaaajaaaaaaaaaaaaaaaakraaaaaaaaaaaaaaaaadneisieeeeeeeeeeeeeeenieeeeeeeeeeeeprzejmujeeeeeeeeeeeeeeeee:))))) Moderatorzy wiedza i beda pilnowac:)
Przy okazji "pożyczonych" zdjęć.....Użytkownik evegetsnaked http://wielkiezarcie.com/user.php?id=165266, ma w swojej książce 5 przepisów, w tym 3 z zeskanowanymi zdjęciami. Może to są skany (muszę przyznać, że bardzo dobre) jej zdjęć, ale warto to sprawdzić.
Wybacz, ale to już przesada. To, że ktoś ma dobre zdjęcia, to nie powód aby wszczynać śledztwo. Jeżeli ktoś ma takie zapędy to proszę się przenieść na www. małydetektyw.pl
Akurat te konkretne nie są aż tak niesamowite żeby nie dało ich się zrobić domowym sposobem.
Muszę się przyznać, że moje zdjęcia to też plagiaty...obejrzyjcie a potem siup i do ulubionych ....
Niech ŻYJE WOLNOŚĆ....NIECH ŻYJE PLAGIAT, NIECH ŻYJĄ PRZEPISY ALE TYLKO BAHUSA, NA POHYBEL KOMUNIE, PRECZ Z PREZYDENTEM, PRECZ Z WŻ, PRZECZ Z MODERATORAMI WŻ...PRECZ Z TINECZKĄ, PRECZ ZE WSZYSTKIM, PRECZ Z PRECZEM !!!!!!!!!!!!!!!!!...troszku się zapędziłem, ale intencje szlachetne i "prawomyślne" . Tineczce mogę odpuśćić...ale reszta płynie od serca na styropianową nutkę. Bahus
Przesada piszesz.....Nie chodziło mi o to, że to zdjęcie jest dobre tylko, że to jest dobrze wykonany skan. Jeżeli nie widzisz różnicy między zdjęciem wykonanym aparatem cyfrowym a zdjeciem zeskanowanym np. ze zdjęcia w formie juz "papierowej" to...hmmmm...porównaj zdjęcia tej użytkowniczki ze zdjęciami Wkn....No chyba, że nie chcesz widzieć tej różnicy. W takim przypadku stwierdzam, że to nie moja sprawa, zamykam się i proszę o wykasowanie mojego "przesadnie" podejrzliwo-detektywistycznego posta.
Użytkownik bbetty napisał w wiadomości: > Przesada piszesz.....Nie chodziło mi o to, że to zdjęcie jest dobre tylko, > że to jest dobrze wykonany skan. Jeżeli nie widzisz różnicy między > zdjęciem wykonanym aparatem cyfrowym a zdjeciem zeskanowanym np. ze zdjęcia > w formie juz "papierowej" to...hmmmm...porównaj zdjęcia tej > użytkowniczki ze zdjęciami Wkn....No chyba, że nie chcesz widzieć tej > różnicy. W takim przypadku stwierdzam, że to nie moja sprawa, zamykam > się i proszę o wykasowanie mojego "przesadnie" > podejrzliwo-detektywistycznego posta.
Ja porównałem i faktycznie...zdjęcia użytkowniczki wkn biją na głowe zdjęcia tamtej użytkowniczki. Pampas nie wiem jak mogłeś różnicy nie zauważyć...moja rada: ucz się robić dobre zdjęcia takie jakie robi wkn...i nie mądrz się.....ot co.... Bahus
Pampas sam padł ofiarą swojego lenistwa, nigdy nie stworzył mechanizmu zamieniającego nick Wkn na Pampasa - chyba nie zależy mu na popularności hih Dla niewtajemniczonych - niemal wszystkie zdjęcia sygnowane jako Wkn robił Pampas - Wkn tylko gotowała :)
Użytkownik bbetty napisał w wiadomości: > Bahusie....będę się mądrzyć wtedy kiedy będę miała na to ochotę...ot > co... Nie pouczaj mnie.... i również ucz się robić dobre > zdjęcia
Bbetty to była rada dla Pampasa, a nie dla Ciebie...sorry mogłem to zaznaczyć jaśniej . Bahus
Wszystkie zdjęcia w przepisach Wkn są mojego autorstwa, więc nie będę porównywał
Fakt, że zdjęcia o których piszemy mogą być dobrze zrobionymi skanami, ale jako że troszkę wiem o fotografii i stwierdzam, że także bez problemu można takie foty zrobić w domu tanią lustrzanką. Przeczucie że jest tak czy inaczej, to troszkę za mało aby formułować zarzuty. Ciekawa jak byś się poczuła gdyby ktoś oskarżył Cię o plagiat, bo przepis jest dobry i napisany poprawną polszczyzną i na pewno został przepisany z jakiejś książki.
