Forum

Zdrowie i uroda

Stres nawet niewielki

• Autor: 17stopni Data: 2010-02-15 15:18:39

potrafi odbić się na Twoim zdrowiu. Ja to czuję. Tylko jak.. jak pozbywać się stresu?

• Autor: boroweczka25 Data: 2010-02-15 15:22:48

Całkowicie pozbyć się stresu się nie da. Ja nauczyłam się patrzeć na wszystko trochę z boku i zadawać sobie pytanie w czym pomoże to, że się zdenerwuję jeżeli w niczym to po co sie denerwować. Wiem, że to trudne ale mi się prawie udało.

• Autor: słodki buraczek Data: 2010-02-15 15:56:35

Ze mnie jest niezly nerwus, chociaz zalezy, do kogo sie porownam
    Gdy jednak sie we mnie zagotuje i mam taka mozliwosc, wychodze z domu (z siebie tez...) i mecze sie fizycznie - ostatnio np. odniezam. Tzn. robilam to dopoki mi ktos 5 dni temu lopaty do odsniezania nie podpierniczyl...
    W innych sytuacjach nieraz pomaga mi 10 baaaardzo glebokich i powolnych wdechow, po ktorych kazdorazowo wystepuje wydech tegoz samego rodzaju.

• Autor: kwiatek09 Data: 2010-02-15 21:19:25

Mówią,że najlepszy jest seks.
    Poza tym ratuję się dobrym,dojelitowym magnezem-MAGNE B6 albo SLOW-MAG.

• Autor: 17stopni Data: 2010-02-16 09:54:31

Na stres seks - nie jestem przekonany. Przy wielkim stresie skupić się nie da :>

Oglądałem wczoraj film - "Yes Man" - to jest dobry sposób na stres :)Polecam.
    Zbieram powoli na wojaże - wyjazdy weekendowe w różne zakątki świata - jestem przekonany że pomogą!
    A myśląc o innych, którzy są bardziej uwiązani z miejscem zamieszkania niż ja... to pewnie opcją jest też psycholog (jak sądzicie?), bo na stres leków nie warto brać, przynajmniej od razu.

• Autor: aggusia35 Data: 2010-02-16 17:41:05

masz rację na początku stresu nie warto brać lekarstw. Psycholog jak najbardziej tak zawsze można się nauczyć naczej patrzyć na pewne sprawy.
    Jak możesz wyeliminuj wszystkie źródła stresu ( wiem że to niemożliwe) ale chocaż te które można. Mnie pomaga wypad do lasu o każdej porze roku. Zaplątam sie w jeżyny, twarzą wlezę w wielka pajęczynę i zapominam o wszystkim mogę wtedy gory przenosić. teraz zimą też polecam las jest piękny o każdej porze roku.

• Autor: 17stopni Data: 2010-02-18 10:20:31

Dzisiaj jest piękna pogoda - to niesamowicie pozytywnie na mnie wpływa. Już nie mogę doczekać się wiosny!

A dzisiaj jest światowy dzień kota ;D http://bit.ly/anMzC3

Przejdź do pełnej wersji serwisu