Cos otatnio zapanowala w mediach cisza na ten temat Jak wedlug Was wyglada sprawa z ta grypa czy faktycznie mielismy do czynienia z swiatowa epidemia a takze jak mowiono pandemia czy to bylo swiadome dzialanie na rzecz koncernow farmaceutycznych
Państwa zachodu poniosły sromotną klęskę. Ludzie głupie nie są. Myslę, że tutaj chodziło o jakiś przekręt finansowy na dużą skalę. Z tego co wiem, trzy koncerny farmaceutyczne są podane do Strassburga właśnie o sprawy finansowe. W mojej przychodni wśród wszystkich pacjentów którzy mieli objawy grypopodobne ( ok.1200 osób w całym sezonie listopad- styczeń) tylko dwie osoby miały stwierdzoną grypę AH1N1 i trzy grypę sezonową. Reszta to paragrypa. Jest spoko.
Użytkownik ewka63 napisał w wiadomości: > Państwa zachodu poniosły sromotną klęskę. Ludzie głupie nie są. Myslę, > że tutaj chodziło o jakiś przekręt finansowy na dużą skalę. Z tego co > wiem, trzy koncerny farmaceutyczne są podane do Strassburga właśnie o > sprawy finansowe. W mojej przychodni wśród wszystkich pacjentów > którzy mieli objawy grypopodobne ( ok.1200 osób w całym sezonie > listopad- styczeń) tylko dwie osoby miały stwierdzoną grypę AH1N1 i trzy > grypę sezonową. Reszta to paragrypa. Jest spoko.
Jak to dobrze ze sluzba zdrowia jest na zawolanie :)))
juz jakis czas temu bylo głośno ze cala ta "panika" byla wywołana przez koncerny farmaceutyczne które chciały i zarobiły na tym ogromna kase. ja sie wtedy wystraszylam ze jako kobieta w ciazy mam sie szczepic w pierwszej kolejnosci,spytalam ginekologa co o tym mysli-oj szybko tego zalowalam bo sie dosc zbulwersowal.powiedzial ze to sciema, ze chca zarobic i sieja panike, ze te szczepionki do konca nie sa przebadane i nie wiadomo jakie zmiany w organizmach wywołaja za kilka lat i ze to moj wybór ale on odradza szczepienie- dobrze ze go posluchalam, bo wszystko co mowil okazalo sie prawda.
Poczekajmy, może doczekamy się, że dwoch "polityków" z bożej łaski, przeprosi za kalumnie kierowane pod adresem pani minister (mowię tylko o tej sprawie, szczepionek), za to ze nie przyjmowali do swoich zakutuch łbów jej argumentacji. Trzeźwo oceniając problem grypy, dotychczasowe statystyki nie obejmowały zejść śmiertelnych gdzie bezpośrednią przyczyna była zwyczajna grypa. Również nie zastanawiamy się ile jest zgonów na skutek powikłań pogrypowych. Politycy to jednak chołota która na byle czym robić chce kariere polityczną, bez jakiegokolwiek przemyslenia problemu. Jest to o tyle dziwne, ze CI SAMI politycy potępiaja jakiegoś lekarza i pielęgniarkę, którzy na bezdomnych testowali, nie oni wyłącznie (!) ten sam specyfik (oni tylko robili to bez wiedzy "obiektów"), który nie stwarzał takiego zagrożenia jak szczepionka, całkowicie nigdzie nie testowana(!!!)
Również czekam na przeprosiny pani minister....ale też oczekiwałabym, aby autorzy programów telewizyjnych, w których była obrzucana błotem pokusili się teraz na powrót do tematu i ponownie przeprowadzili rozmowy z tymi "ekspertami".
Jak sie okazalo bylismy madrzejsi od wielu panstw w tym USA gdzie szczepiono wszystkich masowo nie patrzac na konsekwencje niedokonca przebadanych szczepionek
Ja uważam,że była to wywołana panika,po to,żeby zarobiły koncerny farmaceutyczne i tyle.Dziwne,szybko się pojawiła i szybko znikła jak za czarodziejskiej różdżki?! Ja nigdy przeciw żadnej grypie się nie szczepiłam i jeszcze żyje.Pamiętajcie,każda szczepionka ma w sobie jakies efekty uboczne.A to jak się zaszczepisz to nie znaczy że nie będziesz chora,owszem będziesz ale łagodniej przejdziesz chorobę.Dla mnie to jest istna głupota i tyle.
