Czy wszystkie skladniki tego smalcu http://wielkiezarcie.com/recipe3799.html mają się gotować w jednym garnku przez 1-1,5godz.czy trzeba go smażyć na patelni? dzisiaj będe go robić dlatego proszę o radę, pozdrawiam!!!
70 dag świeżej słoniny 25 dag łopatki 25 dag karkówki 25 dag boczku 4 duże cebule mielony pieprz majeranek 4-5 ząbków czosnku
Sposób przygotowania:
1. Słoninę pokroić w małą kostkę, wrzucić do dużego garnka, wlać 1/2 szklanki wody. 2. Podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż skwarki będą przezroczyste. 3. Mięso i boczek opłukać i osączyć, pokroić w małą kostkę i dodać do roztopionego tłuszczu ze skwarkami. 4. Smażyć przez 1 - 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając. 5. Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki, a później w plasterki. Dodać do naczynia z mięsem i skwarkami. 6. Gdy cebula się zezłoci, garnek ze smalcem odstawić z ognia. 7. Kiedy smalec nieco przestygnie, dodać pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku i majeranek. Wymieszać i przelać do kamiennego naczynia lub do słoików.
Najpierw słonina z wodą, a potem dodajesz w podanych odstępach czasowych co Aleex karze :-)
Czy wszystkie skladniki tego smalcu http://wielkiezarcie.com/recipe3799.html mają się gotować w jednym garnku przez 1-1,5godz.czy trzeba go smażyć na patelni? dzisiaj będe go robić dlatego proszę o radę, pozdrawiam!!!
Składniki:
70 dag świeżej słoniny
25 dag łopatki
25 dag karkówki
25 dag boczku
4 duże cebule
mielony pieprz
majeranek
4-5 ząbków czosnku
Sposób przygotowania:
1. Słoninę pokroić w małą kostkę, wrzucić do dużego garnka, wlać 1/2 szklanki wody.
2. Podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż skwarki będą przezroczyste.
3. Mięso i boczek opłukać i osączyć, pokroić w małą kostkę i dodać do roztopionego tłuszczu ze skwarkami.
4. Smażyć przez 1 - 1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.
5. Cebulę obrać, pokroić w ćwiartki, a później w plasterki. Dodać do naczynia z mięsem i skwarkami.
6. Gdy cebula się zezłoci, garnek ze smalcem odstawić z ognia.
7. Kiedy smalec nieco przestygnie, dodać pieprz, zmiażdżone ząbki czosnku i majeranek. Wymieszać i przelać do kamiennego naczynia lub do słoików.
Najpierw słonina z wodą, a potem dodajesz w podanych odstępach czasowych co Aleex karze :-)
Wszystko robimy w jednym garnku, bez patelni. Przepis jest na moim blogu: W mojej kuchni
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Już zrobiony, czeka w lodówce na konsumpcję, pozdrawiam!!!