To naprawde super,aż nie chce sie wierzyc,że cos takiego można zrobic.A jeszcze te torsy,biusty,penise to dopiero rewelacja.Aż musze pokazac mężowi jakie można zrobic cuda-torty.Jezu za czasów PRL to było nie do pomyslenia,żeby taki ,,zbereźny"tort zrobic.Dorotaxx to naprawde super nic dodac nic ując.Całuje mocno za te wspaniałe torty.
Dorotko jesteś mistrzynią tortów wszystkie są rewelacyjne niewiem jak takie cuda udaje Ci się zrobić,jesteś wielka poprostu brak mi słów.Zyczę powodzenia w konkursie .Pozdrawiam
Nie moę oderwać oczu od Twoich cudeniek.... istne dzieła sztuki.Jestes niesamowita !!!! Trzymam kciuki za konkurs. A tak na marginesie uchyl rąbka tajemnicy czym barwisz marcepana? Szukam od jakiegoś czasu barwników spożywczysz ....lecz bez rezultatu.
Użytkownik krysia64 napisał w wiadomości: > uchyl rąbka > tajemnicy czym barwisz marcepana?Szukam od jakiegoś czasu barwników > spożywczysz ....lecz bez rezultatu.
Ja nie mam przed Wami tajemnic jeśli chodzi o torty .
Do wszelkich mas cukrowych najlepsze są barwniki w żelu
Podam ci kilka linków . Tam mozesz zamówić barwniki.
Ostatnio zamawiałam w tym sklepie. Z czystym sumieniem polecam ! tanio, szybko,sprawnie
Im dluzej ogladam..tym nizej szczeka mi opada :) Bardzo efektowne i super wykonane. Zdjecia przedniej jakosci, jestes profesjonalistka. Gratuluje :)) Dla mnie poprosze..ten z rurkami waflowymi i kwiatuszkami :))))
Doroto, muszę koniecznie napisac, ze dzieki Tobie i Twojej masie cukrowej i ja załapałam tortowego bakcyla, a nawet zyskałam lekkiego tortowego świra. W kazdym razie dziękuje za przepisy i inspiracje! ... chociaz nie obiecuję, że nie bedę papugować... własciwie to będe papugowac nawet na pewno (i po co dzielić z innymi takimi rewelacyjnymi pomysłami)
Jesli chodzi o torty - oczywiście mistrzostwo przez duże M, a tort z koparką - po prostu genialnyu
CUDNE !!! Krówki wymiatają, śliczne są Kubuś z Tygryskiem, Kubuś pędzący z tortem, Kubuś z 1,sztaluga, tvn, pierscionek zaręczynowy, koparka,piętrowy zielony z pieskiem, 40lat razem, a żółte różę wyglądają jak wyszywane !!! cuda !!! A jak dla mnie, najpiękniejszy to " wyjątkowy prezent z podróży poślubnejj" - MISTRZOSTWO !!! "Babka" z krawatem , hm.... Piekne te wszystkie "kształty" ... Zresztą po co wybierać - to zbyt trudne...!!! Pozdrawiam, i zazdroszczę...
Dorotko, widziałam na "kreatywnym cukrze" tort z Kubusiem i Tygryskiem z tym samym wzorem , co Twój. Wierz mi, oni powinni się od CIEBIE UCZYĆ !!!!! Pozdrawiam !
O MAMO JAKI MASZ TALENT KOBIETO! WŁAŚNIE SZUKAM KGOŚ KTO UPIEKŁ BY MI TAKIE CUDEŃKO BO JA NIESTETY MAM DWIE LEWE ŁAPKI SZKODA ŻE TAK DALEKO MAM DO CIEBIE
Nie łam się kobieto! Widziałam,że umiesz piec ciasta więc dasz radę zrobić sama taki tort.To wcale nie jest trudne. Trochę więcej wiary we własne możliwości! Zerknij tu http://wielkiezarcie.com/recipe30981.html W linku znajdziesz przepis na masę cukrową. Mozesz nią ładnie ozdobić tort. Pozdrawiam
Użytkownik Dorotaxx napisał w wiadomości: > Nie łam się kobieto!Widziałam,że umiesz piec ciasta więc dasz radę > zrobić sama taki tort.To wcale nie jest trudne.Trochę więcej wiary we > własne możliwości!Zerknij tu http://wielkiezarcie.com/recipe30981.htmlW > linku znajdziesz przepis na masę cukrową. Mozesz nią ładnie ozdobić > tort.Pozdrawiam
Użytkownik Dorotaxx napisał w wiadomości: > Nie łam się kobieto!Widziałam,że umiesz piec ciasta więc dasz radę > zrobić sama taki tort.To wcale nie jest trudne.Trochę więcej wiary we > własne możliwości!Zerknij tu http://wielkiezarcie.com/recipe30981.htmlW > linku znajdziesz przepis na masę cukrową. Mozesz nią ładnie ozdobić > tort.Pozdrawiam
Ach zapomnialam dzięki za wskazanie przepisu na masę cukrową bo żeby nie bylo że całkiem do niczego jestem to tort zrobić umię ale już z lepiem takich cacuszek to kiepsko, ale będe próbowala!
