jakie ciasto mozna upiec nie majac wlasciwie nic w domu , no moze troche maki,jajka, cukru, jakiegos tluszczu kakao,i jakis dzem. Zadnych drozdzy czy proszku do pieczenia?Do sklepu daleko a goscie w drodze.
Użytkownik Piper napisał w wiadomości: > jakie ciasto mozna upiec nie majac wlasciwie nic w domu , no moze troche > maki,jajka, cukru, jakiegos tluszczu kakao,i jakis dzem. Zadnych drozdzy czy > proszku do pieczenia?Do sklepu daleko a goscie w drodze.
Ubij całe jaja z cukrem na gęsty gładki krem. Dodaj maki i upiecz biszkopt. Nie przecinaj na gorąco bo Ci się pokruszy. Posmaruj z góry dżemem i już masz gotowe ciasto!
Ależ masz wszystko, co potrzeba do....MURZYNKA! Zdziwisz się, jakie to dobre ciasto z podstawowych składników :) Zamiast margaryny można śmiało dać masło lub olej czy jakikolwiek tłuszcz
jakie ciasto mozna upiec nie majac wlasciwie nic w domu , no moze troche maki,jajka, cukru, jakiegos tluszczu kakao,i jakis dzem. Zadnych drozdzy czy proszku do pieczenia?Do sklepu daleko a goscie w drodze.
Mnie przychodzą faworki do głowy,a co innego można to niewiem.
Użytkownik Piper napisał w wiadomości:
> jakie ciasto mozna upiec nie majac wlasciwie nic w domu , no moze troche
> maki,jajka, cukru, jakiegos tluszczu kakao,i jakis dzem. Zadnych drozdzy czy
> proszku do pieczenia?Do sklepu daleko a goscie w drodze.
Ubij całe jaja z cukrem na gęsty gładki krem. Dodaj maki i upiecz biszkopt. Nie przecinaj na gorąco bo Ci się pokruszy. Posmaruj z góry dżemem i już masz gotowe ciasto!
A tłuszcz zostaw sobie na chude dni
a może kruszon jest dobry z owocem z kompotu może być dżem super szybki prosty
Ależ masz wszystko, co potrzeba do....MURZYNKA! Zdziwisz się, jakie to dobre ciasto z podstawowych składników :) Zamiast margaryny można śmiało dać masło lub olej czy jakikolwiek tłuszcz
http://wielkiezarcie.com/recipe31285.html
masz nawet dżem!...to tutaj murzyn z powidłami ---> http://wielkiezarcie.com/recipe29872.html
wielkie dzieki za wszystkie pomysly
ja awaryjnie mam krem w proszku karpatkowy (mleko mam zawsze), wylewam gotowy na krakersy, w wersji lux polewam polewą.