Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ten artykuł mną wstrząsnoł!!!

• Autor: jolcia2992 Data: 2010-02-08 15:30:02

9-letnia dziewczynka URODZIŁA DZIECKO! Świat zwariował?

Dzisiaj nikogo już  nie dziwią ciężarne nastolatki i gimnazjalistki pchające wózki. Młode matki stały się elementem współczesnej rzeczywistości – przestają wzbudzać zgorszenie, zaskoczenie, niesmak… Tak dzieje się szczególnie za granicą, gdzie wczesne macierzyństwo jest albo następstwem rozprzestrzeniających się wpływów masowej popkultury albo… elementem wielowiekowej tradycji.  

W efekcie, media regularnie zalewają nas szokującymi wiadomościami o ciążach coraz młodszych dzieci. W 2008 roku świat obiegła informacja o narodzinach chłopca, którego matką była 8-latka. Śledztwo wykazało, że mała Peruwianka została zgwałcona przez swoich kuzynów i w wyniku okrutnego przestępstwa zaszłą w ciążę.  

Z kolei kilka dni temu, chiński serwis „City Evening News" opisał historię 9-latki, która 27 stycznia urodziła dziecko. Chłopiec przyszedł na świat przy pomocy cesarskiego cięcia,  waży 2,75 kg i jest zdrowy. Jak nieoficjalnie dowiedzieli się chińscy dziennikarze od jednej z pielęgniarek, dziewczynka wygląda bardzo dojrzale jak na swój wiek, a jej rodzice nie chcą rozmawiać na temat ciąży córki. O całej sprawie poinformowali jednak policję, która ma ustalić, kto jest ojcem dziecka. Jeśli okaże się on osobą pełnoletnią, z cała pewnością stanie przed sądem – w Chinach zabronione są kontakty z dziećmi, które nie ukończyły 14. roku życia.

• Autor: MARTA84 Data: 2010-02-08 15:45:32

Az mnie ciarki przeszły

• Autor: onlyred Data: 2010-02-08 15:48:49

Nie świat zwariował, a ludzie.

• Autor: aleczka Data: 2010-02-08 18:16:10

sześc lat temu córka(wówczas pierwsz klasa gimnazjum) mojej koleżanki zaszła w ciąże pod okiem własnej matki-ona siedziała w pokoju oglądał film,a oni zmajstrowali bobasa w kuchni)on nie miał 16 lat).No i w piątym miesiącu ciąży mała przychodzi do mnie(nie do matki,czy kogo tam)i mówi ,że coś się jej rusza w brzuchu!!no to ja z nia wywiad cały przeprowadzam a ona ,że pięć miesięcy nie ma okresu,że farbuje sobie podpaski farba i wogóle..patrzę no brzuszek spory,ruchy czuć juz było ,jakby żaby:-)długo się zastanawiałam jak powiedzieć o tym D...w końcu powiedziałam ...skończyło się wezwaniem pogotowia,zastrzykami na uspokojenie etc.dziecko urodziło sie przez cesarkę, w jakimś szpitalu w Międzylesiu...jeszcze po drodze była jakś hlamydia,toksoplazmoza...szwy na brzuchu jej się rozeszły,załozyli sączki,drenaż..wogóle masakra...no i tak to wygląda....

• Autor: Scooby Data: 2010-02-08 19:02:14

To matka jej nie widziała,że jest wciąży,przecież piąty miesiąc to już spory brzuszek.Ojej niedobrze,że dzieci zaczynają w tak młodym wieku.No ale cóż dzisiejsza młodzież wie lepiej o tych sprawach tylko co niektórzy nie wiedzą jak się zabezpieczyc przed niechcianą ciążą.

• Autor: aleczka Data: 2010-02-08 20:05:35

D,była i jest dośc taka przy kości jak na dziwczynkę...dla jej matki zajętej jeszcze trójką dzieci to pewnie nic dziwnego,że utyła...troszkę...a brzuszek miała tyle co nic...poszłow w pupsko:-)

• Autor: nonka4 Data: 2010-02-09 08:54:06

jak byłam w ciąży z moja dziś 12 letnią nieletnią ,  w piatym miesiącu to było widać tyle co nic! A jestem no..powiedzmy w miarę szczupła:))) za to obecnie było juz widać od 2-go m-ca. Tak,ze na samą "widoczność" nie ma reguły:))

• Autor: as Data: 2010-02-09 14:35:23

To przeczytajcie to http://media.wp.pl/kat,1022943,wid,11936368,wiadomosc.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu