Forum

Kuchenne porady

placek po zbojnicku

  • Autor: kiki1101 Data: 2010-02-18 03:50:25

    nosze sie z zamiarm zrobienia ww. Jaki sos bedzie najlepiej pasowal, czy moge zrobic zwykly gulasz?

  • Autor: gosiekb Data: 2010-02-18 15:32:35

    Ja robie najzwyklejszy gulasz tylko taki bardziej gesty. Moj maz lubi takie placki : placek na to gulasz, posypac startym serem zoltym, na to kleks smietany albo takiego sosu ze smietany majonezu odrobiny keczapu i musztardy. Do tego dodatki w postaci korniszonow, papryki swiezej, pomidora, cebuli. Moja tesciowa do plackow po zbojnicku podaje sorowke z kiszonej kapusty.

  • Autor: arret Data: 2010-02-18 17:39:53

    A ja mam pytanie, czy takie placki mozna zrobic wczesniej i potem podgrzac?
    Jesli tak, to i jakim wyprzedzeniem? Pare godzin, czy nawet dzien?
    I jak podgrzewac? W piekarniku? Na patelni?
    Wiem, ze najczesciej robi sie je tuz przed podaniem, ale moze ktos wyprobowal wspomniana przeze mnie opcje i podzieli sie doswiadczeniem?

Przejdź do pełnej wersji serwisu