Użytkownik Scooby napisał w wiadomości: > Ja uważam,że była to wywołana panika,po to,żeby zarobiły koncerny > farmaceutyczne i tyle.Dziwne,szybko się pojawiła i szybko znikła jak za > czarodziejskiej różdżki?! Ja nigdy przeciw żadnej grypie się nie > szczepiłam i jeszcze żyje.Pamiętajcie,każda szczepionka ma w sobie jakies > efekty uboczne.A to jak się zaszczepisz to nie znaczy że nie będziesz > chora,owszem będziesz ale łagodniej przejdziesz chorobę.Dla mnie to jest > istna głupota i tyle.
Scooby, jestem jednak głupi bo przeciwko zwykłej grypie zaszczepiłem się, no cóż sercowcom/pozawałowcom nawet zwykła grypa grozi śmiercią. Jak na razie grypa omija mnie, a co roku dawniej łapała mnie jakaś cholera.
Kaziku, szczepić, szczepić i jeszcze raz szczepić się masz. Szczepienie uchroni Cie przed powikłaniami pogrypowymi, których osoby po zawale mogą nieprzeżyć. Robisz bardzo rozsądnie szczepiąc się co roku.
Użytkownik Scooby napisał w wiadomości: > Ja uważam,że była to wywołana panika,po to,żeby zarobiły koncerny > farmaceutyczne i tyle.Dziwne,szybko się pojawiła i szybko znikła jak za > czarodziejskiej różdżki?! Ja nigdy przeciw żadnej grypie się nie > szczepiłam i jeszcze żyje.Pamiętajcie,każda szczepionka ma w sobie jakies > efekty uboczne.A to jak się zaszczepisz to nie znaczy że nie będziesz > chora,owszem będziesz ale łagodniej przejdziesz chorobę.Dla mnie to jest > istna głupota i tyle.
A ja zawsze się szczepiłem przeciw każdej grypie i też jeszcze żyję Bahus
Cos otatnio zapanowala w mediach cisza na ten temat
Jak wedlug Was wyglada sprawa z ta grypa czy faktycznie mielismy do czynienia
z swiatowa epidemia a takze jak mowiono pandemia
czy to bylo swiadome dzialanie na rzecz koncernow farmaceutycznych
Na rzecz koncernów farmeceutycznych, na rzecz zatuszowania tego co się w rządzie dzieje itp.
dobry powód nie jest zły.
Państwa zachodu poniosły sromotną klęskę. Ludzie głupie nie są. Myslę, że tutaj chodziło o jakiś przekręt finansowy na dużą skalę. Z tego co wiem, trzy koncerny farmaceutyczne są podane do Strassburga właśnie o sprawy finansowe.
W mojej przychodni wśród wszystkich pacjentów którzy mieli objawy grypopodobne ( ok.1200 osób w całym sezonie listopad- styczeń) tylko dwie osoby miały stwierdzoną grypę AH1N1 i trzy grypę sezonową. Reszta to paragrypa. Jest spoko.
Użytkownik ewka63 napisał w wiadomości:
> Państwa zachodu poniosły sromotną klęskę. Ludzie głupie nie są. Myslę,
> że tutaj chodziło o jakiś przekręt finansowy na dużą skalę. Z tego co
> wiem, trzy koncerny farmaceutyczne są podane do Strassburga właśnie o
> sprawy finansowe. W mojej przychodni wśród wszystkich pacjentów
> którzy mieli objawy grypopodobne ( ok.1200 osób w całym sezonie
> listopad- styczeń) tylko dwie osoby miały stwierdzoną grypę AH1N1 i trzy
> grypę sezonową. Reszta to paragrypa. Jest spoko.
Jak to dobrze ze sluzba zdrowia jest na zawolanie :)))
szkoda że tylko wirtualnie. Znam Alu opinie i znam real też niestety. Ale jakby co, to do Ciebie pojadę na zawołnie.
juz jakis czas temu bylo głośno ze cala ta "panika" byla wywołana przez koncerny farmaceutyczne które chciały i zarobiły na tym ogromna kase.
ja sie wtedy wystraszylam ze jako kobieta w ciazy mam sie szczepic w pierwszej kolejnosci,spytalam ginekologa co o tym mysli-oj szybko tego zalowalam bo sie dosc zbulwersowal.powiedzial ze to sciema, ze chca zarobic i sieja panike, ze te szczepionki do konca nie sa przebadane i nie wiadomo jakie zmiany w organizmach wywołaja za kilka lat i ze to moj wybór ale on odradza szczepienie- dobrze ze go posluchalam, bo wszystko co mowil okazalo sie prawda.