Tego chyba jeszcze nie widzieliście
A teraz będą torty dla dorosłych .
Dzieci proszę o zamknięcie wątku
Mistrzostwo!!!
Jeśli mogę zapytać to czym malujesz postacie pisakami czy barwnikami?
Użytkownik jola995 napisał w wiadomości:
> Jeśli mogę zapytać to czym malujesz postacie pisakami czy
> barwnikami?
barwnikami.
Nie dorobiłam się jeszcze pisaków
Cudności, aż szkoda jeść...
To naprawde super,aż nie chce sie wierzyc,że cos takiego można zrobic.A jeszcze te torsy,biusty,penise to dopiero rewelacja.Aż musze pokazac mężowi jakie można zrobic cuda-torty.Jezu za czasów PRL to było nie do pomyslenia,żeby taki ,,zbereźny"tort zrobic.Dorotaxx to naprawde super nic dodac nic ując.Całuje mocno za te wspaniałe torty.
Chapeau bas, Dorotko!
Przepiękne!
co tu dużo mówić(pisać) rewelacja
Zaniemówiłam !ICuda!Idę poklikać na stronę konkursu.
Same arcydzieła:)
Gratuluje talentu
Dorotaxx jesteś mistrzynią
Rewelacja! Gratuluje talentu!
Dorotko torty przepiękne, widać rękę prawdziwej mistrzyni i zarazem artystki. Cuuuuuudeńka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To się teraz kochana przyznaj ile bierzesz za lekcje dekoracji tortów:) Coś mi się wydaje, że znajdzie się na nie wielu chętnych:)
Dorotko jesteś mistrzynią tortów wszystkie są rewelacyjne niewiem jak takie cuda udaje Ci się zrobić,jesteś wielka poprostu brak mi słów.Zyczę powodzenia w konkursie .Pozdrawiam
Dla znajomych za darmo
a tak na powaznie to ja powinnam brać lekcję u innych
Pisząc "brać lekcje u innych" masz oczywiście na myśli światowej sławy cukierników:) Innej mozliwości już raczej nie ma:)
Chylę czoło przed talentem, pomysłami i pracowitością ......
Chylę czoło przed talentem, pomysłami i pracowitością ......
Nie moę oderwać oczu od Twoich cudeniek.... istne dzieła sztuki.Jestes niesamowita !!!!
Trzymam kciuki za konkurs.
A tak na marginesie uchyl rąbka tajemnicy czym barwisz marcepana?
Szukam od jakiegoś czasu barwników spożywczysz ....lecz bez rezultatu.
Użytkownik krysia64 napisał w wiadomości:
> uchyl rąbka
> tajemnicy czym barwisz marcepana?Szukam od jakiegoś czasu barwników
> spożywczysz ....lecz bez rezultatu.
Ja nie mam przed Wami tajemnic jeśli chodzi o torty .
Do wszelkich mas cukrowych najlepsze są barwniki w żelu
Podam ci kilka linków . Tam mozesz zamówić barwniki.
Ostatnio zamawiałam w tym sklepie. Z czystym sumieniem polecam ! tanio, szybko,sprawnie
http://www.aledobre.pl/80,Pieczenie/2-98,Barwniki_kolorowe_cukry_posypki_perly_marcepan_inne_dodatki/
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6124133
http://tortownia.pl/produkty.php?kid=32
Dziekuję bardzo ...jesteś kochana
Bardzo proszę
cudne jak wszystkie Twoje dzieła Dorotko
Dziękuję kochani za miłe słowa!
Im dluzej ogladam..tym nizej szczeka mi opada :)
Bardzo efektowne i super wykonane. Zdjecia przedniej jakosci, jestes profesjonalistka.
Gratuluje :))
Dla mnie poprosze..ten z rurkami waflowymi i kwiatuszkami :))))
Bardzo dziekuję za miłe słowa :-)
Tez lubię ten z rurkami!
Pozdrawiam
Dorota jak zwykle rządzi w tortach.
Przy okazji brawa dla Pampasów za ułatwienie przeglądnia zdjęć.
Dorota..nie powinna nazywac sie Dorota... tylko Dor-torta
Użytkownik Glumanda napisał w wiadomości:
> Dorota..nie powinna nazywac sie Dorota... tylko Dor-torta
dokładnie :))) albo tortowa-Dorotka:) brawo , brawo:))
Dorota-do-torta!!!!!
hahahah fajne
W takim razie zmieniam nick !
Super, jak zwykle. Brawo piękne torty:-))
Dzięki Mariolka
Super, jak zwykle. Brawo piękne torty:-))
Same cudeńka. Poprostu oczy bieleją!