Zalecam podejść do tematu na "chłodno". Robienie nagonek do niczego dobrego nie prowadzi. Tam gdzie są dowody na plagiat działamy szybko i zdecydowanie, w pozostałych przypadkach stosujemy zasadę domniemanej niewinności.
Nie dam Ci jeść Ty gadzie jeden Ty, kłamczuchu z maślaną sklerozą - dwa zdjęcia są moje! Nic nie szkodzi, że wcale nie chciałeś ich zamieścić i podałeś mi aparat z gotowymi ustawieniami :D Lepiej sobie przypomnij początki naszej wspólnej pracy nad wużetem, hihi - te zdjęcia upieczonych buraków ze skórką...
Napisałam "może to są skany jej zdjęć, ale warto sprawdzić", nie stwierdziłam ,że to plagiat. Dobrze więc nie dyskutujmy więcej na ten temat.....skoro trzymacie rękę na pulsie, to ok.... Strzeliłam niezłą gafę z tymi zdjęciami Wkn.... ale w sumie co to za rożnica
Spoko....jak widać pewne aspekty funkcjonowania WŻ są mi nieznane....tajemnice....same tajemnice.....Chyba jednak zajrzę na tą detektywistyczną stronkę
Użytkownik till napisał w wiadomości: > "Tanią lustrzanką" zabrzmiało jak obelga! ;)Normalnie już to słyszę > wycedzone przez zęby: "Bo to tania lustrzanka była"...
Coś mi się wydaje, że wiem jaki aparat jest w posiadaniu użytkowniczki Till ...Pampasie strzeż się...... Bahus
Nie masz racji, mospanie :D Dobranoc, uciekam - ujrzałam nową kucharę z poradami na WuŻecie - mogę się więc odmeldować i położyć mój obolały stary kręgosłup - do jutra :)
jak mogę zgłosic nadużycie ktos wstawił moje zdjecie http://wielkiezarcie.com/recipe56010.html
Napisz do Pampasa. On dalej już zajmie się sprawą.
http://wielkiezarcie.com/user.php?id=2
Już pokasowałem wszystkie przepisy tej użytkowniczki. Generalnie wszystko było "pożyczone".
Dziękuję
ło matko, nie zdążyłam nawet sobie obejrzeć tej "radosnej zapożyczonej twórczości", bo już posprzątano
Ale to chyba dobrze :)
Też się szykowałem a wielgachną miotłą do zamiatania...no cóż też się spóźniłem...ale to dobrze. Im krócej takie "dokonania" widnieją na Wielkim Żarciu tym lepiej...
Bahus
OOO, ale moze, moze biedactwo tworzylo wlasna ksiazke z ulubionych i nie pojelo jak to sie robi??? Rozne cuda sie zdarzaja:))))))))))))))))))
Też "zapuściłam" żurawia na te "pożyczone"....a tu posprzątane juz .
a ja myslalam, ze to mi cos nie dziala...:)))))))))))
Szkoda, że nie wiemy kto to był.