Poczekajmy, może doczekamy się, że dwoch "polityków" z bożej łaski, przeprosi za kalumnie kierowane pod adresem pani minister (mowię tylko o tej sprawie, szczepionek), za to ze nie przyjmowali do swoich zakutuch łbów jej argumentacji.
Trzeźwo oceniając problem grypy, dotychczasowe statystyki nie obejmowały zejść śmiertelnych gdzie bezpośrednią przyczyna była zwyczajna grypa. Również nie zastanawiamy się ile jest zgonów na skutek powikłań pogrypowych. Politycy to jednak chołota która na byle czym robić chce kariere polityczną, bez jakiegokolwiek przemyslenia problemu. Jest to o tyle dziwne, ze CI SAMI politycy potępiaja jakiegoś lekarza i pielęgniarkę, którzy na bezdomnych testowali, nie oni wyłącznie (!) ten sam specyfik (oni tylko robili to bez wiedzy "obiektów"), który nie stwarzał takiego zagrożenia jak szczepionka, całkowicie nigdzie nie testowana(!!!)
Tak nalezy sie uznanie dla naszej pani minister ze nie poddala sie nagonce
z oddaniem sprawy do prokuratury wlacznie
Również czekam na przeprosiny pani minister....ale też oczekiwałabym, aby autorzy programów telewizyjnych, w których była obrzucana błotem pokusili się teraz na powrót do tematu i ponownie przeprowadzili rozmowy z tymi "ekspertami".
Jak sie okazalo bylismy madrzejsi od wielu panstw w tym USA gdzie szczepiono
wszystkich masowo nie patrzac na konsekwencje niedokonca przebadanych szczepionek
Ja uważam,że była to wywołana panika,po to,żeby zarobiły koncerny farmaceutyczne i tyle.Dziwne,szybko się pojawiła i szybko znikła jak za czarodziejskiej różdżki?! Ja nigdy przeciw żadnej grypie się nie szczepiłam i jeszcze żyje.Pamiętajcie,każda szczepionka ma w sobie jakies efekty uboczne.A to jak się zaszczepisz to nie znaczy że nie będziesz chora,owszem będziesz ale łagodniej przejdziesz chorobę.Dla mnie to jest istna głupota i tyle.
Użytkownik Scooby napisał w wiadomości:
> Ja uważam,że była to wywołana panika,po to,żeby zarobiły koncerny
> farmaceutyczne i tyle.Dziwne,szybko się pojawiła i szybko znikła jak za
> czarodziejskiej różdżki?! Ja nigdy przeciw żadnej grypie się nie
> szczepiłam i jeszcze żyje.Pamiętajcie,każda szczepionka ma w sobie jakies
> efekty uboczne.A to jak się zaszczepisz to nie znaczy że nie będziesz
> chora,owszem będziesz ale łagodniej przejdziesz chorobę.Dla mnie to jest
> istna głupota i tyle.
Scooby, jestem jednak głupi bo przeciwko zwykłej grypie zaszczepiłem się, no cóż sercowcom/pozawałowcom nawet zwykła grypa grozi śmiercią.
Jak na razie grypa omija mnie, a co roku dawniej łapała mnie jakaś cholera.
Kaziku, szczepić, szczepić i jeszcze raz szczepić się masz. Szczepienie uchroni Cie przed powikłaniami pogrypowymi, których osoby po zawale mogą nieprzeżyć. Robisz bardzo rozsądnie szczepiąc się co roku.
Użytkownik Scooby napisał w wiadomości:
> Ja uważam,że była to wywołana panika,po to,żeby zarobiły koncerny
> farmaceutyczne i tyle.Dziwne,szybko się pojawiła i szybko znikła jak za
> czarodziejskiej różdżki?! Ja nigdy przeciw żadnej grypie się nie
> szczepiłam i jeszcze żyje.Pamiętajcie,każda szczepionka ma w sobie jakies
> efekty uboczne.A to jak się zaszczepisz to nie znaczy że nie będziesz
> chora,owszem będziesz ale łagodniej przejdziesz chorobę.Dla mnie to jest
> istna głupota i tyle.
A ja zawsze się szczepiłem przeciw każdej grypie i też jeszcze żyję
Bahus
Cale szczescie ze nie dotarly do nas szczepionki przeciw swinskiej bo kto wie
Użytkownik Ala06 napisał w wiadomości:
> Cale szczescie ze nie dotarly do nas szczepionki przeciw swinskiej bo kto wie
Właśnie dlatego nie dotarły...
Bahus
Jednak czasem mozemy pokazac swiatu ze sa u nas madrzy ludzie :)))