Mistrzostwo świata!
Im dłużej oglądam tym bardziej oniemieje z zachwytu, cos niesamowitego. Wielki talent. Gratuluje Dorotko.
Doroto, muszę koniecznie napisac, ze dzieki Tobie i Twojej masie cukrowej i ja załapałam tortowego bakcyla, a nawet zyskałam lekkiego tortowego świra.
W kazdym razie dziękuje za przepisy i inspiracje!
... chociaz nie obiecuję, że nie bedę papugować... własciwie to będe papugowac nawet na pewno (i po co dzielić z innymi takimi rewelacyjnymi pomysłami)
Jesli chodzi o torty - oczywiście mistrzostwo przez duże M, a tort z koparką - po prostu genialnyu
Kochana ! Przecież ja też szukam inspiracji w necie!
Przepiękne Dorotko te Twoje torty , niemogę oczu oderwać
I jeszcze ,,ciepłe,, fotki
Dorotko jesteś niesamowita.
się zawstydziłam
Tu nie ma czemu się wstydzić, to mistrzostwo i trzeba być dumnym i chwalić się tymi małymi dziełami. Pozdrawiam i życzę więcej pomysłów
Dziękuję ślicznie!
Również pozdrawiam
Poważnie! Dobrze, że mam blisko chyba się na jakiś wieczorowy kurs zapiszę do Ciebie ;))
Zapraszam kochana,zapraszam
P.S Powiedz mi gdzie kupujesz blachy pod ciasto (takie prostokątne)
W Tesco słońce
6 zł sztuka
ściskam!
CUDNE !!!
Krówki wymiatają, śliczne są Kubuś z Tygryskiem, Kubuś pędzący z tortem, Kubuś z 1,sztaluga, tvn, pierscionek zaręczynowy, koparka,piętrowy zielony z pieskiem, 40lat razem, a żółte różę wyglądają jak wyszywane !!! cuda !!!
A jak dla mnie, najpiękniejszy to " wyjątkowy prezent z podróży poślubnejj" - MISTRZOSTWO !!!
"Babka" z krawatem , hm.... Piekne te wszystkie "kształty" ...
Zresztą po co wybierać - to zbyt trudne...!!!
Pozdrawiam, i zazdroszczę...
ślicznie dziękuję!
Dorotko, widziałam na "kreatywnym cukrze" tort z Kubusiem i Tygryskiem z tym samym wzorem , co Twój.
Wierz mi, oni powinni się od CIEBIE UCZYĆ !!!!!
Pozdrawiam !
Piekne te twoje torty!!! te z rureczkami super ...penisy tez fajne!.Masz złote rece!
O MAMO JAKI MASZ TALENT KOBIETO!
WŁAŚNIE SZUKAM KGOŚ KTO UPIEKŁ BY MI TAKIE CUDEŃKO BO JA NIESTETY MAM DWIE LEWE ŁAPKI
SZKODA ŻE TAK DALEKO MAM DO CIEBIE
Nie łam się kobieto!
Widziałam,że umiesz piec ciasta więc dasz radę zrobić sama taki tort.To wcale nie jest trudne.
Trochę więcej wiary we własne możliwości!
Zerknij tu http://wielkiezarcie.com/recipe30981.html
W linku znajdziesz przepis na masę cukrową. Mozesz nią ładnie ozdobić tort.
Pozdrawiam
Użytkownik Dorotaxx napisał w wiadomości:
> Nie łam się kobieto!Widziałam,że umiesz piec ciasta więc dasz radę
> zrobić sama taki tort.To wcale nie jest trudne.Trochę więcej wiary we
> własne możliwości!Zerknij tu http://wielkiezarcie.com/recipe30981.htmlW
> linku znajdziesz przepis na masę cukrową. Mozesz nią ładnie ozdobić
> tort.Pozdrawiam
Dzięki za słowa otuchy :-)
Użytkownik Dorotaxx napisał w wiadomości:
> Nie łam się kobieto!Widziałam,że umiesz piec ciasta więc dasz radę
> zrobić sama taki tort.To wcale nie jest trudne.Trochę więcej wiary we
> własne możliwości!Zerknij tu http://wielkiezarcie.com/recipe30981.htmlW
> linku znajdziesz przepis na masę cukrową. Mozesz nią ładnie ozdobić
> tort.Pozdrawiam
Ach zapomnialam dzięki za wskazanie przepisu na masę cukrową bo żeby nie bylo że całkiem do niczego jestem to tort zrobić umię ale już z lepiem takich cacuszek to kiepsko, ale będe próbowala!
Jestem pod wielkim wrażeniem Pani zdolności chciałabym tak umieć
Jesteś Mistrzynią, każdy Twój tort to prawdziwe i wspaniałe dzieło sztuki, gratuluje talentu i pomysłowości:)
Są po prostu cudne....pozdrawiam