Ja weszłam na te przepisy, ale za żadne skarby świata nie mogę sobie przypomnieć nicku tej osoby. Wiem że zaczynało się na a i było długie:)
nick: aaaaaaaaaaaaaaaajaaaaaaaaaaaaaaaakraaaaaaaaaaaaaaaaadneisieeeeeeeeeeeeeeenieeeeeeeeeeeeprzejmujeeeeeeeeeeeeeeeee:)))))
Moderatorzy wiedza i beda pilnowac:)
Chwała im za to:)
Kurcze, przypomnij sobie nick, to pomozemy szpiegowac:)))
Tineczko, Ty to masz dobrze, Twój nick na t nie na a ;)))
Hehe, nigdy nie wiadomo, jak wiesz wszystkiemu co zle winna jest tineczka:))))))))
Widzę, że wszystko bierzesz na "klatę". ;))))
Mocna jesteś
Hehe, staram sie jak moge, czuje wielka odpowiedzialnosc za dobro naszego WZ-tu :)))))
Nie martw się All to był nick na małe a i był znacznie dłuższy niż trzy litery:)
Ufff.... a to mi kameń z serca spadł, a już miałam sprawdzić czy moje fotki są w przepisach ;))))
Nawet o minimetr się nie przesuneły:) Stoją jak stały:) Istny Chiński Mur:) Tylko z Księżyca nie widać:)
Użytkownik as napisał w wiadomości:
> Szkoda, że nie wiemy kto to był.
http://wielkiezarcie.com/user.php?id=156114juz
wiem kto to był
Mówiłam, że długi nick na a:)
Przy okazji "pożyczonych" zdjęć.....Użytkownik evegetsnaked http://wielkiezarcie.com/user.php?id=165266,
ma w swojej książce 5 przepisów, w tym 3 z zeskanowanymi zdjęciami. Może to są skany (muszę przyznać, że bardzo dobre) jej zdjęć, ale warto to sprawdzić.
Wybacz, ale to już przesada. To, że ktoś ma dobre zdjęcia, to nie powód aby wszczynać śledztwo. Jeżeli ktoś ma takie zapędy to proszę się przenieść na www. małydetektyw.pl
Akurat te konkretne nie są aż tak niesamowite żeby nie dało ich się zrobić domowym sposobem.
Efekt jest taki że dodałam do ulubionych :) Ja też mam zdjęcia podejrzane, sprawdzajcie i dodawajcie :))))))
Muszę się przyznać, że moje zdjęcia to też plagiaty...obejrzyjcie a potem siup i do ulubionych ....
Niech ŻYJE WOLNOŚĆ....NIECH ŻYJE PLAGIAT, NIECH ŻYJĄ PRZEPISY ALE TYLKO BAHUSA, NA POHYBEL KOMUNIE, PRECZ Z PREZYDENTEM, PRECZ Z WŻ, PRZECZ Z MODERATORAMI WŻ...PRECZ Z TINECZKĄ, PRECZ ZE WSZYSTKIM, PRECZ Z PRECZEM !!!!!!!!!!!!!!!!!...troszku się zapędziłem, ale intencje szlachetne i "prawomyślne" . Tineczce mogę odpuśćić...ale reszta płynie od serca na styropianową nutkę.
Bahus
Przesada piszesz.....Nie chodziło mi o to, że to zdjęcie jest dobre tylko, że to jest dobrze wykonany skan. Jeżeli nie widzisz różnicy między zdjęciem wykonanym aparatem cyfrowym a zdjeciem zeskanowanym np. ze zdjęcia w formie juz "papierowej" to...hmmmm...porównaj zdjęcia tej użytkowniczki ze zdjęciami Wkn....No chyba, że nie chcesz widzieć tej różnicy. W takim przypadku stwierdzam, że to nie moja sprawa, zamykam się i proszę o wykasowanie mojego "przesadnie" podejrzliwo-detektywistycznego posta.
Użytkownik bbetty napisał w wiadomości:

> Przesada piszesz.....Nie chodziło mi o to, że to zdjęcie jest dobre tylko,
> że to jest dobrze wykonany skan. Jeżeli nie widzisz różnicy między
> zdjęciem wykonanym aparatem cyfrowym a zdjeciem zeskanowanym np. ze zdjęcia
> w formie juz "papierowej" to...hmmmm...porównaj zdjęcia tej
> użytkowniczki ze zdjęciami Wkn....No chyba, że nie chcesz widzieć tej
> różnicy. W takim przypadku stwierdzam, że to nie moja sprawa, zamykam
> się i proszę o wykasowanie mojego "przesadnie"
> podejrzliwo-detektywistycznego posta.
