Kupiłam w kwiaciarni krokusa.Rozkwitł mi ładnie ma fioletowe kwiatuszki,ale niewiem co zrobic,żeby kwitł cały rok.Lubię kolorowe kwiatki w doniczkach w domu.Patrzyłam na forum w necie ale nic ciekawego nie wyczytałam.Więc Was kochani proszę o pomoc-radę.Będę wdzięczna.Szkoda mi tego kwiatuszka.
raczej nie jest możliwe aby krokus kwitł cały czas. Proponuję poszukać innej roślinki np storczyk kwitnie bardzo dlugo i masz gwaratntowaną pewność że zakwitnie jeszcze raz :):). Krokusa zostaw niech przekwitnie i odstaw gdzies w chłodne miejsce w przyszłym roku wyciągniesz go zaczniesz pdlewac i znów zakwitnie. Pozdrowionka
Kupiłam w kwiaciarni krokusa.Rozkwitł mi ładnie ma fioletowe kwiatuszki,ale niewiem co zrobic,żeby kwitł cały rok.Lubię kolorowe kwiatki w doniczkach w domu.Patrzyłam na forum w necie ale nic ciekawego nie wyczytałam.Więc Was kochani proszę o pomoc-radę.Będę wdzięczna.Szkoda mi tego kwiatuszka.
raczej nie jest możliwe aby krokus kwitł cały czas. Proponuję poszukać innej roślinki np storczyk kwitnie bardzo dlugo i masz gwaratntowaną pewność że zakwitnie jeszcze raz :):). Krokusa zostaw niech przekwitnie i odstaw gdzies w chłodne miejsce w przyszłym roku wyciągniesz go zaczniesz pdlewac i znów zakwitnie.
Pozdrowionka
Aha i tak zrobię jak radzisz.Dzięki bardzo.
proszę bardzo :)