Ja porównałem i faktycznie...zdjęcia użytkowniczki wkn biją na głowe zdjęcia tamtej użytkowniczki. Pampas nie wiem jak mogłeś różnicy nie zauważyć...moja rada: ucz się robić dobre zdjęcia takie jakie robi wkn...i nie mądrz się.....ot co....
Bahus
Pampas sam padł ofiarą swojego lenistwa, nigdy nie stworzył mechanizmu zamieniającego nick Wkn na Pampasa - chyba nie zależy mu na popularności hih
Dla niewtajemniczonych - niemal wszystkie zdjęcia sygnowane jako Wkn robił Pampas - Wkn tylko gotowała :)
Bahusie....będę się mądrzyć wtedy kiedy będę miała na to ochotę...ot co...
Nie pouczaj mnie....
i również ucz się robić dobre zdjęcia
Użytkownik bbetty napisał w wiadomości:
.
> Bahusie....będę się mądrzyć wtedy kiedy będę miała na to ochotę...ot
> co... Nie pouczaj mnie.... i również ucz się robić dobre
> zdjęcia
Bbetty to była rada dla Pampasa, a nie dla Ciebie...sorry mogłem to zaznaczyć jaśniej
Bahus
Wszystkie zdjęcia w przepisach Wkn są mojego autorstwa, więc nie będę porównywał

Fakt, że zdjęcia o których piszemy mogą być dobrze zrobionymi skanami, ale jako że troszkę wiem o fotografii i stwierdzam, że także bez problemu można takie foty zrobić w domu tanią lustrzanką.
Przeczucie że jest tak czy inaczej, to troszkę za mało aby formułować zarzuty. Ciekawa jak byś się poczuła gdyby ktoś oskarżył Cię o plagiat, bo przepis jest dobry i napisany poprawną polszczyzną i na pewno został przepisany z jakiejś książki.
Zalecam podejść do tematu na "chłodno". Robienie nagonek do niczego dobrego nie prowadzi. Tam gdzie są dowody na plagiat działamy szybko i zdecydowanie, w pozostałych przypadkach stosujemy zasadę domniemanej niewinności.
Nie dam Ci jeść Ty gadzie jeden Ty, kłamczuchu z maślaną sklerozą - dwa zdjęcia są moje! Nic nie szkodzi, że wcale nie chciałeś ich zamieścić i podałeś mi aparat z gotowymi ustawieniami :D
Lepiej sobie przypomnij początki naszej wspólnej pracy nad wużetem, hihi - te zdjęcia upieczonych buraków ze skórką...
Napisałam "może to są skany jej zdjęć, ale warto sprawdzić", nie stwierdziłam ,że to plagiat. Dobrze więc nie dyskutujmy więcej na ten temat.....skoro trzymacie rękę na pulsie, to ok....
ale w sumie co to za rożnica
Strzeliłam niezłą gafę z tymi zdjęciami Wkn....
Betty, ja od początku WŻ wiem, kto u Pampasów robi zdjęcia.....stąd mój żart...postrzegaj mojego posta tylko w tej kategorii
Bahus
Spoko....jak widać pewne aspekty funkcjonowania WŻ są mi nieznane....tajemnice....same tajemnice.....Chyba jednak zajrzę na tą detektywistyczną stronkę

Siedź tu i nigdzie się nie ruszaj ;P
"Tanią lustrzanką" zabrzmiało jak obelga! ;)
Normalnie już to słyszę wycedzone przez zęby: "Bo to tania lustrzanka była"...
Użytkownik till napisał w wiadomości:
...Pampasie strzeż się......
> "Tanią lustrzanką" zabrzmiało jak obelga! ;)Normalnie już to słyszę
> wycedzone przez zęby: "Bo to tania lustrzanka była"...
Coś mi się wydaje, że wiem jaki aparat jest w posiadaniu użytkowniczki Till
Bahus
Nie masz racji, mospanie :D
Dobranoc, uciekam - ujrzałam nową kucharę z poradami na WuŻecie - mogę się więc odmeldować i położyć mój obolały stary kręgosłup - do jutra :)